Môže kúspl lieku na srcdce ovplyvniť bábo?

danicabbb
20. okt 2018

Maminky som totálne nezodpovedna čo mám robiť v noci som mala strašne vysoký pulz chytala ma panika tak som vzala štipku fakt štipku z lieku na srdce čo mi kedysi predpísala moja kardio no nemôže sa v tehu je to betablokator môže aj taká štipka ohroziť babetko? Máte s tým skúsenosť. No blbá som ja čo ani paralen nevezmem strašne sa bojím. Viem že sa nejaké lieky môžu ten len pri porade s dr. To tá moja psychika proste katadtrifa som v 20tt.Viem že sa nemôžem vyhovárať máte s takými liekmi skúsenosti volá sa sobycor 5mg.

danicabbb
autor
20. okt 2018

Maminky nikto mi nenapíše skúsenosť

majinka81
20. okt 2018

@danicabbb aky vysoky si mala pulz?Ja som to mavala tiez,lieky mozes iba po dohode s lekarom.Ja som sa ukludnila a vzdy to preslo.Neboj sa.

danicabbb
autor
20. okt 2018

@majinka81 no cez 120a keďže som bola sama nevedeka som sa ukludnit magnézium nezaberalo myslíš že ta malinká štipka mu neublížila z celého lieku inak mic sa mi ten tep ani neznenil mám ho taky ako cez deň mávam tak myslíš že to nemalo vplyv nejaký?

majinka81
20. okt 2018

@danicabbb Nepoznam ten liek,ale ja som mavala okolo 100-105 bezne.Zbehni si v pondelok za doktorom a porad sa.Mne na to nic nedali.

katren
20. okt 2018

@danicabbb v tehu je vysoky pulz bezny....nepanikar hned...

danicabbb
autor
20. okt 2018

@majinka81 oki určite zbehnem

danicabbb
autor
20. okt 2018

@katren veď to no blbá som budem to už riešiť kľudom nie impulzivnostou. Hádam to nič nesposobilo

ivkazba
20. okt 2018

No v prvom rade žiadne lieky na srdce sa nemajú užívať bez lekára. Aj keby si nebola tehotná a aj keď si ich v minulosti mala predpísané. V druhom rade nestresuj. Sú betablokatory u ktorých sú dokázané poškodenia plodu ako aj také ktoré sú bezpečné. Hovoríme však o pravidelnom užívaní. Kúsok tabletky neublíži. A ako vidíš tak ten kúsok nemal vplyv ani na tep. Takže treba zapracovať na ukľudnovaní. Keď príde bábo, nech vieš zvládať stresové situácie v pokoji, lebo ich bude viac. 😉

danicabbb
autor
20. okt 2018

@ivkazba ďakujem no dúfam to neublizilo a poučila som sa nikdy viac budem sa snažiť ukludnit

danicabbb
autor
20. okt 2018

@ivkazba takže to nemohlo ovplyvniť nejako vývin plodu? Bol to fakt úplne malý kusok z polky odštiepnuté

ivkazba
20. okt 2018

@danicabbb kúsok určite nemohol ublížiť bábätku

danicabbb
autor
20. okt 2018

@ivkazba ďakujem už nikdy nebudem taká hlúpa bojím sa zobrať čo i len paralen a potom v panike impulzívne zoberem doslova nebezpečný liek, kazastrofa strašne sa na seba zlostim čo sa to vo mne nabralo
😢Teraz sa budem báť až do pôrodu

janulka2811
20. okt 2018

Ahoj.Ublizit to plodu neublizi,je rozdiel kebyze beries betablokator od ranneho teho plod si na pulz zvykne a nieje problem.No po prvom uziti sa nic nestane.Byt tebou zajdem lekarovi preco mas vysoky pulz z nicoho nic.

danicabbb
autor
20. okt 2018

@janulka2811 bola som všetko je oki napriek tomu mi vyskočí myslím, že je to psychicky problém. Takže by to nemal byť problém keď som si trošku zlieku odštipla? Fakt to bolo minimum z polky celého lieku. Už to nikdy nespravím

ivkazba
20. okt 2018

@danicabbb nemáš dôvod sa báť až do pôrodu. Kúsok tabletky nič neurobil tebe ani bábätku. Skôr si zle spôsobíš stresom. Takže sa skús ukľudniť a mysli pozitívne.

danicabbb
autor
20. okt 2018

@ivkazba ďakujem si zlatá hádam bude oki

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre