icon

Vyššia začiatočná váha na začiatku tehotenstva

mirkabenova
12. dec 2021

Ahojte je tu mamička ktorá na začiatku tehu mala cca 109kg.vase skúsenosti.

zuzka341
12. dec 2021

@mirkabenova ahoj, prvé tehu pred 2 rokmi 105 (pri pôrode 112), teraz začínam druhé tehu s 98. Všetko prebiehalo v pohode, dávaj si pozor na cukor, aby si nemala tehotenskú cukrovku.

mirkabenova
autor
12. dec 2021

@zuzka341 snažím sa dávať pozor aj na jedlo. Len momentálne mám také stavy že mi je ťažko a keď niečo nezjem tak až na zvracanie. Dúfam že to prejde zatiaľ som v 7t.

zuzka341
12. dec 2021

@mirkabenova tiež som 7tt, mám neskutočné žalúdočné nevoľnosti. Snáď to rýchlo prejde.

hederamonstera
12. dec 2021

@mirkabenova ahoj, ja😊

nerya
12. dec 2021

Ja som mala 100, pred pôrodom 106, mala som tehotenskú cukrovku ale teraz sme aj s krpcom v pohode 🙂

mirkabenova
autor
12. dec 2021

@hederamonstera môžem vedieť pri akej váhe si začala tehu. Bolo všetko ôk? Viem ze každá sme iná ale aspoň nejaké všeobecne info

mey8
12. dec 2021

@mirkabenova ja som začala tehu na 106, niečo... Momentálne sme 31tt vaha je 102. A to aj pri tzv. Tehucukrovke. ♥️ Ale asi to sposobilo nechutenstvo na zaciatku tehu (do 17 tt sme sa prebojovali cez zvracania, zalud. Problemy a zahu) a žalúdočné problémy a záha pretrvávajú... Niekedy je to fajn inokedy sa idem zblatniť od žaludka.. 🤦‍♀️ Ale aj tak je to to najkrajsie obdobie😍♥️🙏... Prijemne tehulkovanie👍🏻♥️

hederamonstera
12. dec 2021

@mirkabenova 111kg/180cm. Teraz som 33tt a pribrala som 18kg 🤷🏻‍♀️ (Pred otehotnenim som schudla 17kg a zacala som opat jest muku, mliecne a cukor🙈).
Vsetko je u mna ok - nemam cukrovku, tlak sa mi drzi na 130/75, neberiem ziadne lieky ani magnezium. Nic ma neboli, travenie mam super. ALE, aj ked jem nezdrave veci, 90% je maximalne zdravych - kvanta zeleniny, zdravych tukov a bielkovin, strukoviny - proste nech mam vsetky ziviny. Plus cvicim jogu (to mi podla mna pomaha s tym, ze ma nic neboli) a chodim na prechadzky. Meditujem, aby som nemala stres - pomaha to s tlakom (takisto cvicenie). Citim sa velmi dobre, az na to, ze uz brusko tazsie zdviham z postele/stolicky😁.
Ale ja som bola vzdy ta zdrava bacula🙂

luna379
12. dec 2021

Ja mám trochu odveci otázku na vás všetky, za akú dobu sa Vám podarilo otehotnieť? Ja mám 87kg s už to je 10 mesiacov čo sa nam nedarí, bojím sa že je to kvôli váhe.
@mirkabenova
@zuzka341
@hederamonstera
@nerya
@mey8

hederamonstera
12. dec 2021

@luna379 nam sa prve podarilo po 3 mesiacoch ale potratila som. A druhe (aktualne) prislo po 3 rokoch, ale problem su manzelove spermie. Sice ja som po potrate bola na tom velmi psychicky zle, telo som zlumpovala a tak pribrala, mala som nabeh na pcos. Odmietla som lieky a dala sa na protizapalovu dietu (na ktoru sa uz tesim, ked porodim), psychicky som sa dala do poriadku (prijala som vsetko tak ako bolo) a podarilo sa (ale pomocou IUI, kde vybrali len dobre spermie).
Vobec to nemusi byt vahou.

mirkabenova
autor
12. dec 2021

@luna379 po cca 3mes. Prvé tehu cca 6mes.

mey8
12. dec 2021

@luna379 ja budem k tebe úplne úprimná. Otehotnieť sa nam podarilo po cca. 9,5 roku... ALE!!! váha s tým nemá absolutne nic spoločné... Ked sme sa totiž začali snažiť o bábo, mala som nanajvys 65 kg. Keď som otehotnela prvy krát (prirodzene) mala som 82kg. (žiaľ anjelik sa neudržal) potom nasledovali 1 biochemické, (asi o 3 mesiace neskor kedy som mala 85) minuly rok v októbri sme mali prvý vklad embrya (po umelom oplodneni) embryo sa chytilo pri vahe cca. 92?, žiaľ ani toto nedopadlo dobre, ďalší vklad pri vahe 98 alebo tak nejak v marci tiež vyšiel, ale potratila som... A keď som bola v najväcších depkach, dostala som kovid, bola som uplne na dne. Tak som žiaľ zajedala.. Dostala som sa na 106, zmenila prostredie upratala v hlave. Odovzdala som to s doverou Bohu a ani som sa nenazdala a bola som tehu. 🙏 Boh lieci, treba mu len doverovat, odovzdat mu to, prestat sa trapit, hladat potesenie v malickostiach a vyjde to... 🙏♥️ Nezufaj si @luna379 ♥️ a este doplnim ze nam lekari nedavali sancu na prirodzene pocatie, dokonca v ten mesiac mi dr. Na kontrole povedala:,, z tohto mesiaca nic nebude, nemusite sa ani snazit'' a ja som po ceste dom v aute povedala,, ak prestanem verit v zazraky, nikdy sa mi neudeju'' o dva tyzdne // na tehi teste🙏♥️

bobo2433
12. dec 2021

@mirkabenova 🙋‍♀️ 104

amarilka26
12. dec 2021

Ahoj, ja som otehotnela a mala som 110. Cele tehotenstvo som mala rovnaku vahu. Po prichode z porodnice 99 🙂

luna379
12. dec 2021

@hederamonstera
@mirkabenova
@mey8 ďakujem Vám za odpovede aj povzbudenie 🙂

gloria31
12. dec 2021

@mirkabenova ja prirodzene otehotnela pri 141kg

nerya
12. dec 2021

@luna379 nám na prvý šup 😏 tak bohvie