Tehotenske týždne - prosím o vysvetlenie počítania
Ahojte s kamarátkou máme takú dilemu. Chodíme k tej istej gyn. Obidve sme tehotné.
Lenze ja som 7.1 bola v 5tt
a ona 18.1 v 4tt (zacinala)
Čiže mi to vychadzalo že o 3tyzdne je medzi nami rozdiel:/
Lenže teraz 10.2 bola u gyn a zevraj začína 11tt a to mi logicky nevychádza ako ma mohla dobehnúť a aj viac menej predbehnúť ^^ ...
A ešte gyn jej toho 10.2 dala potvrdenie o tehotenstve a že je v 3mesiaci 🤔
Takže baby máte nato nejaké vysvetlenie ? Lebo my sme už mimo z toho ^^ a hlavne nechápem tým týždňom že to u každej sa ráta inak alebo čo 🙄
Bábo môže byť väčšie podla ultrazvuku a vtedy sa zapisuje tt ako ukaze ultrazvuk.
Matematicky mi jedine vychadza, ze zacinala 4tt od zistenia ze je tehotna (ci vacsinou zistia zeny 4t od zacatia poslednej ms), takze u dr bola realne v 8tt..? Potom mi to datumovo vychadza, ale teda neviem kto by to takto ratal
Skuste si porovnat datum poslednej menstruacie. To Vam povie viac.
Ja som mala 1.12 a ona 6.12 posledný MS:D ale na nete nám ukazuje že je narovnako somnou len s tým že o pár dni neskôr bude mať pôrod:D ....Ale nechápem teraz čiže keď ma väčšie bábo môže byť aj vo viac tt aj keď podľa toho čo vravela dr. Toho 18.1 že len v 4tt? :/
Ano presne. Cim je babi vacsie, tym je to presnejsie
@sssimikkk ani mne nič nevychádza a verím že mi dr. K tomu viac nepovie... A som z toho trošku fakt mimo 🤔 keďže ja som mala byť vo viac tt ako ona a ja mám teraz o týždeň ísť do práce čo by som chcela mať už potvrdenie a najlepšie aj knižku keďže v práci to je všelijaké a človek nikdy nevie či vás neprepustia ^^ a ďalší termín mám až o dva týždne:(
@licc to vážne čiže relatívne ma mohla predbehnúť dobehnúť len s tým že náboje väčšie:O tak z tochto som odpadla
To neber, že predbehla ale že prvýkrát jej určili dlžku tehotenstva zle. Do 12 tt všetky babatka rastú rovnako rýchlo a úplne najpresnejšie sa dá určit dlžka tehotenstva práve meraním v 12tt, preto lekár uprednostnil to. Na druhej strane je výlúčené, že lekár naozaj povedal 18.1.že začína 4 tt, lebo to znamená 3+0 až 3+4 napr.a vtedy MS ešte ani nemešká, nedá sa určit tehotenstvo vobec, takže tam došlo k nedorozumeniu 100%.
Ono môže byť o niekoľko dní bábo väčšie aj menšie. Mne napr. v car v 7tt a u gynekologa v 9tt povedali ze je o 4 dni väčšie ako podľa poslednej ms a bola som na pohotovosti a tam mi doktorka povedala ze o 7 dni 🤷🏽♀️ Ale tak to sta stáva a tym že sme boli na umelom tak to nejako ani neriešim a partner je dosť vysoký takže dĺžka bábätka môže byť aj kvôli tomu väčšia a automaticky podľa tabuliek spadá do vyššieho tt. Ale par dni + - žiaden lekár nerieši. 🙂 a mne lekár napr. do 12 tt ani knižku nedá a veľa lekárov to tak robí. Takže ak máte rozdielneho gynekológa nepomohlo by prísť ani o týždeň skôr. Niekto dá tehotenskú knižku po potvrdení srdiečka niekto v 12 tt.
Pri najhorsom ak by ta prepustili vies ist v ochrannej lehote na PN takže žiaden stres 🙂
Podľa poslednej MS si ty v 10tyzdov+3dni a kamarátka 9tyzdnov+5dni približne. Podľa USG to môže byť aj o 2 týždne rozdiel.
Ako mohol byť pri prvom výpočte medzi vami rozdiel 3 týždne, keď poslednú menštruáciu ste mali s rozostupom 5 dni?
Ms ste mali rozdiel len 6 dní tak podľa toho počítania by mala byt ona 18.1. 6+1tt takže lekárka zle určila hneď na začiatku tehotenstva.
Ono na termín poslednej menštruácie sa veľmi spoliehať nedá, keďže veľa žien má nepravidelný cyklus a hlavne prvý , druhý mesiac môže mať kludne menzes aj v keď sú tehotné.......takže naozaj sa vychádza hlavne z veľkosti plodu ak je plod v začiatkoch jednoducho priveľký tak sa upraví predpokladaný termín pôrodu.....rozdiel môže byť pár dní ale nie ak rozdiel vychádza 2-3týždne, v tom prípade mohlo prísť k otehotneniu skôr a žena mala normálne menzes...
@rokina13 tak potom ak určila zle dr. Tt ...Tak sa normálne bojím :D a to nieje ani stará
@martinaju dobre posnazim sa nestresovat :D
@konikkon no ja som sa riadila tým že jej toho 18ho povedala ze je v 4tt a ja som vtedy bola už v 7tt
@martinaju ach tak toto ma neteší veľmi :( v takejto veci sa pomýliť...
@mogaa no ja som mala nepravidelnú ona neviem :D ... hej o tom viem že môže byť menstruacie aj keď sú tehotné🙂
Mne ale s oplodnenim všetko sedí ako ma 🙂 len potom s tým oplodnenim u nej to bolo neskôr ako ja to mi vravela🙂 ... Ale tak uvidím keď prídem k dr.ci mi aj ona niečo k tomu povie 🙂
Ja nehovorím, že lekárka sa určite pomýlila ale že 100% došlo k nedorozumeniu niekde. Možno zle pochopila kamaratka, napr. Je tehotna 4 tyzdne (pred 4 t doslo k oplodneniu) by aj sedelo, to by bolo 6t+niečo. Proste začiatok 4 tt tehotenstva lekar neurči nijako, max ze by na sone nebolo vidno este nic, brali by jej krv a mala by velmi velmi nizke HCG este..
Absolutne by som toto neriešila. Sústreď sa na seba a na bábo čo nosíš je úplne jedno či porodíš skor ty alebo kamoška. A ešte nevieš aké veľké bude tvoje bábo na usg pri ďalšej kontrole.
prosim a na co toto niekto riesi? nechcem byt zla ale to sa pretekate, kto je viac tehotny 🙂 zrejme lekarku prepocula alebo nespravne pochopila, velmi silne pochybujem, ze sa skusena lekarka, ktorej rukami prejde x zien denne sekla o niekolko tyzdnov, kym na UTZ nie je nic relevatne vidiet a neda sa zmerat velkost podla CRL, pocita to podla menstruacie a ak by bola v 4tt tak by lekarka nevidela vobec nic, lebo to je 3+x a to by jej mozno potvrdila tehotenstvo z krvi, teraz v 11-12tt moze byt, ze bola ovulacia posunuta a podla UTZ byva vacsie/mensie, my mame napr. o tyzden viac ako podla menzesu, vacsinou to kazda aplikacia pocita podla poslednej menstruacie a lekar to moze zrealnit podla CRL
@rokina13 robila jej sono a že tam mala len vak
@martinaju to áno len keď to takto niekto niekde domrvil tak by som chcela vedieť či vôbec mne určí dobre tt :D
@petamich to nieje o pretekani sa ale o profesionalite🙂 A nechcem nič dokaslat keďže pár ľudí už potešilo u nej
Nemusela nič domrviť. Bola len skoro u lekárky. Chodí sa neskôr aby bolo už niečo vidieť. Kamoška pravedepodobne niečo zle pochopila a to bábo rastie takže kludne na jednej kontrole to moze byt tam a neskôr inak. Ja mam podla ma tak podla poslednej kontorly u gyn tak a podla pohotovosti tak. Dôležite je to čo povie tebe lekárka a aby bolo všetko ok nerieš kamošku. Jedna ma v ten usty den od oplodnenie take hcg a druha take. Aj keby ste otehotneli na den presne neznamena ze jedna nemoze mat babo väčšie alebo menšie a teda to odpoveda inemu tt oni to zaraduju podla velkosti do tt ale naco je toto dobre riešiť. Doktorka videla u teba srdiecko tak sa tes na dalsiu kontrolu a neries taketo blbosti
A ak sa ti nezna byť dobra odborníčka tak choď k inému lekárovi.
Potratili
ludia nepotracaju kvoli lekarovi, ludia potracaju, lebo su na to rozne objektivne dovody 🤦🏼♀️ ja mam uzasneho lekara a potratila som 2x, asi za to uplne nebude moct lekar a uz vobec nie to, ze by vypocital nespravne dlzku tehotenstva, co je v zasade matematika zakladnej skoly, lekar vychadza z referencnych hodnot a tymi su 1 den poslednej menstruacie alebo CRL namerane ultrazvukom a ak svojej lekarke nedoverujes, najvyssi cas ju zmenit, pretoze ak jej nedoverujes v takejto trivialnej veci, tak potom co v pripade ak by nahodou bolo skutocne co riesit
Nikto nepotrati kvôli lekárovi. Mna lekár upozornil ze len 70-80% žien donosi dieta. Takže ver drobcovi co nosis, ze bude vsetko v poriadku. Ak jej neveris zober kartu a chod k niekomu inému. Ale keď ti raz niekto povie, že na tej kontorle je všetko ok tak to tak bude.
No mohla byt realne tehotna skor ako ty, len podla ms sa neda riadit, mohla mat skot ovulaciu. To sa ale takto skoro neda s urcitostou povedat

Možno podľa usg je babatko väčšie, teda možno otehotnela skôr, ako si myslela,skorsia ovulácia, alebo ešte mala krvácanie, ktoré považovala za poslednú menštruáciu, ale už bola tehotná. Neviem, len tipujem.Skôr neviem, ako v 4 tt vedela, že je tehotná, veď to vtedy ešte len "meškajú krámy" ani doktor nemá šancu vidieť niečo na usg.