Cestovanie v druhom trimestri do Afriky
Ahojte, môj priateľ je Afričan.. a v lete sme plánovali ísť do Afriky k nemu domov.. do normálneho domu, civilizácie, mesta … nie do tých chudobných časti…
Chcem sa len opýtať, či náhodou niekto z Vás nebol v tehotenstve v Afrike … v druhom trimestri.. a ako to bolo ..
je tam povinne očkovanie.. ale ak mám od lekára potvrdenie, nemusím si ho davat..
Nevieme aká krajina a očkovanie, sú krajiny kde skratka bez očkovania nevstupíš na územie- teda vstupis a aj Ťa otočia nazad, ak je to malarická oblast tak by som asi bez antimalarík tiež neriskovala
Ja som bola v celom tehotenstve v Afrike, nevidím problém. Čo sa týka očkovacieho preukazu, už sa mi aj stalo, že som ho aj zabudla doma a pustili ma v pohode cez hranicu (ani úplatok v mojom prípade nechceli - ale 5€ si pre istotu zober alebo teda môžeš s nimi stráviť istý čas s tým tvojim papierom. Pustia ta tak či tak)
Afrika je aj Maroko úplne v pohode aj nejaká pánu Bohu za chrbtom krajina kde potrebuješ očkovania na žltú zimnici a antimalarika ktoré v tehotenstve neviem ci sa vôbec môžu užívať a ak áno aké to môže mať následky....
Možno keby si napísala kam tak by si dostala ak konkrétnu odpved
Baby malária môže byt problém v 1. trimestri, v 2. Trimestri napríklad coartem nie je kontraindikovany, keby to náhodou dostala. Chrániť sa ma sprejom, dlhými rukávmi a sieťkou na spanie a žiadnu maláriu nedostane
Afrika je aj Maroko úplne v pohode aj nejaká pánu Bohu za chrbtom krajina kde potrebuješ očkovania na žltú zimnici a antimalarika ktoré v tehotenstve neviem ci sa vôbec môžu užívať a ak áno aké to môže mať následky....
@kulumulu123 o magrebe určite nepíše, keď spomína očkovanie
Baby ide o Ghanu… akože budem v 2. Mesiaci 2 trimestra… do hlavného mesta Accra máme ísť na svadbu.. a zrazu som sa dozvedela takúto milenu správu :D
@kulumulu123
Co znamená 2 mesiac 2 trimestra prosim????
Co znamená 2 mesiac 2 trimestra prosim????
@kulumulu123 5. Mesiac tehotenstva

K očkovaniu neporadím, osobne by som to neriskovala bez očkovania ani ako netehotná. Ale dôležitý je aj týždeň, v ktorom chceš letieť. Niektoré aerolinky ťa od určitého tt nevezmú na palubu kvôli možným komplikáciám.