Ako prebieha glukózový test v tehotenstve?
Ahojte, ako prebieha tento test z vašich skúsenosti? Počula som ze je potrebné v mojom prípade si ist kupit do lekárne nejaky prípravok, a potom prist na poradňu kde sa testuje.. známa vsak nic sama nekupovala a všetko jej spravili u gynekológa na poradni .. ako ste to mali vy ?
Ja som nekupovala nic, zaplatila som u sestricky tusim 5€ bolo. Potom dostanes pol litra sladkej vody a cakas tusim 2 hodiny. V pohode sa to da vypit. Povedala by som ako kofola to bolo 🤣
Beru ti krv pred a po. Den predtym nic sladke.
Mne bolo aj spatne, musela som si lahnut.. ale nic strasne. Prezijes 👌
Ja som si kupovala - odporucam nie ten novy malinovy zamiesany, ale kupit si prasok a zamiesat v pohari vody (z toho malinoveho bola vela kamoskam zle, takze ja som sla do klasiky a nelutujem). Je to sladke, ale nic hrozne, mne to chutilo, ja by som to pila v pohode aj kazdy den :D. Nemozes sa potom velmi hybat - ani po schodoch chodit, aby sa ti vela cukru nevstrebalo, resp. ti nezostalo zle a pojde to von. Moja doktorka tym, co zostalo zle a vyslo to von potom davala druhy pokus o par dni tak, ze pili kakao so sladkym rozkom, ze aj z toho to zistia - takze zavisi od doktora, nemusi to byt priamo cez ten glukozovy test v prasku z lekarne.
A vypila som rano doma a prisla o dve hodky - aspon som nemusela trcat v cakarni tolky cas. Ale povedala mi, ze ak chcem, nech si to tam donesiem a spravia mi to aj tam, ale musim cakat. No doma na gauci bolo lepsie ;). Takze jedine sa spytat svojho dr.
ja som na poradni dostala instrukcie a co si mam kupit v lekarni - bol to ten sirup malinovy zarobeny
prisla som rano do ambulancie, nalacno, zobrala mi krv, potom som vypila ten sirup a na 2 hodiny isla do cakarne - nemohla som nic pit, ani jest pocas tych 2h
po uplynuti casu mi znova zobrala krv a hotovo
odporucam rano vypit vodu, kvoli hustote krvi, dokonca sestricka este aj bezprostredne pred testom sa ma pytala, ci sa nechcem napit.
kym som bola v cakarni, chodila ma kontrolovat, lebo su aj baby, co to dost zle znasaju. ja som si tam citala knizku
ako ti radia vyssie sestricka u tvojho lekara ti povie - kazdy to moze mat inak, ja som si musela priniest glukozu a polovicu odstaveneho citrona 🙂 sestricka to zarobila, vypila som, spravili sme odbery
Mne v utorok robili testy na cukrovku. A iba z prsta mi odobrala pár kvapiek . Nič som nepila. Sestrička mi povedala,že to už sa tak nerobí, že rozdiel medzi týmto odberom a odberom kedy sa píla ťa hnusná voda že bol zanedbateľný čiže a sro robí už z prsta. Aspoň tak mne povedala. A bola som u gynekológa teraz v utorok.
Kupis glukozu v lekarni a prides na lačno. Sestra zarobí a dá ti vypiť. Potom v pravidelných časoch volá na meranie.
Mne prvý krát zarobila v teplej vode trubka. 🙈🤮🤮🤮. Druhy krat som pytala studenu.
Odporucam si zobrac citron, vtedy sa ta sladka zbrnda da zvladnut.

Neviem či ti pomôže ako som to mala ja, ale byt na tvojom mieste tak sa informujem na ambulancii ako je to u tvojho gynekológa
Niekde dostaneš komplet servis a nikde nič