icon

Ovulácia v prvom trimestri

kajka
15. nov 2020

Dobrý deň, môžem sa opýtať, je možné aby mala tehotná žena v prvom trimestri ešte ovulaciu?? Viem ze niektoré zeny krvacajú do tretieho mesiaca ''akože menstruacia'' ale ci môže žena aj ovulovat ten prvý trimester... Je to možné??

evuska135
15. nov 2020

@kajka podla mna ide skor o vytok ktory je bezny v tehu, mala som ho cele tehu 🙈

kajka
autor
15. nov 2020

@evuska135 špinivy?? Ja som mala občas také špinenie pri ovulacii a teraz keď som tehu furt ma to straší. Ak by som nebola tehu v týchto dňoch mi vychádza ovulácia tak ma napadlo ci to s tým nemá súvis

evuska135
15. nov 2020

@kajka ja som mala klasicky priesvitny vytok, pripadne taky slabo zlty. Mala som ho pocas prveho aj pocas druheho tehu. Vraj je to bezne v tehu. Ale neviem ci to moze mat suvis nejaky. Ja som sa bala preco to mam stale ale potom som zistila ze je to bezne a pri druhom tehu som to uz nejako neriesila

kajka
autor
15. nov 2020

@evuska135 ďakujem 🙂

alikal
15. nov 2020

no ak si dobre pamatam biologiu, ovulacia v tehotenstve uz nehrozi, nemoze sa totiz stat ze by sa dalo oplodnit druhe vajicko v inom case. je to urcite len vytok, ak je spinenie vyraznejsie a skrvou, treba behnut k doktorovi ci je vsetko v poriadku

jaskolka
15. nov 2020

Tiež my, že je to len výtok, to je bežné v tehotenstve. Inak mňa ani nenapadlo počítať, kedy by bola ovulácia, keď som už bola tehotná
😃😃

cuttina
15. nov 2020

Moze sa stat aj to, ze zena este ma cyklus a teda aj ovulaciu, ale to je maximalne vynimocne. Ucili nas to v skole. Naozaj skor rarita.

nevenka
15. nov 2020

Aha, existuje to, ale je to veeeeelmi vynimocne u ludi...to nebude ovulacia...https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Superfetácia

milka1988
15. nov 2020

Keď žena otehotnie, zastavuje sa celý menštruačný cyklus, a tým si dáva prestávku aj ovulácia. Len výnimočne sa na svete objavil prípad, že žena mala priebeh ovulácie počas tehotenstva a opäť otehotnela. Jav sa nazýva superfetácia a v tele ženy sa vyvíjajú dva plody s rôznou dĺžkou vývinu. Jedná sa však o vzácny jav a ovulácia v tehotenstve sa bežne nedeje.