Je normálne necítiť pohyby bábätka v tehotenstve?
Dobrý deň, už viac ako 2 týždne cítim pohyby bábätka a slabé kopance. Niekedy silnejšie a vidno aj sem tam nejakú vlnku. Ale včera večer som necítila už skoro vôbec a dnes tiež som asi nič necítila. Ja mám tehotenstvo v poriadku tak neviem či sa mám báť alebo je to normálne? Ďakujem. Som 19+4tt a je to moje prvé tehotenstvo.
@pribinak áno to viem. Som rada že ich cítim už skôr. 😅
Ja som mala pohyby teda tiež neskôr pri druhej skôr ale od nich som dennodenne cítila, keď len večer chvíľu. Mam ale švagrinu a ja mala koľkokrát aj dni, kedy necítila nič. Takže by som sa neznepokojovala. Chápem ale tvoje pocity.
@sono2 a neviete či môžu byť pohyby bábätka aj to že sa mi tak "čreva posúvajú" sem tam cítim taký tlak alebo pichnutie sú to slabšie pohyby ako predtým a tak ak to je bábätko tak sa asi fakt dal do inej polohy 😅 už aj dva dni mám zápchu tak neviem či leží tak nejak inak.
Ťažko povedať. Ináč si tykáme, lepšie to vyzerá.
Ťakze, vieš vôbec, či sú to pohyby? Lebo na 19 týždeň a už 2 týždne cítiť 1 rodička je dosť skoro.
Ono to bolo fakt ako všade čítame, také bublinky. Až neskôr o pár dní to boli fakt že pohyby. Ja osobne Až 19 týždeň. A áno, ja som teraz neni tehotná a dúfam že už nebudem, ale čreva vedia pekne niekedy napodobniť pohyby. Neboj sa, určite je všetko OK. Čoskoro ideš na veľký skríning, všetko sa tam dozvieš.
@sono2 snáď sú to pohyby lebo som videla aj vlnky a keď som si len jemne chytila brucho tak sa mi až ruka dvihla že aký silný kopanec to bol 🤷♀️😀 predtým som cítila iba takú "rybku" 😀 ako pláve ale teraz cítim dosť silné pohyby. No dva dni bol kľud a teraz to zas začalo 😅 ale radšej nech kope 😅 aspoň sa nebojím toľko. Ja nemám žiadne brucho tak možno aj preto to cítim skôr ja neviem. Lebo ja som ešte nič nepribrala 😅

Bábätko je ešte maličké a má veľa miesta, zalezi aj od polohy bábätka. Takze nieked cítiš pohyby intenzívnejšie a inokedy omnoho menej
Navyše si prvorodička a niektoré kocky cítia pohyby až okolo 20tt