Otehotnela som počas liečby clotrimazolom. Sú tam riziká?
Mamičky nájde sa niejaka ktorej sa to tiež takto nešťastne podarilo? Bábätko sme chceli a aj sa tešíme len bojím sa či bude všetko v poriadku keďže clotrimazol čipky sa v prvom trimestri nesmú...otehotnela som pravdepodobne v strede liečby čiže na tretí deň. Dúfam že niesom jediná 😞
No, neodporuca sa uzivat v 1.trimestri ale myslim si, ze nemalo by to byt problem. Mna lekar vzdy upozornoval, ze pocas liecby mykozy sa neodporuca sexualna aktivita.
Clotrimazol nie je na mykozu? Ak áno, tak som si myslela ze počas liečby nie je sex povolený...
@l_enka11 ja som v 10 tt a gyn mi tiež predpísal clotrimazol. Nebrala som ho, lebo mi bral vzorky a nasadil rovno ATB. Zbytočne by som brala jedno aj druhé. Tiež som mala najprv jedny ATB na močové cesty a z toho sa mi spustili problémy tam dole. Takže teraz mám ATB z dola. Ide má z toho šľak trafiť. Aj na clotrimazole aj na tých liekoch čo mám teraz je napísané že sa nemajú v prvom trimestri aj tak mi ich gyn predpísal. Hádam vedia čo robia.
Ďakujem vám za odpovede. Mám strach lebo ako píšete počas liečby by sme nemali byť sexuálne aktivni no partner sa vrátil do služobky a niejak som nevydržala...ach a teraz pre to stresujem...niejak som s tým nerátala. 😞
@caroline_ áno ale ja som to brala už keď som bola tehotná len som to ešte nevedela... 😕 Doktor skonštatoval že k oplodneniu došlo hneď po menštruácii čiže pred liečbou a nedopadlo to úspešne...musela som na čistenie keďže do 9tt nenabehla akcia srdiečka a plod zostal veľkosťou na 5tt.

@l_enka11 do 15.teho dna od oplodnenia (cize az do dna kedy ti ma prist ms) sa bunka/buduce babo viackrat deli,a este nie je ani uhniezdena v maternici,cize ju nevyzivujes...kriticke su dni 15-80cca kedy sa formuju organy...koniec 3.mesiaca je plod tiez uz menej citlivy