Je potrebné platiť za určenie pohlavia dieťaťa?
Dievcata nerozumiem tej nutnosti vyvalit peniaze az viete pohlavie dietata. Minat doslova tisicky az viete nieco co v 20 tt sa dozviete tak ci tak.
Trisomy aj nifty su obrovsky biznis, ktory sice 100% potvrdi pohlavie ale to je asi vsetko. Vsetky clanky ci reci, ze su 99,9 % a podobne je blbost. Na chromozomove vady je od cias praveku len amniocenteza 100% na uplne vsetky mozne chromozomove vady.
Naozaj si tie korunky setrite radsej na plienky. 🙈
Toto je uz zas co za nazor? Ty si lekarka? Geneticka? Idu tie testy z tvojich penazi? Inak tie testy nestoja “tisicky” ako si povedala, najvacsi trisomy test stoji okolo 800€ a som stastna ze sme ho dali robit a nemusela som stresovat z uplne nepresnych triple testov
@janai1 netrapi, len podla mna zbytocne riesit to, je demokracia takze kazdy ma pravo na co chce 😊
@michaelam2 trisomy urcia len referencne medze od do, na co amniocenteza 100% potvrdi vsetky ci ma tvoje dieta alebo nie 😊
980 su najdrahsie, tisicky som myslela obrazne
Este raz sa spytam, si lekarka alebo geneticka? Lebo ja v tomto dam teda radsej na nazor odbornikov ako anonyma z modreho konika 🙂
Však ty si nedaj robiť žiadne testy keď nechceš ale prečo máš potrebu zakazovať aj iným?
A hovori ti nieco invazivna a neinvazivna metoda? Nikto netvrdi, ze krvne testy su 100%. Urcite ludia nechodia na nifty/trisomy len kvoli pohlaviu a AK na to maju, tak nech si kludne chodia aj len preto… uplnu hlupost riesis, tvoje peniaze nikto nemina a dobre mienena rada sa pise trochu inak…
Vies, každý má právo na svoj názor, to áno. Ale mala by byť aj povinnosť nevyjadrila ho za každých okolností nahlas 🙈
Ja preto milujem Google a reálnych odborníkov, ci iz lekárov, právnikov atd. Na Google vyhladam co treba a vypnem kedy uznať za vhodne. Taky ako ty sú riadne otravný, lebo musíte povedať kazdy prd, ltory mate v hlave. Ci to druhého zauja, je vám uplne ukradnuté. Takže mysli si co chceš. Ale slobodna vola konci tam, kde naburavas už hranice druhych. To si zapamätaj a nečudujem zbytocne!
Ja mam napriklat jesenný kabát za 1000e, rovnakú službu urobi aj ten za 50e a teraz co? Vyhodena tisícka za "blby" kabát 🤪.
A ešte taký detail... Kamaratkinmu malemu počas amnio presiahli obličku. Okrem tohoto priekaku je to inak zdravy chalan, takže amnio bola uplne blby nápad 😉.
Ale veď to je jedno ja tiež polovicu blbostí nekúpim :D, ale keď niekto chce investovať do testov do čohokoľvek, ich peniaze nie moje.
Ja ti uplne demokraticky hovorím, že teba do toho nič kto na čo míňa peniaze a nikoho tvoje rady nezaujímajú... Však demokracia
Nie je to o pohlavi ale hlavne o tych vadach ktore sa daju s urcitou pravdepodobnostou zistit neinvazivne z krvi. Ano, amniocentezu mas 100% ale s rizikami-podpisujes dokonca aj prehlasenie ze si si vedoma mozneho potratu pri tomto zakroku, co pri trisomy a nifty sa stat nemoze a nemusis ju zbytocne podstupovat ak mas vysledok z krvi. A kazdy nech si za svoje peniaze kupuje co chce a nech ich dava kam chce. Co pride niekomu ok pre ineho blbost a naopak…
Ja som bola na teste babygen a pohlavie som vedela uz v 12t,test stal okolo 120€,to teda ziaden majland nie je