icon

Je normálne necítiť pohyby bábätka v tehotenstve?

20. jan 2025

Dobrý deň, už viac ako 2 týždne cítim pohyby bábätka a slabé kopance. Niekedy silnejšie a vidno aj sem tam nejakú vlnku. Ale včera večer som necítila už skoro vôbec a dnes tiež som asi nič necítila. Ja mám tehotenstvo v poriadku tak neviem či sa mám báť alebo je to normálne? Ďakujem. Som 19+4tt a je to moje prvé tehotenstvo.

pribinak
20. jan 2025

Bábätko je ešte maličké a má veľa miesta, zalezi aj od polohy bábätka. Takze nieked cítiš pohyby intenzívnejšie a inokedy omnoho menej
Navyše si prvorodička a niektoré kocky cítia pohyby až okolo 20tt

autor
20. jan 2025

@pribinak áno to viem. Som rada že ich cítim už skôr. 😅

sono2
21. jan 2025

Ja som mala pohyby teda tiež neskôr pri druhej skôr ale od nich som dennodenne cítila, keď len večer chvíľu. Mam ale švagrinu a ja mala koľkokrát aj dni, kedy necítila nič. Takže by som sa neznepokojovala. Chápem ale tvoje pocity.

autor
21. jan 2025

@sono2 a neviete či môžu byť pohyby bábätka aj to že sa mi tak "čreva posúvajú" sem tam cítim taký tlak alebo pichnutie sú to slabšie pohyby ako predtým a tak ak to je bábätko tak sa asi fakt dal do inej polohy 😅 už aj dva dni mám zápchu tak neviem či leží tak nejak inak.

sono2
21. jan 2025

Ťažko povedať. Ináč si tykáme, lepšie to vyzerá.
Ťakze, vieš vôbec, či sú to pohyby? Lebo na 19 týždeň a už 2 týždne cítiť 1 rodička je dosť skoro.
Ono to bolo fakt ako všade čítame, také bublinky. Až neskôr o pár dní to boli fakt že pohyby. Ja osobne Až 19 týždeň. A áno, ja som teraz neni tehotná a dúfam že už nebudem, ale čreva vedia pekne niekedy napodobniť pohyby. Neboj sa, určite je všetko OK. Čoskoro ideš na veľký skríning, všetko sa tam dozvieš.

autor
21. jan 2025

@sono2 snáď sú to pohyby lebo som videla aj vlnky a keď som si len jemne chytila brucho tak sa mi až ruka dvihla že aký silný kopanec to bol 🤷‍♀️😀 predtým som cítila iba takú "rybku" 😀 ako pláve ale teraz cítim dosť silné pohyby. No dva dni bol kľud a teraz to zas začalo 😅 ale radšej nech kope 😅 aspoň sa nebojím toľko. Ja nemám žiadne brucho tak možno aj preto to cítim skôr ja neviem. Lebo ja som ešte nič nepribrala 😅