icon

Negatívna skúsenosť na prvej tehotenskej prehliadke

10. júl 2025

Zdravím, dnes som bola na prvej tehotenskej prehliadke a nemám dobre pocity .. ja neviem ci to je štandard, ale doktorka ma 100 ročne vybavenie bez ultrazvuku, takže som sa musela objednať do vedľajšej ambulancie kde musím čakať teraz skoro mesiac . Začala do mňa pchať nejaké kovové veci, asi je to normálne ale bohužiaľ ja neviem čo to bolo a aj to bolelo a ešte bola aj nepríjemná a nervózna, ze niesom uvoľnená. Ale ani mi predtým nehovorila čo ide robiť len nech si ľahnem a začala to do mňa strkať. Žiadne otázky, že ako sa cítim, či mame v rodine nejaké choroby napríklad, či nemám ťažkosti jediná otázka necitlivo že ci si to chcem nechať.. neviem, hrozne zle pocity mám. Je to moje prvé tehotenstvo, akože neviem ci toto je štandard na Slovensku alebo zlá doktorka.
Touto cestou, ak viete v Bratislave alebo v okoli (Rovinka, Senec, atd) poradiť gynekologicku, hoci aj súkromnú s ľudským prístupom a vybavením , tak prosím .

3petka
10. júl 2025

@anonym_autor Nehnevaj sa ale ak si mala túto dr. aj pred tehotenstvom už dávno si ju mala vymeniť. Aby som chodila niekde kde nemá ani ultrazvuk???
Pochyť zvyšok rozumu čo má a objednaj sa niekde inde.

simona1998
10. júl 2025

@anonym_autor hneď preč !!

januska12323
10. júl 2025

Do tej druhej ambulancie sa rovno prehlás.

sisa_s
10. júl 2025

Preventivky doteraz ti ako robila bez ultrazvuku? Podla mma uz neexistuje gynekolog bez usg

autor
10. júl 2025

Preventivky som tiez chodila do vedlajsej na ultrazvuk, ale nejak som ti vzdy vychytala ze mali volno a hned ma vzali. Ale v tehotenstve sa mi to zda zvlastne cakat

pumi21
10. júl 2025

Tak toto je fakt divné. V dnešnej dobe aby nemala ultrazvuk? Veď ja čo som mala starého gynekológa tak ten ho mal a to bolo cez 20 rokov dozadu.. To kovové boli asi kliešte, ale byť tebou tak v momente odchádzam. A z vlastnej skúsenosti ti hovorím radšej si nájdi chlapa ako ženu..

vkatush
10. júl 2025

Čo sa týka čakania, ak myslíš termín, je normálne mať poradňu každé 4-6 týždňov, pokiaľ nie je nejaký problém.

Čo sa týka "pchať kovové veci", to boli asi kliešte. Nebrala ti možno ster ? Ale tak moja komentuje úplne všetko, čo robí. Pri použití nástrojov ma hneď upozornení, čo bude robiť alebo či to bude nepríjemne.

Anamnézu tvoju by mala mať, keď si k nej nastúpila a robila si kartu, takže to nevidím až taký zmysel, aby s tebou znova preberala. Možno sa len opýtať, či sa medzitým niečo nezmenilo, či si sa na niečo nezačala liečiť, napr štítna žľaza.

Toto je okey.

Čo nie je Okey, sú jej komentáre na uvoľnenosť a byť preto nasratá/nervózna, blbé otázky či si to chceš nechať (dá sa to opýtať aj normálne a profesionálne), že nemá ultrazvuk, veď ako potom robí vyšetrenia?
Nie, nič z toho nie je normálne ani štandard na SVK.
Zmeniť ju hneď a pod hneď myslím hneď, lebo ako tehotná neviem či môžeš prenášať kartu. Aj keby si si medzitým mala platiť súkromníka alebo čo.

viestta
10. júl 2025
@pumi21

Tak toto je fakt divné. V dnešnej dobe aby nemala ultrazvuk? Veď ja čo som mala starého gynekológa tak ten ho mal a to bolo cez 20 rokov dozadu.. To kovové boli asi kliešte, ale byť tebou tak v momente odchádzam. A z vlastnej skúsenosti ti hovorím radšej si nájdi chlapa ako ženu..

@pumi21 to kovove boli gynekologicke zrkadla, nie klieste

hrabovo
10. júl 2025

Kde chodíš, na Fedinovu?

esther100
10. júl 2025

No veď dobre,aj keď si sa vždy dostala rýchlo na usg do vedľajšej ordinácie,veď tá doktorka musela mať aj vtedy taký zlý prístup.ci to len ako si ostala tehotná? Predtým vyšetrenia boli ok?

any_soj
12. júl 2025

@anonym_autor preč

tehotenska_masaz
28. júl 2025

@anonym_autor odporucam si najst gynekologa v Kochu 🙂 a tym ze si tehotna, budes tam moct absolvovat aj vsetky velke utrazvuky potrebne v tehotenstve

sajmonka_1216
6. aug 2025

Určite choď inde.. Veď predsa každé 4 týždne budeš chodiť na prehliadky, ultrazvuk je samozrejmosťou... následne každé 2 týždne.. to sa budeš stále objednávať vedľa? a čo tvoja doktorka? veď môže ti akurát tak zmerať tlak, vyšetriť moč a odvážiť.. nič viac..

autor
10. aug 2025
@hrabovo

Kde chodíš, na Fedinovu?

@hrabovo presne tak, ale už tam nechodím. Zobrala som nohy na plecia, keď v 7 týždni videli len zltkovy vacok a povedali, že “z toho nič nebude” a chceli ma vyčistiť. Ja som odmietla, povedala som, že počkám a po 2 týždňoch bábätko s bijúcim srdiečkom - mala som posunutú ovuláciu

tehulka2011
10. aug 2025

preboha..
vsetko dobre prajem!

hrabovo
10. aug 2025
@anonym_autor

@hrabovo presne tak, ale už tam nechodím. Zobrala som nohy na plecia, keď v 7 týždni videli len zltkovy vacok a povedali, že “z toho nič nebude” a chceli ma vyčistiť. Ja som odmietla, povedala som, že počkám a po 2 týždňoch bábätko s bijúcim srdiečkom - mala som posunutú ovuláciu

@anonym_autor ja som od p, doktorky odišla do senca k Dr Dobosovej

autor
11. aug 2025
@tehulka2011

preboha..
vsetko dobre prajem!

@tehulka2011 ďakujem krásne

autor
11. aug 2025
@hrabovo

@anonym_autor ja som od p, doktorky odišla do senca k Dr Dobosovej

@hrabovo ja do Šamorína k doktorke Sojakovej a je to 100 a 1 ako sa vraví, úplne iný prístup