icon

V 13 tt pozitívne výsledky na toxoplazmózu, je to pre bábo nebezpečné ?

mimi97
22. jan 2020

Ahojte baby prosím vás nevyznám sa v tomto ako je to z toxo, kedy je to pre bábo nebezpečné? Zajtta som objednana na endokrin.a potom sa mám hlásiť na gynde.Kde mi tento krát vypíše doporučenie asi na infekcne.Mala ste niektorá podobné výsledky prosím vás?Trošku som nervózna,či to nemôže poškodiť bábo 😢 ďakujem za info

V 13 tt pozitívne výsledky na toxoplazmózu, je to pre bábo nebezpečné ?
ikonica
22. jan 2020

Ak sa nemylim tak zvysene Igg znamena ze si ju prekonala v minulosti... Horsie by bolo keby si mala zvysene Igm - to by znacilo ze aktualne prebieha infekcia... Opravte ma ak sa mylim...

mimi97
autor
22. jan 2020

@ikonica jaj boze.moj ďakujem trosku som sa ukludnila teraz

ikonica
22. jan 2020

Ja som mala pred rokom taketo sialene hodnoty, sla som s tym aj na iinfekcne, kde ma dr upokojila, ze je to ok, ze som ju v minulosti prekonala, ze nie je aktivna a nemala by vplyv na tehu... O mesiac na to som otehotnela a mam doma zdravu dcerku 🙂

mimi97
autor
22. jan 2020

@ikonica Tak to dufam.ze som to v minulosti prekonala môže byť moja mama to mala somnou v tehotenstve mozno od vtedy mi.to ostalo ktovie, som už kludna, myslím ak by to bolo tak zle hned by ma dr riešil na infekčné a neposielal by ma asi skôr na endokrinllogiu .

mmoonna
22. jan 2020

@mimi97 ahoj,mne zistili prekonanú toxo pri prvom tehotenstve. Doktor mi vravel, že som ju prekonala v minulosti, že horšie by bolo, keby to bola akútna infekcia. Inak to vôbec neriešil, ani ma nikde neposlal.

ukulela
22. jan 2020

@mimi97 toxo prekonas ani nevies ako (keby mala tvoja mama v tehotenstve aktivnu toxo, asi tu nie si, alebo nie si OK). dostanes ju ani nevies ako - pri praci v zahrade, zo zle umytej zeleniny, zle upraveneho masa ... pokasles, zduria sa ti uzliny, potom to prejde a ani nemusis vediet, ze to bola toxo.
Ja som toxo prekonala v 16tich tusim a stale sa mi to objavuje vo vysledkoch. najdes na nete aj grafy ako klesa igm a stupa igg - aj podla toho budes vidiet, ze je to OK.
inac aj moja segra (prekonana toxo) - gyndos ju vystrasil, poslal na infekcne a tam ju dok zhulakal, ze co tam robi, ci gyndos nevie citat vysledky (ako skvely pristup burit sa na pacientovi, ale zasa pravda - dok ma vediet precitat vysledky)

mimi97
autor
22. jan 2020

Baby tak dúfam , že to bude v poriadku zlakla som sa no uvidím , či ma.dr.posle na infekcne alebo nie, držte palce prajem.vam.krasny deň