icon

Otehotnela som počas liečby clotrimazolom. Sú tam riziká?

l_enka11
12. dec 2018

Mamičky nájde sa niejaka ktorej sa to tiež takto nešťastne podarilo? Bábätko sme chceli a aj sa tešíme len bojím sa či bude všetko v poriadku keďže clotrimazol čipky sa v prvom trimestri nesmú...otehotnela som pravdepodobne v strede liečby čiže na tretí deň. Dúfam že niesom jediná 😞

seva22
12. dec 2018

@l_enka11 do 15.teho dna od oplodnenia (cize az do dna kedy ti ma prist ms) sa bunka/buduce babo viackrat deli,a este nie je ani uhniezdena v maternici,cize ju nevyzivujes...kriticke su dni 15-80cca kedy sa formuju organy...koniec 3.mesiaca je plod tiez uz menej citlivy

buuu
12. dec 2018

@l_enka11 ja som mala 2 tyzdne zapal mocovych, brala som dvojo ATB, z tych som dostala mykozu, vzala som ten clotrimazol..v 5tt som mala MA..totizto vsetky tie zapaly sa udiali v prve tyzdne tehotenstva. Neboj, porad sa s dr.

hivanik
12. dec 2018

No, neodporuca sa uzivat v 1.trimestri ale myslim si, ze nemalo by to byt problem. Mna lekar vzdy upozornoval, ze pocas liecby mykozy sa neodporuca sexualna aktivita.

caroline_
12. dec 2018

Clotrimazol nie je na mykozu? Ak áno, tak som si myslela ze počas liečby nie je sex povolený...

lusya310
12. dec 2018

@l_enka11 ja som v 10 tt a gyn mi tiež predpísal clotrimazol. Nebrala som ho, lebo mi bral vzorky a nasadil rovno ATB. Zbytočne by som brala jedno aj druhé. Tiež som mala najprv jedny ATB na močové cesty a z toho sa mi spustili problémy tam dole. Takže teraz mám ATB z dola. Ide má z toho šľak trafiť. Aj na clotrimazole aj na tých liekoch čo mám teraz je napísané že sa nemajú v prvom trimestri aj tak mi ich gyn predpísal. Hádam vedia čo robia.

l_enka11
autor
13. dec 2018

Ďakujem vám za odpovede. Mám strach lebo ako píšete počas liečby by sme nemali byť sexuálne aktivni no partner sa vrátil do služobky a niejak som nevydržala...ach a teraz pre to stresujem...niejak som s tým nerátala. 😞

l_enka11
autor
21. apr 2019

@caroline_ áno ale ja som to brala už keď som bola tehotná len som to ešte nevedela... 😕 Doktor skonštatoval že k oplodneniu došlo hneď po menštruácii čiže pred liečbou a nedopadlo to úspešne...musela som na čistenie keďže do 9tt nenabehla akcia srdiečka a plod zostal veľkosťou na 5tt.

malykonik
Autor odpoveď zmazal