Koľko kyseliny listovej mám užívať v prvom trimestri?
Čaute, dnes som si urobila test a je pozitívny , ku dr sa chystám až niekedy o 2 týždne nech tam nejdem zbytočne že nič nevidno .... Aktuálne mi mešká ms 5 dní .... Dávala som si u do teraz 1 tabletku tejto kyseliny listovej ... Ale zdá sa mi že pri prvom tehu som si dávala 2x denne... Ako to máte vy

@markusa138 ja som zistila že som tehotná v 5tt keď som bola u doktorky, predpísala mi presne tuto kyselinu listovú a brala som 2 tabletky denne 😊 cely prvý trimester tuším
v 1 trimestri 800, presne hentú dr.max - 1x denne 1 tabl., v druhom iba polku, kedze sa ma znizovat davka.
@izabela181 tu co som dala foto? Tak si to dobre pamätám že som si dávala ráno aj večer pri prvom tehu 😂 ... Ešte mám jednu krabičku doma tak kým pôjdem ku dr tak že ako. Ďakujem
@markusa138 áno ja som brala presne tu čo si pridala fotku 😊 fakt sa mi zda že 2x denne ale myslím si to tak na 99% 🙈 Veď podľa mna to uškodiť nemôže keď to budeš užívať, veď je to len kyselina listová 😊 pripadne by som zavolala doktorke, rovno by si sa aj objednala a informovala by si sa že či stačí tuto kyselinu listovú brat 1x denne alebo máš brat 2x denne kedze už si tehotná 😊
kyselina listova je dobra, ale je to z mojho pohladu malo, podla mna je potrebne uzivanie viacerych vitaminov 🙂 mne sa v tomto femibion osvedcil 🙂 ten obsahuje vsetko, co potrebujes, aj kyselinu listovu, aj vitamin d, c, b vitaminy a vela ineho co pomoze dietatku rast 🙂
Ďakujem baby 😊, dávala som si jamieson kyselinu aj vit D a aj celaskon a teraz keď som zistila že som tehotná tak som si už začala dávať tuto kyselinu čo je na predpis a v stredu tam zavolám 🙂
Ja som brala jednu denne, prve 3 mesiace. Zalezi kolko mg je v jednej tabletke. Citaj pribalovy letacik ako sa odporuca. A potom som brala vitaminy pre tehotne do konca tehotenstva, tam bolo vsetko potrebne a teraz beriem na kojenie.
Odporucane je 400mg denne pre tehotnu, 800mg pred otehotnenim. A ak cakas dvojicky tak 1000mg.
prave pre toto som si kupila doplnok, ktory obsahuje vsetky vitaminy, lebo teda keby som mala patrat po tom, ze kolko vitaminov, akych, ake mnozstva a vsetko asi by som sa zblaznila a ked som si kupila Femibion tak som to tym padom mala uplne vyriesene a nemusela som uz nic dalsie uzivat 🙂

Ahoj, ja som si najprv kupila kyselinu listovu od Dr. Maxa, ale po prvej prehliadke a potvrdeni tehotenstva mi lekar povedal, ze si mam kupit Femibion 1 na cely 1. trimester, tak potom som brala ten. A od 2. trimestra beriem Femibion 2.