icon

Koľko kyseliny listovej mám užívať v prvom trimestri?

markusa138
12. júl 2021

Čaute, dnes som si urobila test a je pozitívny , ku dr sa chystám až niekedy o 2 týždne nech tam nejdem zbytočne že nič nevidno .... Aktuálne mi mešká ms 5 dní .... Dávala som si u do teraz 1 tabletku tejto kyseliny listovej ... Ale zdá sa mi že pri prvom tehu som si dávala 2x denne... Ako to máte vy

Koľko kyseliny listovej mám užívať v prvom trimestri?
surama
12. júl 2021

Ahoj, ja som si najprv kupila kyselinu listovu od Dr. Maxa, ale po prvej prehliadke a potvrdeni tehotenstva mi lekar povedal, ze si mam kupit Femibion 1 na cely 1. trimester, tak potom som brala ten. A od 2. trimestra beriem Femibion 2.

izabela181
12. júl 2021

@markusa138 ja som zistila že som tehotná v 5tt keď som bola u doktorky, predpísala mi presne tuto kyselinu listovú a brala som 2 tabletky denne 😊 cely prvý trimester tuším

sirka9
12. júl 2021

v 1 trimestri 800, presne hentú dr.max - 1x denne 1 tabl., v druhom iba polku, kedze sa ma znizovat davka.

markusa138
autor
12. júl 2021

@izabela181 tu co som dala foto? Tak si to dobre pamätám že som si dávala ráno aj večer pri prvom tehu 😂 ... Ešte mám jednu krabičku doma tak kým pôjdem ku dr tak že ako. Ďakujem

izabela181
12. júl 2021

@markusa138 áno ja som brala presne tu čo si pridala fotku 😊 fakt sa mi zda že 2x denne ale myslím si to tak na 99% 🙈 Veď podľa mna to uškodiť nemôže keď to budeš užívať, veď je to len kyselina listová 😊 pripadne by som zavolala doktorke, rovno by si sa aj objednala a informovala by si sa že či stačí tuto kyselinu listovú brat 1x denne alebo máš brat 2x denne kedze už si tehotná 😊

sandrahi
12. júl 2021

kyselina listova je dobra, ale je to z mojho pohladu malo, podla mna je potrebne uzivanie viacerych vitaminov 🙂 mne sa v tomto femibion osvedcil 🙂 ten obsahuje vsetko, co potrebujes, aj kyselinu listovu, aj vitamin d, c, b vitaminy a vela ineho co pomoze dietatku rast 🙂

markusa138
autor
12. júl 2021

Ďakujem baby 😊, dávala som si jamieson kyselinu aj vit D a aj celaskon a teraz keď som zistila že som tehotná tak som si už začala dávať tuto kyselinu čo je na predpis a v stredu tam zavolám 🙂

srferreira
12. júl 2021

Ja som brala jednu denne, prve 3 mesiace. Zalezi kolko mg je v jednej tabletke. Citaj pribalovy letacik ako sa odporuca. A potom som brala vitaminy pre tehotne do konca tehotenstva, tam bolo vsetko potrebne a teraz beriem na kojenie.

srferreira
12. júl 2021

Odporucane je 400mg denne pre tehotnu, 800mg pred otehotnenim. A ak cakas dvojicky tak 1000mg.

ludmilik13
29. júl 2021

prave pre toto som si kupila doplnok, ktory obsahuje vsetky vitaminy, lebo teda keby som mala patrat po tom, ze kolko vitaminov, akych, ake mnozstva a vsetko asi by som sa zblaznila a ked som si kupila Femibion tak som to tym padom mala uplne vyriesene a nemusela som uz nic dalsie uzivat 🙂