icon

Je normálne, že ma pobolieva v podbrušku v 20. týždni?

zuz1978
16. apr 2014

Hlavne v pravej časti. Je to skôr také mierne pobolievanie. Ja už neviem, čo je normálne a čo nie. Trochu mi miestami aj tvrdne bruško. Lekár mi povedal, že mám mať kludovy režim. Má niekto z vás takéto skúsenosti?

jajla
16. apr 2014

ahoj ja som na tom rovnako,tiez v pravej casti dole a idem mi to az do chrbta..neviem ci som neprechladla ladviny. Bola som u lekara este v pondelok a je zatial vsetko ok. Ale vela robi stres,ktoreho mam teraz dost tak mala by som lezat a oddychovat 😒

adka629
16. apr 2014

ahoj..mierne bolesti v podbrusku su normalne..kedze sa maternica stale zväcsuje tak je to prirodzene a v 20tt kedy babatko omnoho rychlejsie rastie je to bezne..tvrdnutie brucha je obvykle po nejakej dlhsej cinnosti ci chodzi..niekedy to prejde kludom..no ak je castejsie tak to treba povedat lekarovi a mal by ti odporucit magnezium pre tehotne..to by malo zmiernit krce aj tvrdnutie brucha..ja som pocas oboch tehotenstiev brala mg vo vyssich davkach..kedze mne brucho tvrdlo velmi casto a bolesti boli znacne silnejsie ako by mali byt..no samozrejme to zalezi na lekarovi co ti odporuci.. 🙂

zabka79
16. apr 2014

aj ja mávam pobolievanie, niekedy je to horšie, niekedy je to lepšie...nebýva to dlhšie ako pol hodinu...vtedy si vždy lahnem do postele a dám si magnezium, prípadne teplú sprchu...dodržiavaj kľudový režim a myslím že sa nemáš čoho báť. Ak by boli bolesti ozaj veľké treba sa dať skontrolovať...

celasapremenim
16. apr 2014

som v 20t a niektore dni som vyslovene ubolena, je to tym, ze sa ti natahuje maternica, rozpina sa ti dutina brusna a uhynaju a prisposobuju sa navzajom organy voci maternici, ktora vystupila hore...tiez sa ti natahuju svaly a uvolnuju panvove kosti, postupna priprava organizmu na porod