icon

Môže sa zmeniť určenie pohlavia po morfologickom ultrazvuku?

14. feb 2024

Ahojte, dnes som bola na morfologickom ultrazvuku.. 21. týždeň.. Dozvedeli sme sa pohlavie - dievčatko.. Môže sa to do pôrodu zmeniť alebo môžem už v kľude nakupovať veci? Ja som totiž nevidela to kavové zrno na obrazovke a Dr. to zahovoril, že až teraz začne dieťatko naberať svalovú hmotu.. Zostala som neistá z takej odpovede..
A ďalšia otázka? Ešte sa môže niečo stať? Môžu zistiť neskôr daku chorobu u bábätka? Zatiaľ podľa Dr. vyzerá všetko v poriadku, ale pýtam sa aby som bola pripravená.. aké vyšetrenia ma ešte čakajú…
Ďakujem vopred za odpovede..

pribinak
14. feb 2024

Však aké vyšetrenia tá čakajú si sa mala opytat svojho gyn. Ten je tvoj lekár, nie my.

Inak otvorím internet a za 5 sekúnd viem, že tá ešte čaká test na cukrovku, veľké sono, prietoky, stery z posvy, vyšetrenie mocu, …..

heln
14. feb 2024

ak to vyzeralo ako dievca, pravdepodobne to bude dievca, ale zopar takych pripadov bolo, ze sa s prekvapenim narodilo nieco ine, este budes mat sono tak to potvrdia.
ak vyzera babo v poriadku, tak sa treba na to sustredit. stat sa moze hocico.

selena_luna
14. feb 2024

Mnoho chorob sa zisti az po porode, napriklad cysticka fibroza a podobne. To ta nechcem nijako strasit, len upozornit, ze doktori nie su vsemocni. Nieco dokazu zistit teraz, ale nie vsetko. A neda sa im to vycitat.
Ak vsak vsetko vyzera dobre, je to skvela sprava, teda tanajlepsia aku mozes teraz dostat. netreba sa znepokojovat ci stresovat. A ano, v 21 tt, pravdepodobne to baba je, gratulujem 🙂.

lucia13022023
14. feb 2024

Čo sa týka pohlavia, ja som tiež nevidela pohlavný orgán ale doktor mal pravdu a nakoniec to bol chlapček.
Co sa tyka nejakej vady, tak mne sa to nestalo, ale kamoška bola na morfogickom, všetko v poriadku a malý sa narodil s rastepom chrbtice.
A vyšetrení ta čaká ešte dosť, ja si nepamätám na všetky, ale kocka hore ti to vypísala

anavixy
14. feb 2024

Morfologicke sono by sa v pohlavi nemalo mylit, tam to vidi naozaj dokladne. 🙂

nika11103
14. feb 2024

Ja neviem , ale týmto sa trápiť ? A čo rodičia ktorým sa dieťa nikdy neotoci a nevedia do konca tehotenstva ? Buď rada že máš zdravé prosperujúce dieťa , nič viac neni dôležité , ak chceš mat 100 percent istotu ešte stále tá čaká veľký ultrazvuk v 30tom týždni , tam už budú vedieť na milión percent ak to bude vidieť a stále máš plus mínus 10 týždňov na nakup veci . Zatiaľ nakupuj neutrálne, ak je to to jedine , čo tá trápi , si šťastný človek . A naozaj to nemyslím v zlom

simonaobstova
5. mar 2024

Pokiaľ lekár nepovie na 100% netreba sa nato spoliehať 🙂