icon

Skoré príznaky v 1. mesiaci tehotenstva

25. júl 2025

Ahojte, mali ste v 1. Mesiaci tehotenstva nejake priznaky, ktore ste si mozno spojili az neskor s tehotenstvom ? 🙂 ako ste zistili, ze ste tehotne? (Okrem vymeskania menstruacie a testu) na kolky den po menstruacii ste otehotneli?

alyson29
25. júl 2025

@anonym_autor ja si pamätám, že tak týždeň-dva po meškajúcej ms (čiže asi 5-6tt) som začala byť extrémne unavená, často som chodila cikať (myslela som si, že mám zápal 😃) a začalo ma bezdôvodne napínať, hlavne ráno na lačno. Inak skôr ako 4 týždeň som nič nezaznamenala. Pred ms som mala normálne bolesti ako každý mesiac, že už už príde mrcha, aj citlivé prsia, takže toto do toho nerátam. 🙂

anonym_01bb4a
25. júl 2025

Prvý mesiac nič, veď to je od ms , až po prvý meškajúci ms ,vtedy ani nevieš že si ešte tehotná ,lebo v prvom mesiaci máš ešte ovulku a vtedy dochádza k oplodnenie vajíčka. Zistia to až v druhom mesiaci 4-5 týždeň

elz1920
25. júl 2025

Oba razy som ešte pred vynechaním menštruácie vedela, že som tehotná. Presne si pamätám dátumy ovulácie, manžel robil na smeny, takže som musela byť v strehu.

Prvý raz to bola veľmi čudná pachuť v ústach, ktorá ma donútila urobiť si test a bol tam duch. Vďakabohu, netušila som, že existuje nejaké biochemické tehotenstvo. Aspoň som sa menej stresovala.
No a druhý raz mi smrdelo jazero, ale hrozne. Ale vtedy som ako keby hneď vedela, že to vyšlo a netrpezlivo som čakala na test. Podbruško bolo citlivejšie ako prvý raz.

Obe tehotenstvá mi na teste vyšli 9-10 dní po ovulácii, ktorá bola zároveň dňom snaženia.
Druhý raz tá vytúžená čiarka bola akási silnejšia, dvojčatá boli potvrdené v 8. TT.

Takže áno, už prvý mesiac sa dá čosi cítiť, tušiť, keď poznáte svoje telo, dátumy stavov a úkonov 😄

gabika20
25. júl 2025

Ja som bola naozaj veľmi unavená, zaspala som ešte aj keď bola u nás návšteva 😀

allexa88
26. júl 2025

@anonym_autor ja som mala úplne prvý príznak ešte pred vymeskanim ms ,horkosť v ústach a rýchlo som sa zadychala, nevoľnosti a únava boli tak od 5 ,6 týždňa 😁

1123slniecko
26. júl 2025

Ahoj 🙂 ja som to zistila tak že pri pohlavnom styku ma tam dole dosť intenzívne bolelo v podbrušku 🤭 väčšinou to mám pri ovulácii ale toto bolo už po . U mňa je nafukovanie pri menstruaci normálne ale túto to prišlo skôr. No a po pozitívnom teste už sa pridali prsia .

simona2336
29. júl 2025

@anonym_autor mne prvé príznaky prisli 10 dni od ovulacie keď mi ostalo zle z pizze, ďalší deň mi bolo tiež ťažko a ďalší deň som si uz urobila test a bola slaba ciarka a vecer som vyvracala veceru 😂 ptm prisli aj ranne nevoľnosti (každý sa čuduje ze v období dostatia ms som uz mala nevoľnosti ze prišli skoro), ptm občasné pichanie v brušku ako pred kramami, každú noc sa budím..a každým dňom čiarka silnela ci som testovala rano poobede vecer vzdy tam ta ciarka bola...

luciador
29. júl 2025

A bolesti podbruška ste mali niektorá alebo nie? Lebo ja nie... 🙄 až potom, cca od 6 týždňa...

alyson29
29. júl 2025
@luciador

A bolesti podbruška ste mali niektorá alebo nie? Lebo ja nie... 🙄 až potom, cca od 6 týždňa...

@luciador nie, len pred ms som mala bolesti ako vždy mávam, že už-už príde. A potom mi prišli tiež až okolo 7-8 týždeň a trvali až do nejakého 20 týždňa 😃

simona2336
30. júl 2025
@luciador

@luciador mavam obcasne bolesti podbruska ako na ms ale trva to chvilu par krat za den a obcas ma pichne ale nic strasne 😊 a mam to od prveho pozitivneho testu co je uz skoro 2 tyzdne