Obavy- slabý krčok
Ahojte,uz dva dni ma máta čo mi povedal môj gynekológ no ja som sa úplne na to zabudla opýtať že čo to znamená...Som tehotná v 10+3tt čakám dvojičky, keď som prišla do poradne všetko prebiehalo v poriadku,no všimla som si že dlho niečo číta s karty,mesiac pred poradnou mi robil preventívnu prehliadku kde zistil tehotenstvo vzal mi aj ster na cytologiu,no a to má tak máta či tam niečo nenašiel lebo začal sa ma pýtat či som sa pri predchadzajucich tehu neotvárala aj mi dlho robil sono krčka no potom skonštatoval že je v poriadku a ak som si dobre všimla nameral cez 40mm,no potom sme sa rozprávali a mňa napadlo že opytam čo môžem mát s manželom sex a vtedy mi povedal že treba počkať mesiac že bude sledovať NALEZ ale že určite budeme môcť,a to je co ma trápi že co tým myslel, tak si vyčítam že som sa ho vtedy na to neopýtala,nemohlo nieco zle vyjsť na tej cytologii?nemal by ale v takom prípade hneď aj o tom informovať?už od pondelka nad tým trápim a najbližšie k nemu idem až po sviatkoch tak si myslím že keby to bolo niečo vážne tak by ma volal skôr,ci?vďaka za každú odpoved
Netrap sa a užívaj si tehulkovanie. Silno držím palce, nech všetko dobré dopadne! 💓
Ak by bolo nieco vo vaznom neporiadku, tak urcite povie a da vediet.. Mas uz tehotensku knizku? Nie je tam nic zapisane? A pre ukludnenie, pri tretom som bola od zaciatku tvorena na spic prsta, ku koncu na tri a maly sa narodil v 38tt aj to vyvolavane kvoli preeklampsii.. Netrap sa zbytocne, nicomu to nepomoze, len budes viac v strese..
@2zuzanka2 doktori s tym vystavenim vzdy cakaju, aj moj vystavuje az .ked konci prvy trimester.. Neboj nic, urcite ak by bol nejaky nalez na krcku cytologiu zopakuje.. Mne raz vysla 3jka (nebola som vtedy ani tehotna) a to mi volali ze mam okamzite prist na opakovanie.. Potom mi uz vysla 2jka, ze sa to stava..
boli uzvidno ajsrdiecka nie?
Este ma napadlo, mozno mas len makksi krcok a to myslel tym nalezom, lebodlzku pises dobru.. Ja som mala v kazdom tehotenstve makky lrcok, len to sledoval a vzdy to vydrzalo..
@2zuzanka2 ahoj, nic sa neboj, bude to ok. pravdepodobne si len overoval ako u teba drzal krcok. predsa len jedno babo a dve je rozdiel. ja som mala rovnako. pri prvej som vydrzala do 41tt a potom dalsie tehu prisli dvojicky. na krcku sa mi objavila trhlina tak ma sledoval ale nastastie krcok drzal, ani zasit nebolo treba a nakoniec som rodila na 38tt ukonceny. akurat u mna este medzi tymi tehotenstvami bol aj zial jeden potrat s kyretazou, takze bolo fakt namieste sledovat.
pri dvojickach je to v podstate od zaciatku rizikove tehulkovanie. takze davaj na vas pozor a hlavne sa vopred zbytocne nestresuj, hlavne ze srdiecka boli a ostatne sa spravi. a pokial by si bola velmi znepokojena, tak pripadne lekarovi zavolaj a hotovo.
Ahojte,tak volala som teraz sestričke ohľadne tej cytologie a všetko je v poriadku 😀 už boli aj nejaké výsledky s pondelkových odberov aj tie sú v poriadku,hned som pokojnejšia 😀 i keď to slovo nález mi stále vŕta v hlave že čo tým myslel,ale tak keby to bolo niečo vážne snáď by si to nenechával pre seba

Ahoj urcite keby ti vysiel zly vysledok zo steru tak by volal..mne tak moj povedal ked robil preventivku ak je nieco zle tak budu volat..a o 2 tyzdne som prisla k nemu ze som tehu..myslim ze sa nemas coho obavat urcite by ta informoval..