Tehotenstvo a pohyb
Ahojte jedna otazka ked ste boli v 1 trimestri chodili ste do prace a mali ste pohyb ci ste len odychovali.Lekarka mi povedala ze max 1 hodinku vonku a mam mat klud,len ja ho moc nemam
A mas nejaky problem? Pokial nemas problemy, tak myslim, ze zdravy pohyb by ti nemal uskodit. Ak mas problem, tak ty sama by si mala odhadnut svoje schopnosti.
1.trimester som este odrobila na zachranke nechapem tieto reci ze zena ma cez tehotenstvo oddychovat ak nema nejaky problem.
@kajuska12 to je nezmysel, veď pohyb akože prechádzky je úplne v pohode, práveže odporúča sa to
Pokiaľ nemáš nijake problémy, tak nerozumiem, čo máš za doktorku, keď toto ti odporučila a z akého dôvodu. Ja som otehotnela s dcérkou ako 39 ročná, predtým som prve tehotenstvo mala MA. Čiže v podstate tiež ako riziková som bola vedená.
A nič také ako "len 1 hodina vonku" mi nik nekazal. A to som mala doma ešte ročné šidlo, o neho bolo treba aa postarať.
@kajuska12 prosim Ta, cakala som tretie v 37 a stvrte v 39 rokoch. Na rizikovom som nebola, hoci ku koncu som mala problem s vysokym tlakom. Fungovala som normalne. Dokonca kvoli covidu synceka som nespala 3 noci, co horuckoval a tu som, aj mala. K tomu dalsie 2 deti. Pokial nemas rizikove, ze by si krvacala, otvarala sa a co ja viem co, tak pohyb normalne. A 12-ky si treba asi poriesit. To by som ja asi nedavala ani normalne.
Ja mam 34. Po potrate. Cvicila som cele tehotenstvo. Fitko, beh, bicykel.
Akoze ja zasnem co tu vypisujete. Tak asi jej lekarka vie preco to povedala. Kto ste ze tu hovorite co moze a nemoze bez toho aby ste okrem veku vedeli jedinu informaciu o jej zdravotnom stave?

Nerozumiem celkom otázke.
Keď ti doktorka povedala, že max1 hodinu vonku, tak zrejme nás nejaký problém a mala ta teda dat na PN. Lebo neviem si inak predstaviť, ako by to bolo dosiahnuteľné v práci. My môžeme ti písať, že sme chodili von a do prace, a všetko bolo ok, ale tak všetko závisí od tvojho zdravotného stavu.
Normálne v tehotenstve je pohyb potrebný a prospešný, môžeš v podstate robiť všetko, okrem nejako namáhavých veci, nedvíha dačo ťažké, ale ak máš vážne zdravotne problémy, tak sú ženy, čo aj celé tehotenstvo musia len ležať.