icon

Únava na začiatku tehotenstva

claire0611
2. aug 2020

Ahojte žienky, konečne patrím medzi tie v očakávaní aj ja, no s tým prichádzajú aj príznaky. Konkrétne u mňa je najväčší problém únava. Mohla by som spať 20 hodín denne a aj tak by mi bolo málo 😁
Cez víkend je to fajn, vstanem o 7-8, porobím co treba a dám si poobedný slofik a večer sa ideme prejsť/na večeru a pod., ale cez týždeň pracujem do podvečera a to je čistá smrť. Ešte zatiaľ je skoro v práci oznamovať, že som tehotná, preto to nikto nechápe a ja fakt neviem čo robiť. Koľko vám toto obdobie trvalo? Viem ze je to individualne, ale zo zaujímavosti, pripadne pomohlo vám niečo aspoň trošku na únavu?

danielahamar
2. aug 2020

Ja som prvé 4mesiace nejako prežila, kdekoľvek by som sadla, nedajbože ľahla spala by som a keď prídem z roboty dávam po jedle automaticky slofika

denden77
2. aug 2020

@claire0611 preslo to po prvom trimestri 😊

janka_266
2. aug 2020

Ja som to tiež tak mala, ešte aj teraz na konci prvého trimestra, do prace idem čo najskôr sa dá, nech už môžem 14:30 ísť domov, aby som o 15 už ležala, ale postupne sa to zlepšuje. Zo začiatku som hneď spala až kým neprišiel domov manžel okolo 17 a potom zas 😂

anile12
2. aug 2020

Ja som prvý trimester spala aj dva krát do dňa, viem čo to je a nezávidím😛 mne už ta ospalosť prešla v 2 trimestri.

lucinka1988
2. aug 2020

@claire0611 mne pri prvom tehotenstve do cca 14.tyzdna, potom sa všetko ukludnilo, aj únava aj nevoľnosti. Tiež som vtedy musela vydržať v práci a doslova som tie prvé mesiace len prežívala. Teraz som tehotná 2.x, v 9tt a tiež hrozná únava, akurát že mám pri sebe 2,5 ročne dieťa a teraz neviem, čo bolo horšie, lebo priestor na odpočinok tiež minimálny. Ukľudňuje ma len to, že každým dnom som bližšie k tonu, že to prestane🙏

havana40
2. aug 2020

V prvom trimestri som to mala pri synovi bezne. Poobede som musela ist proste spat. ( v tom case som akurat maturovala takze prisla som zo skoly, hodila do kuta kabelu a isla drichmat ) ten spanok mi trval cca 2hodky. Teraz som v 7 mesiaci cakam dievcatko a kedze som doteraz aj pracovala unava ma praveze prevladala az v druhom trimestri v praci okolo 16;00- 17:00. Kava to vzdy pravila pretoze spat v robote sa mi nedalo 🤣🤣

emilka_1
3. aug 2020

@claire0611 smrť je mať tak ročné dieťa a do toho byť tehotná a unavená na totálku, to bolo hrozné obdobie 🙈
Len som sa oprela o gauc a už som spala. Ale po prvom trimestri to prestalo.