icon

Vracanie v 7. týždni tehotenstva

abcdefgahc
22. nov 2019

Ahojte dievčatá , práve vám píšem z nemocnice som tu už štvrtý deň . Som v 7 týždni tehotenstva . Vraciam už cca 5 dní a prijímam stravu po jednej lyžičke , viacej do seba nedostanem . Je to hrozne, strašne ma bolí žalúdok a napína ma nonstop. Dnes v noci som sa zobudila o pol druhej nad ránom a vracala som . Lekári mi povedali že to spôsobuje tehotenstvo. neviete mi prosím vás povedať kedy sa to konečne skončí ? Nezažili ste nejaká počas tehotenstva podobný prípad ? Trvalo vám to až do pôrodu ? Nenarodí sa mi potom podvyživené bábätko ?

zuzkalujza
22. nov 2019

neboj, časom to prejde, mala som to rovnako, mne to trvalo neskutočne dlho skoro do 5 mesiaca. Vracala som aj 10 krát za deň, tiež som veľmi schudla, bola v nemocke na infúziách viac krát. Bolo to desivé, ale prešlo to. A všetko som to potom dobehla, aj váhovo. Dcérka sa narodila v 38 týždni, 3150 g a 48 cm. Pri druhom tehu som ani nevedela, že čakám. Nič mi nebolo 🙂

mogaa
22. nov 2019

@abcdefgahc také tie klasické veci ti asi hovorili - pohár s vohou pri posteli, sušienky a zázvorová limonáda.....niektorým robí dobre aj Pepsi - po glgoch....

floretine
22. nov 2019

@mogaa ach bože...takéto rady...pani nemá žiadnu obyčajnú tehotenskú rannú nevolnosť, tu žiadne keksíky a zázvor nepomôžu. Pani má Hyperemesis gravidarum, čo je potenciálne život ohrozujúca komplikácia v tehotenstve, pri ktorej zanedbaní môže nastať úplný rozvrat organizmu.
@abcdefgahc ja som mala o isté, vracala som 30x denne, aj krv, lebo už som mala potrhaný pažerák a nábeh na žalúdočné vredy, odišlo to na prelome 4-5 mesiaca, ale niektorým ženám to ostane celé tehotenstvo, vracajú ešte aj pri pôrode, ale tých je fakt pomenej.
Ja som bola takisto v nemocnici na infúziách, mala som silné lieky, v ťažkých prípadoch dávajú kortikosteroidy, v ľahších silné antihistaminiká. Nepomôže Ti teraz nič iné, len lekárska starostlivosť a vydržať!
Väčšinou sa to stáva ak je plod ženského pohlavia, telo nezvláda ten nával hormónov.
Bábätko by bolo ohrozené jedine ak by sa ti nedostalo zdravotnej starostlivosti, inak neboj, bábätko si všetko berie od teba a ty máš sama dostatok.

mogaa
22. nov 2019

@floretine prepáč ale ty si jasnovidec keď na diaľku robíš diagnózu? Autorka nenapísala že má stanovenú konkrétnu diagnozu ale že vracanie je spôsobené tehotenstvom a skoro každá tehotná vracia🙂a samozrejme že ked je z vracania vysilená tak ju hospitalizujú....

floretine
22. nov 2019

@mogaa prepáč ale keď je hospitalizovaná 4 dni v nemocnici, zvracia a to nielen ráno a nedokáže prijímať žiadnu stravu, tak to nie je žiadna ranná nevolnosť
kvôli rannej nevolnosti nikoho nehospitalizujú

floretine
22. nov 2019

@mogaa a ani zďaleka každá tehotná nevracia. Ak je niekomu ráno nevoľno a stane sa 2-3x, že zvracia, tak tam pomôžu spomínané keksíky a pepsi cola. Šťastné to ženy, ktoré si ani nedokážu predstaviť tento horor, kedy sa žena nemôže ani napiť vody, lebo vyvracia s dúškom vody pol kýbla žlče.
Ja som napríklad 3 mesiace v podstate nič nejedla, z veľa vôní a zápachov mi je doteraz nevoľno.

alexandra2468
22. nov 2019

Suhlasim s @floretine.
A @abcdefgahc, drzim ti palce. Nic ine ti neostava ako vydrzat a nechat si pomoct od lekarov.
Ja som mala to iste. Zvracanie kazdych 20minut, od 6tt, kazdy den. Nepomaha naozaj nic v tychto pripadoch. Ja som dostavala do zily infuzky, vitaminy, lieky. Bez liekov by som realne neprezila.
Par krat lekari sklonovali aj “ukoncenie tehotenstva”, akonahle by mi uz islo o zivot. Asi vsetko mi bolo. Lebo to zvracanie nie je len take, ze si grcnes a si okej. Ja som tolko zvracala, ze mi slablo srdce, rozvrat vnutorneho prostredia, stitna zlaza nestihala atd.
Niektore dni som dokazala zjest az jeden suchy rozok, potom niekedy aj jablko, neskor pomarancovu stavu doma poctivo vyzmykanu, potom v 5.tom mesiaci som dokazala vypit nutridrinky uz.
V 6.tom mesiaci som zacala jest normalnu stravu. Samozrejme ale take mnozstva ako babatko. Vyzerala som ako z koncentraku. Zuby som si umyvala po sediacky, nedokazala som absolutne nic, ani chodit.
Teraz som v 39tt, dieta je obrovske na to aka som chuda :D ma vraj uz 3.5kg.

alexandra2468
22. nov 2019

@abcdefgahc este by som ti poradila, bude to sice tazke ale snaz sa netrapit kvoli tomu. V zmysle, co ak babatko toto hento. No bohuzial, ty to nemas ako ovplyvnit.
Mne cela rodina a manzel stale hovorili, jedz, musis jest, kolko si zjedla, kvoli babatku jedz a bla bla bla. Niekedy som aj nasilu jedla, aby som nezvracala len zlc, ale ludia vela krat nechapu, ze sa to neda.
Mne povedali lekari vyslovene: “nepomozete si nijako teraz, nemyslite na to kolko ste zjedli. Aj keby ste zjedli len pol jablka za den, kaslite na to. Musite sa snazit byt mentalne v pohode a o zvysok sa postarame my.”
A tak aj bolo. Ruky som mala sice ako narkoman, zily dotrhane. Stale mi brali krv, vzdy mali pod kontrolou akych latok som mala nedostatok a tie mi dodali. Maso som nevidela mesiace sice, ale akonahla som zacala v tom 6.tom mesiaci jest, krvny obraz ukazkovy.
A to vobec som nezacala jest “za dvoch”, nedobehla som zameskane mesiace. Za tyzden idem rodit a mam 56kil. Nic mi nenarastlo len brucho, ale v bruchu ukazkovo rastie dieta cele tie mesiace 🙂
Tak hlavu hore, bude dobre.

jaja23
22. nov 2019

@alexandra2468 panebože to sa dá zvládnuť?! Fuuuu ja som nezvracala ani raz, síce mi bolo zle. A máme chlapčeka. Držím palce, ste silné ženy, keď toto vydržíte. Ja si to neviem predstaviť 😲

floretine
22. nov 2019

@abcdefgahc inak keď už budeš doma a bude ti trošku lepšie, že budeš chcieť niečo skúšať jesť, tak za seba odporúčam kojenecké výživy. Tie ma zachraňovali - je tam cukor, tak mi to dodalo trochu energie a konzistencia je super aj keď to ide naspäť von - po ceste to nedráždi a neškriabe, ako zvykne pečivo alebo nejaké sucháre. A ani to nie je také hnusné.
Pre mňa bolo varenie tiež veľmi dlho tabu kvôli všetkým kuchynským zápachom, mäso vyslovene smrdelo, tak som len muža posielala do obchodu pre výživy, lebo ani ten obchod so všetkými možnými zápachmi som nedávala.

adkarobko
Autor odpoveď zmazal