icon

Som v 11. týždni a bolí ma hrdlo

katus9111
14. jan 2018

Ahojte.som v 11.tyzdni.bolelo ma hrdlo,teraz ma v nom sem tam skriabe a mam ho plne hlienmi.vypluvijem.jak lezim citim,ze mi stekaju.a nos je strasne plny.v lekarni mi vcera dala iba na hrdlo septilen.kedze som este nemala plny nos,nato som nic nepytala.ist k lekarke?inhalovat?dakujem

katus9111
autor
14. jan 2018

Ahojte som v 11.tyzfni.bolelo ma hrdlo,teraz ma v nom sem ram skriabe a mam ho plne hlienami.vypluvujem.jak lezim citim,ze mi stekaju.a nos je strasne plny.v lekarni ma vcera sala iba na hrdlo septilen.kedze som este nemala plny nos,nato som nic nepytala.ist k lekarke?inhalovat?vyliecit to sama nejak?mam taky pocit aj na teploty miestami.dakujem

marion09
14. jan 2018

@katus9111 mozes aj Paralen uzivat,a morsku vodu do nosa striekat

lavieenrose
14. jan 2018

ja by som sla do lekarne a kupila kvapky do nosa...nie morsku vodu.. paralen neuzivaj kym nemas nad 38°C a ak mas pocit ze mas teplotu jednoducho si ju odmeraj teplomerom...

sono2
14. jan 2018

@katus9111 normálne si daj olynth! Veľa čaju. Nič sa neboj.

ukulela
14. jan 2018

olynth a podobne tehotnym neodporucaju ... max detsky nasivin. niekomu ale postaci aj obyc morska voda, ci vincentka.

lavieenrose
14. jan 2018

@ukulela vies kolko je tu zenskych co si to striekaju cele tehotenstvo ? ze maju alergiu...a pritom su uz na nom zavisle

kortinka
14. jan 2018

paralen sa v prvom trimestri nesmie. praveze skor si daj ibuprofen. ja by som nebrala ani jedno. ak je to mozne, tak to vylež. pij caje s citronom, zazvorom a medom, nasad si kvalitny vitamin C aj D, a uživaj aj rybi olej. teraz ta to bude drzat mozno dlsie kedze si tehotna a dieta si berie co potrebuje,

ukulela
14. jan 2018

@kortinka preco sa nesmie v prvom trim? ja som brala paralen - na odporucanie obvodaka.
@lavieenrose viem, resp citala som. ja som sa pocas kojenia/tehotenstva radila vzdy kvoli liekom s lekarom, alebo lekarnikom v lekarni. ked som mala problem s kaslom, dali mi aj lieky, kde je napisane, ze nevhodne pre tehotne/dojciace - ale vysvetlili, ze preto, lebo nie su testovane na tehotnych, no obsahuju latky, ktore neskodia/neprenikaju do mlieka/ku plodu. ale na nadchu mi aj lekar, aj v lekarni vzdy len morsku vodu, max ten nasivin. silnejsie nie. mozno, keby som mala velmi zly stav, tak si streknem, no prave, ze na tieto spreje sa vytvara zavislost, tak to radsej neriskovat. na vacsine sa pise, ze pouzivat max 7 dni.

lavieenrose
15. jan 2018

@ukulela ja som potom uz zo zufalosti kupila pinosol..ten sa moze..ja nenavidim morsku vodu mne nepomaha..

tjt2013
27. jan 2018

@lavieenrose mozem vediet, kde si dostala pinosol? Kupovala som ho synovi, ale uz dlhsiu dobu ho neviem zohnat. A kedze som tiez 11tt a som chora, taj by sa mi zisiel...

marina24
27. jan 2018

a co tak,ked si chora a tehotna, ist k mUDR? moze to byt kadeco, od neskodneho prechladnutie, cez hemofila, mykoplazmy, chlamydie az po neviem co...takze by som enriskovala, teraz je toho strasne moc

alobalka
27. jan 2018

@katus9111 inhalovat je fajn, najmä ak máš inhalator, dobrá je potom vincentka. A morská voda sú 2 typy: izotonicka na denne zvlhcenie a preplachy, hypertonicka je už liečivá a znižuje aj opuch sliznice. Teda ti pomôže s hlienmi. Účinkom je slabšia ako bežné kvapky do nosa, ale v tvojom prípade by som si ju kúpila. A čo najviac smrkaj. Septilen je super, najmä si ho treba nasadit pri prvých priznakoch. A vylezat to! 🙂

lavieenrose
27. jan 2018

@tjt2013 to uz bolo strasne davno dva roky dozadu...mozno ho stihli prestat vyrabat

alobalka
27. jan 2018

@tjt2013 kukni pinio nasal, už je viacero náhrad pinosolu

tjt2013
27. jan 2018

@alobalka vdaka, skusim