Viacplodové tehotenstvo verzus riziko potratu
Ahojte, som v 5+3tt. Par dni dozadu som zacala spinit jemne ruzovym vytokom a den na to az po dnes zacal byt vytok jemne hnedy. Predvcerom som volala dr. tak mi povedal, ze moze ist o prekrveny krcok maternice alebo o jej roztahovanie a predpisal mi Ascourtin. Dnes som bola na kontrole a na ultrazvuku videl gestacny vak. Teda, povedal ze zatial je vsetko vporiadku ale nevylucuje ani potrat. Avsak hcg mi pekne stupa, dnes hodnota 9000. Niekde som aj pocula ze pri nadmernej hodnote hcg moze ist aj o viacplodove tehu. mate s tym niektora skusenost? Lebo vraj by malo byt v 5tt hodnota hcg niekde okolo 5000. Budem vdacna za kazdu odpoved🙂
Ohladom dvojiciek ti neviem napisat nic relevantne. Co sa tyka vytoku, pri dcere som mala hnedy vytok pravidelne, parkrat aj krv. Tehotenstvo bolo v poriadku, nikdy sa neprislo na tie vytoky a krvacania, z coho su. Porodila som zdrave dieta. Druhe tehotenstvo - rizovy vytok par dni, potvrdena akcia srdca, o tyzden na to znoca ruzovy vytok, isla som na pohotovost a dr skonstatoval potrat. O dva dni som isla na kyretaz, pred zakrokom este druze sono aby bolo potvrdene aj od druheho lekara, ze sa jedna o MA. Drzim palce nech sa jedna o zdrave tehotenstvo so stastnym koncom.
Ohladom dvojiciek ti neviem napisat nic relevantne. Co sa tyka vytoku, pri dcere som mala hnedy vytok pravidelne, parkrat aj krv. Tehotenstvo bolo v poriadku, nikdy sa neprislo na tie vytoky a krvacania, z coho su. Porodila som zdrave dieta. Druhe tehotenstvo - rizovy vytok par dni, potvrdena akcia srdca, o tyzden na to znoca ruzovy vytok, isla som na pohotovost a dr skonstatoval potrat. O dva dni som isla na kyretaz, pred zakrokom este druze sono aby bolo potvrdene aj od druheho lekara, ze sa jedna o MA. Drzim palce nech sa jedna o zdrave tehotenstvo so stastnym koncom.
@anonym_e01579 dakujem krasne, v pondelok idem na kontrolu..snad to dopadne vsetko dobre🙏
Ak si 5+3 tak si v 6tt, nie v 5tt. To ako prve.
V 6tt (ked si najdes hodnoty) je norma od 1000 do 56000. Takze vobec nemas nijaku nadmernu hodnotu tych 9000.
A ako sa uz povedalo, dvojicky by v 6tt uz na usg pravdepodobne bolo vidiet.
Ak na USG videl gestacny vak, je to fajn, ale nic rozhodujuce... Uvidi sa na najblizsej kontrole, co sa bude diat. Ci sa tam objavi nieco viac v tom gestacnon vaku, alebo naopak pojde o potrat. Je to take hranicne/prilis skoro na nejake uzavery na usg, takze len cakat.
Drzim palce nech je to OK.
Dvojicky by lekar na sone uz mohol vidiet, zalezi od kvality pristroja. Ja som bola na pohotovosti 5+2, lekarka videla len jeden prazdny vak. Na druhy den mi robil sono moj lekar a videl dva plody. Obidva s akciou srdiecka. Vytok - momentalne ti nik nepovie 100%, z coho moze byt. Moze to byt roztahovanie maternice, aj nieco horsie. V tych prvych tyzdnoch je to take neiste. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.
Dvojicky by lekar na sone uz mohol vidiet, zalezi od kvality pristroja. Ja som bola na pohotovosti 5+2, lekarka videla len jeden prazdny vak. Na druhy den mi robil sono moj lekar a videl dva plody. Obidva s akciou srdiecka. Vytok - momentalne ti nik nepovie 100%, z coho moze byt. Moze to byt roztahovanie maternice, aj nieco horsie. V tych prvych tyzdnoch je to take neiste. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.
@bubinko1506 dakujem krasne 🙏🙂

@laura72782 hodnota hcg nič nehovorí o dvojičkách, to skôr na ultrazvuku by videl že budú dve ale aj na to je skoro