icon

Ako dlho trval váš morfologický ultrazvuk v 20. - 22. týždni?

mirola
24. jan 2018

Ide o to, ze som v 22 tt a vcera som bola na tomto ultrazvuku v Antolskej nemocnici a v amb. som bola cca 7 min. z toho ultrazvuk trval asi 5, mozno aj menej.
MUDr. sa so mnou nejak o nicom nebavil ani som nevidela obrazovku no len povedal, ze je vsetko v poriadku, dal mi spravu a nejaky nakres, kde boli dolne horne koncatiny, organy, hlavicka a neviem co vsetko poodfajkovane, ze "ok" a rozmery baby.
No ked som o tom potom hovorila kamoske tak ona cela hotova, ze bola u ineho lekara na tomto ultrazvuku pol hodinu a, ze neni mozne aby vsetko dobre zmeral za 5 min.
Co ma prirodzene do kludu nedostalo. (Lenze jej z toho robili souku, dr. im ukazal kazdu kost a pod. na obrazovke).
A teraz preto sa pytam, lebo neviem ci mam brat vysledok za relevantny a dat sa do kludu, alebo na rychlo zhanat este nejake diagnosticke centrum kde ma vezmu, a spravia mi tento ultrazvuk znova. Samozrejme prvy variant mi je milsi. A preto sa aj Vas pytam ake mate s kusenosti vy.
Dakujem

PS: vysetrenie mi robil MUDr. Emil Scholtz

marcelatje
24. jan 2018

Na Antolskej som bola hotova za 5 minut, v Gyn Five som bola ovela dlhsie, ale tak za tie prachy 😁😁😁😁

alobalka
24. jan 2018

A koľko si platila? Mňa to ešte len čaká, ale tipovala som, že to bude na pol hodinku. ..

mirola
autor
24. jan 2018

@marcelatje tak ja platim tehotensku starostlivos mojmu Dr. 600 eur a on ma sukromne amb. ale nema tam ten ultrazvuk, a kedze je aj porodnikom na antolskej poslal ma tam ... a to tiez neni malo 😅

mirola
autor
24. jan 2018

@alobalka na Antolskej za ten ultrazvuk som neplatila nic, lebo moj gynekolog mi dal vymenny listok. Ale inde sa plati od cca 30 do 100 e. co som pocula..

alobalka
24. jan 2018

@mirola tak je mi to podozrivé, ale ak nemal tvoj gynekológ podozrenie alebo nejaký dôvod, krvné testy na screening boli ok, a poslal ta tam len preventívne, možno by som sa už nestresovala: )

mirola
autor
24. jan 2018

@alobalka vraj boli vsetky testy dobre, ale to ten druhy mudr. primar co mi to robil nevedel, pretoze videl len vymenny listok a nie vysledky z testov v 12 a 16 tt.
No stresovat sa mi fakt nechce ...

sashenocka007
24. jan 2018

@mirola ja som teda bola v ziline ale platila som si zan trval asi pol hodinu mozno viac a stal 50 eur

janika22
24. jan 2018

nechcem ťa stresovať, ale napíšem svoju skúsenosť. Morfo ultrazvuk viac ako 30 minúť, východné Slovensko cena 45e (tie bezplatné sa u nás robia v nemocnici, ja som bola u súkromníka). Neide len o meranie kostičiek a orgánov. U nás nám všetko vysvetlila ukázala na veľkej obrazovke. Skúmala aj správne prietoky v srdci, fungovanie žalúdka (všetko či ide správnym smerom), močového mechúra... A potom zmerala pulz bábatka. U nás práve ten pulz nedopadol dobre, máme zriedkavú poruchu supraventrikulárnu tachykardiu, ktorá pri neliečení mohla spôsobiť vážne poškodenie srdiečka a smrť ešte v brušku. Teraz sa liečime a babatko je zdravé. Inak morfologicky srdiečko je absolutne v poriadku, čiže má všetko čo má mať, čiže pri tej 5 min. kontrole neviem ako by sme dopadli.
Ono keď je všetko v poriadku, tak sa ten rozšírený ultrazvuk javí ako vyhodené peniaze, lebo asi v 80-90% si myslím, že je to v poriadku. ale na druhej strane sa vďaka podrobnejšiemu ultrazvuku môže prísť na fakt zriedkavé a v minulosti nezachytiteľné poruchy, najmä srdca a v našom prípade to tak bolo. Samozrejme je dôležité aby ten morfo ultrazvuk robil fakt odborník. Ja som tiež na 3D nechcela ísť, že načo si zbytočne platiť aby som videla dieťatko v predstihu? Ale nie je to len o tom. Keby ten bezplatný robili takto poriadne a všetko preverili, keď už sú na to možnosti a aj odborníci tak nepoviem.

@mirola

thami
24. jan 2018

moj trval cca 15 minut, doktor pomeral, popozeral, vysvetlil... ale aj tak mi to prislo malo... preto som si radsej zaplatila konzultaciu este u druheho doktora... a ver mi, vyhodene peniaze su to neni... ked sa bojis, chces mat vacsie istotu, urcite chod este inam... tych par eur ti moze doslova zachranit babatko, ak ma nejaku chorobu alebo tak... drzim palce a vela zdravicka prajem!

mirola
autor
24. jan 2018

@janika22 ja pozeram spravu id dr a su tam polozky ako : zaludok, branica, oblicky, pupocnik, srdce a prietok, srdce a stvordielovy obraz, prava lava komora, chrbtica, a klasika potom tvar z predu, profil, horne dole koncatiny, rovina BPD, bioorbitalna rovina a este vela ineho. Ale meranie pulzu nebolo... :-/..

cokololadka
24. jan 2018

Bola som v roku 2013 dr. Slezák . Platila som 35 eur a trvalo to 45 min. V roku 2015 tak isto 35 eur 45 min. Tak ale poukazoval každú kosť,každú časť tela,a dal foto.

janynkaaa
24. jan 2018

Ja som bola v ziline v prenatal a nejakych 40 minut trval ....vsetko hovoril co pozeral atd

janika22
24. jan 2018

@mirola tak u nás to bolo všetko absolutne v poriadku, v norme až na pulz, to bolo jediné, čo vyskočilo. Na morfo sme boli v pondelok a už vo štvrtok som ležala na Kramaroch a liečili nás. čiže ja na náš platený ultrazvuk nemôžem povedať absolutne nič zlé

vsicka036
24. jan 2018

Ja som bola v ZA v Prenatale a teda, boli sme tam vyše trištvrte hodiny, lebo potreboval skontrolovať vstup pupočníka do bruška a krpec tam mal nožičky, takže min. 20 minút som skákala, prekladala sa z boka na bok, aby sa k tomu dostal. Všetko poprezeral, povysvetľoval..

janynkaaa
24. jan 2018

@vsicka036 aj ja som tam musela skakat jak opica aby sa otocil 😂😂😂

janika22
24. jan 2018

@janynkaaa
@vsicka036
@mirola
my sme po ultrazvuku museli prísť ešte raz na ďalší deň znovu na kontrolu, či to nebola len náhoda, vysoký pulz, ale nebola

tana85
24. jan 2018

posnahe objednat sa na antolsku som pochopila, ze tam sa ide len po znamosti. mne teda dat 30 e za tak dolezity uzv nie je luto dat. bola som v procare u holana, asi polhodina, pozrel komplet vsetko, vysvetlil, ukazal. vysledky z testov ti mal dr dat k uzv, a je jedno ci si ich ten dalsi pozrie ci nie. uz ked si ochotna nechat 600e za tehuporadne, tych 30 je vela? to ti robil primar??

emi16
24. jan 2018

Ja som bola 40 min., ale bolo podozrenie na dawna.
Ukazal mi kazdi mm babatka a vysvetloval vsetko, hlavne sa zameral na znaky kt. down ma
A moja mala ich nemala

sheila2004
24. jan 2018

Ja som bola u zastupujúceho lekára na sone a u neho morfo trvala asi 3 minuty. Podstatne pre neho bolo, že mi povedal pohlavie.
Aké nechala som si výmenný lístok a išla do kochu, kde som platila 29€ a tam to trvalo vyše 20 minút.
Tam mi ukázal každý detail bábätka a to ma nakoniec ukludnilo. Pretože mne sa ten rýchly utz vôbec nepáčil.
Ale 4 roky dozadu som aj ja bola na morfo len na Antolskej, a fakt to tam tak funguje, že je to rýchle. Ale pozrú všetko, veď to by si nikto nevzal na zodpovednosť, keby sa niečo na bábätku nepozdávalo

bubinko1506
Autor odpoveď zmazal
bubinko1506
24. jan 2018

Mne robil moj lekar morfo utz 2x po hodine (pri prvom stihol pozriet dokladne len jedno babo a stratila som vedomie, takze druheho skontroloval o dva dni neskor - aj vtedy som odpadla☺).
Trvalo to dlhsie, lebo mali boli riadne poprepletani☺

meandbaby
24. jan 2018

@vsicka036 tam su velmi pedantni a opatrni v Prenatal.

pretty_janka
Autor odpoveď zmazal
pininka
24. jan 2018

Pri vsetkych troch detoch som tam bola minimalne pol hodinu a pri tretej dokonca dlhsie,lebo sa nechcela otocit. Kazdu vec mi zvlast ukazal. Ale tak to je u sukromnych,v nemocnici si asi tak zalezat nedaju.

deti95060810
24. jan 2018

opíšem zdr. starostlivosť - sono v MT. Pri všetkých deťoch pán doktor pozeral max. 3 minúty....Raz mi lekár dokonca povedal, že on tam vidí že dieťa má jednu hlavu, 2 ruky a 2 nohy... a dovi dopo....

lubka202
24. jan 2018

Ahoj podľa môjho názoru ak je všetko ok tak dĺžka ultrazvuku bola ok, ja som bola v Martine u Grochala a ten trval Max 10 min ak je všetko ok ak nie tak je dlhší a pozerá podrobne. Prosím naozaj ak máš všetko v poriadku tak nerieš takéto veci zbytočne sa stresujes.

nelinka2009
24. jan 2018

@mirola vysetroval ta uzasny dr., skuseny profesionel, daj sa do kludu, keby sa mu len trosku nieco nezdalo... To by si videla to kknzilium okolo seba v momente... Gratulujen k zdravemu babu a uzivaj tehu.

mirola
autor
25. jan 2018

@lubka202
@nelinka2009
dakujem dievcata, dnes ste mi spravili pekny den 🙂

alexsk
23. júl 2019

@janika22 ahoj, prosim ta, kde konkretne na vychodnim slovensku si bola na morfo sono? Mozem ta poprosit o kontakt a ci si bola spokojna? Vdaka

janika22
12. sep 2019

@alexsk neviem či je to ešte aktuálne, ale ja som bola v gynstare v Prešove u Vaškovej a bola som spokojná. Ultrazvuk viac ako 40 minut. Našla zriedkavu vadu srdiecka vdaka čomu sme sa mohli liečiť ešte pred narodením a dnes je dieťatko uplne zdravé bez liekov