Odborné vyšetrenie v 12 týždni - čo sa kontroluje?
Ahojte. Dnes mi moj gynekolog odporucil objednat sa na speci kontrolu v 12 tyzdni /zaujimalo by ma co sa aj kontroluje ze to nemoze skontrolovat on. Zabudla som sa spytat/. Odporucila mi MT Grochala, Bansku Stiavnicu alebo BB. Byvam na strednom Slovensku. Myslite ze postacia aj tunajsi lekar - BB, BSi alebo sa oplati aj v tomto 12 tyzdni Grochal ? Dakujem krasne.
Tak, v 12 TT ešte nič moc na sone nevidno, pri prvej dcére som mala krajšie zážitky zo Sona, viac mi poukazoval bábätko, aj fotku som dostala zadarmo, teda aj keď to bola machulka ale pekne sa dalo rozlíšiť nôžky ručičky. No pri druhej nie, bolo to všetko rýchle a jedinú fotku ktorú som mala bolo v 21tt na 3D a aj to bolo sklamanie lebo babatko to bolo ale nie také už vyzrete ako pri prvej v 28tt... Nuž nevadílo mi to, obe sú zdravé krásne...
V 12 TT budeš mat meranie a prvé odbery, ale môžeš navštíviť aj lekára ktorí robí 3d ale ver mi zážitok mat nebudeš ako keď babo je väčšie a vidíš viac.. A zasa každý lekár robí vyšetrenie inak
@sanny2993 kombinovaný test v cca 12 tt, je dôležitý lebo sa kombinuje odber krvi a usg vyšetrenie. Áno kontroluje sa nosová kostička a šijové prejasnenie, ale okrem toho sa kontroluje vývoj mozgu, mozgové komory, prietoky krvi v brušku bábätka, kontrola podnebia a sánky na rázštepy, kontrola vývoju chrbtice. Okrem toho sa kontrolujú tvoje uterinne cievy a podľa ich hodnôt sa prepočítava riziko na vznik preeklampsie. Nejde tak o tvoj zážitok z usg, ale kontrolu bábätka.
@terezia323 ďakujem za podrobny opis. Uz sme objednani ku pdr Grochalovi. Verim ze je to odbornik a tostoji aj za tie poplatky 🙂
@sanny2993 určite, aj ty budeš kludnejsia, či je všetko v poriadku. Uvidíš aj počas usg bude také časti tela kontrolovať, že ani nebudeš veriť, že to tam všetko už je a on to môže vidieť.

@sanny2993 ja som z BB a išla som ku Grochalovi, jeden z tých top odborníkov, vyšetril bábätko podrobne, nič neľutujem... nie každý gynekológ má dostatočne dobré sono či kvalifikáciu aby vyšetril bábo úplne dopodrobna. Neviem či sa niečo zmenilo, ale mňa posielali z BB do MT, práve pre to, že Grochal je odborník a vtedy pred 2 rokmi tu v BB taký nebol.