Únava na začiatku tehotenstva
Ahojte žienky, konečne patrím medzi tie v očakávaní aj ja, no s tým prichádzajú aj príznaky. Konkrétne u mňa je najväčší problém únava. Mohla by som spať 20 hodín denne a aj tak by mi bolo málo 😁
Cez víkend je to fajn, vstanem o 7-8, porobím co treba a dám si poobedný slofik a večer sa ideme prejsť/na večeru a pod., ale cez týždeň pracujem do podvečera a to je čistá smrť. Ešte zatiaľ je skoro v práci oznamovať, že som tehotná, preto to nikto nechápe a ja fakt neviem čo robiť. Koľko vám toto obdobie trvalo? Viem ze je to individualne, ale zo zaujímavosti, pripadne pomohlo vám niečo aspoň trošku na únavu?
@claire0611 preslo to po prvom trimestri 😊
Ja som to tiež tak mala, ešte aj teraz na konci prvého trimestra, do prace idem čo najskôr sa dá, nech už môžem 14:30 ísť domov, aby som o 15 už ležala, ale postupne sa to zlepšuje. Zo začiatku som hneď spala až kým neprišiel domov manžel okolo 17 a potom zas 😂
Ja som prvý trimester spala aj dva krát do dňa, viem čo to je a nezávidím😛 mne už ta ospalosť prešla v 2 trimestri.
@claire0611 mne pri prvom tehotenstve do cca 14.tyzdna, potom sa všetko ukludnilo, aj únava aj nevoľnosti. Tiež som vtedy musela vydržať v práci a doslova som tie prvé mesiace len prežívala. Teraz som tehotná 2.x, v 9tt a tiež hrozná únava, akurát že mám pri sebe 2,5 ročne dieťa a teraz neviem, čo bolo horšie, lebo priestor na odpočinok tiež minimálny. Ukľudňuje ma len to, že každým dnom som bližšie k tonu, že to prestane🙏
V prvom trimestri som to mala pri synovi bezne. Poobede som musela ist proste spat. ( v tom case som akurat maturovala takze prisla som zo skoly, hodila do kuta kabelu a isla drichmat ) ten spanok mi trval cca 2hodky. Teraz som v 7 mesiaci cakam dievcatko a kedze som doteraz aj pracovala unava ma praveze prevladala az v druhom trimestri v praci okolo 16;00- 17:00. Kava to vzdy pravila pretoze spat v robote sa mi nedalo 🤣🤣
@claire0611 smrť je mať tak ročné dieťa a do toho byť tehotná a unavená na totálku, to bolo hrozné obdobie 🙈
Len som sa oprela o gauc a už som spala. Ale po prvom trimestri to prestalo.

Ja som prvé 4mesiace nejako prežila, kdekoľvek by som sadla, nedajbože ľahla spala by som a keď prídem z roboty dávam po jedle automaticky slofika