Užívanie Duphastonu
Ahojte potrebujem poradiť som v 6 tt a 5 dní gynekologička mi predpísala magnerot duphaston a no spú dosť sa bojím že by to uškodilo drobcovi a minulý rok som spontánne potratila.... a od začiatku ma pobolieva podbruško raz silnejšie raz slabšie... Dakujem za vaše odpovede 🙏
@slavkasarkanova duphaston dopomáha k udržaniu tehotenstva… Magnerot je magnezium.. Určite ti to nijako neublíži
@slavkasarkanova ja som pri užívaní duphastonu mala MA.. A nie som jediná. Nehovorím že to súviselo, ale v ďalších tehu som lieky odmietla a deti v pohode donosila. Držím palce nech je najmä všetko ok 🙂
@slavkasarkanova vola sa to, ze ironia. @lucijalucy narazala na to, ze preco by gynekolog predpisal nieco co ti ma uskodit? Duphaston je na udrzanie. Magnerot a nospa proti krcom
@slavkasarkanova duphaston alebo utrogest sa v tehu berie casto, hlavne ako prevencia toho, ze sa predcasne vycerpa zlte teliesko a dojde preto k potratu. Nechapem, preco sa zeny na tieto veci nepytaju lekarov, ale na forach...ved gynekologicka ti isto vysvetlila dovody, preco ti odporuca progesteron...
@tianna je mi luto, co sa ti stalo, tiez som to zazila. No Duphaston s tym urcite nesuvisi...98% MA zial sposobuju chromozomalne poruchy. Duphaston je progesteron, ten v tehotenstve v prvych 12 tyzdnoch nemoze narobit problemy, kedze telo ho produkuje aj samo a potrebuje pomerne vysoke davky. Praveze ma vyznam, ak ma zena nedostatocnost zlteho telieska a teda progesteron sa casto vycerpa, sliznica maternice sa zacne odlupovat a dojde k potratu...preto ma vyznam hlavne v tehotenstvach, ktore nasleduju po spontannych potratoch..
@rivini Nie nič nevysvetlila... Čo len počula že som už raz potratila hneď to predpisala
@slavkasarkanova a to nemas jazyk, ze sa nevies spytat, ked ti nieco predpisuje? Uz som to tu pisala-postup tvojej lekarky bol spravny, kedze si spontanne potratila, brat Duphaston=progesteron ma vyznam ako prevencia dalsieho potratu, kedze udrziava vystelku maternice a vyzivuje plod. Lekari totiz nepredpisuju tehotnym zenam lieky, ktore by mohli babatku uskodit.
@slavkasarkanova duphaston je práve na to aby si nepotratila. Dáva sa ženám, ktoré už raz potratila. Ja v 2016 som mala potrat a v 2017 som znova bola tehotná a tiež mi to predpísala. Mala som úplne krásne tehotenstvo a narodil sa mi zdravý valibuk
@slavkasarkanova bolesti bruška sú normálne maternica sa rozpína. Len pokoj. Ten je najdôležitejší 🙂
@tianna Ja som skor reagovala na tu suvislost MA s progesteronom. A tiez si myslim, ze ono to je tazko vysetrovat hodnoty progesteronu pausalne...lebo tieto hodnoty sa menia dokonca v kazdom cykle. Ak napriklad prebehla ovulacia kvalitneho vajicka, vybuduje sa kvalitne zlte teliesko a teda dostatok progesteronu...Zena vsak moze otehotniet aj z vsjicka, pri ktorom sa nevytvorilo kvalitne teliesko...nastane teda tehu, zial prave kvoli predcasnemu vycerpaniu sa teliaska dojde k potratu...no a merat hodnoty az v tehotenstve uz nema velky vyznam, pretoze jeden den moze zlte teliesko este fungovat skvelo, o dva dni neskor nie.. to by zena musela chodit na odbery kazdy druhy den. A nie kazde spinenie je sposobene nedostatkom progesteronu, to je fakt. Fakt je ale aj to, ze plod zeny, ktora berie aj preventivne progesteron, ma v zasade lepsie vyzivovanie. Na to su uz pocetne vyskumy. Urcite ho nemusi brat preventivne zdrava, 25- rocna zena. U zien vo vyssom veku, alebo po spontannom potrate, ako u autorky clanku, ma preventivne predpisanie progesteronu jednoznacne zmysel.
@slavkasarkanova ak máš dobrú lekárku tak jej treba veriť.. Ja som môjmu lekárovi oznámila že nič brat nebudem, rešpektoval to a chvalabohu dobre to dopadlo 🙂 no ja som pri starších spinila a pri najmenšom dokonca silno krvacala. Teda dôvod bol u mňa evidentne iný.

skor ti uskodi, ked to brat nebudes, toto dnes berie kazda druha🙂