icon

Tehotenstvo a pohyb

kajuska12
27. apr 2023

Ahojte jedna otazka ked ste boli v 1 trimestri chodili ste do prace a mali ste pohyb ci ste len odychovali.Lekarka mi povedala ze max 1 hodinku vonku a mam mat klud,len ja ho moc nemam

jaskolka
27. apr 2023

Nerozumiem celkom otázke.
Keď ti doktorka povedala, že max1 hodinu vonku, tak zrejme nás nejaký problém a mala ta teda dat na PN. Lebo neviem si inak predstaviť, ako by to bolo dosiahnuteľné v práci. My môžeme ti písať, že sme chodili von a do prace, a všetko bolo ok, ale tak všetko závisí od tvojho zdravotného stavu.
Normálne v tehotenstve je pohyb potrebný a prospešný, môžeš v podstate robiť všetko, okrem nejako namáhavých veci, nedvíha dačo ťažké, ale ak máš vážne zdravotne problémy, tak sú ženy, čo aj celé tehotenstvo musia len ležať.

diewcatqoo
27. apr 2023

A mas nejaky problem? Pokial nemas problemy, tak myslim, ze zdravy pohyb by ti nemal uskodit. Ak mas problem, tak ty sama by si mala odhadnut svoje schopnosti.

jj298
27. apr 2023

@kajuska12 chodila som do prace, plavat, na 5 km prechadzky kazdy den, na koncerty, jarmoky, pobyty. V druhom trimestri aj do tatier na vodopad skok. Ale mne lekar nedal ziadne obmedzenia takze to je jedno co som robila ja. Ty pocuvaj len lekara a riad sa jeho radami.

beata_k
27. apr 2023

@kajuska12 Stahovali sme sa. X krabic. O oddychu a max hodinke denne nemohla byt ani rec. Pokial nie si na rizikovom, tak mi rozum neberie uvahy tvojej gynekologicky

nikus93
27. apr 2023

1.trimester som este odrobila na zachranke nechapem tieto reci ze zena ma cez tehotenstvo oddychovat ak nema nejaky problem.

kajuska12
autor
27. apr 2023

@nikus93 tak mne to povedala gynekologicka ze mam 37 a ze nemam sa namahat a robit 12ky

kajuska12
autor
27. apr 2023

@beata_k mam 37 tak asi to brala ze som na rizikovom

kajuska12
autor
27. apr 2023

@jj298 kolko si mala rokov?

kajuska12
autor
27. apr 2023

@jaskolka tak ja som bola prvy krat u gyne potom zase o 2 tyzdne tak ako vsetko v poriadku mam som v 5 tt ale tak povedala mi tak ja mam psika a chodim na prechadzky ,mozno ze kvoli veku to myslela

jj298
27. apr 2023

@kajuska12 32 a bola som po ivf

beata_k
27. apr 2023

@kajuska12 Nezartuj. Ja som mala dieta v 38. A k tomu starsie o ktore sa trebalo starat.

jaskolka
27. apr 2023

@kajuska12 to je nezmysel, veď pohyb akože prechádzky je úplne v pohode, práveže odporúča sa to
Pokiaľ nemáš nijake problémy, tak nerozumiem, čo máš za doktorku, keď toto ti odporučila a z akého dôvodu. Ja som otehotnela s dcérkou ako 39 ročná, predtým som prve tehotenstvo mala MA. Čiže v podstate tiež ako riziková som bola vedená.
A nič také ako "len 1 hodina vonku" mi nik nekazal. A to som mala doma ešte ročné šidlo, o neho bolo treba aa postarať.

nevenka
27. apr 2023

@kajuska12 prosim Ta, cakala som tretie v 37 a stvrte v 39 rokoch. Na rizikovom som nebola, hoci ku koncu som mala problem s vysokym tlakom. Fungovala som normalne. Dokonca kvoli covidu synceka som nespala 3 noci, co horuckoval a tu som, aj mala. K tomu dalsie 2 deti. Pokial nemas rizikove, ze by si krvacala, otvarala sa a co ja viem co, tak pohyb normalne. A 12-ky si treba asi poriesit. To by som ja asi nedavala ani normalne.

mamamasama
27. apr 2023

Ja mam 34. Po potrate. Cvicila som cele tehotenstvo. Fitko, beh, bicykel.

jj298
27. apr 2023

Akoze ja zasnem co tu vypisujete. Tak asi jej lekarka vie preco to povedala. Kto ste ze tu hovorite co moze a nemoze bez toho aby ste okrem veku vedeli jedinu informaciu o jej zdravotnom stave?