icon

Škodia nové amalgámové plomby v tehotenstve?

kukuckalucia
30. aug 2015

Ahojte. Beriem zelezo a mam pocit, ze mam citlivejsie zuby teraz v tehotenstve, uz som mala kaz a mam pocit ze mam dalsi. Skodia nove amalgamove plomby v tehotenstve?

darina1952
31. aug 2015

určite neškodia 😉 v pohode si daj zuby opraviť 🙂

worker_falcon
31. aug 2015

a prosím vás, môžem nosiť v tehotenstve bambusové ponožky, alebo musia byť iba bavlnené?
a prosím vás, môžem v tehotenstve nosiť strieborné šperky, alebo musia byť iba z chirurgickej ocele?
a prosím vás, môžem v tehotenstve pozerať horory, alebo to dieťatku škodí?
a prosím vás, môžem v tehotenstve chodiť električkou?

(sranda bokom, to sú všetko témy, ktoré sa tu preberali. a mnohé iné...)

adik109
31. aug 2015

keby škodili, boli by už dávno zakázané, takže určite neškodia 🙂 ani v tehotenstve ani miimo neho

ada510
31. aug 2015

Nie neskodia je to zliatina striebra praveze AM plomby su menej skodlive ako biele ktore su chemicke a na zadnych zuboch mozu sposobit podrazdenie nervu ...zubna sestra 😉

kimina7
31. aug 2015

ja zas viem tak, ze si amalb.plomby davaju odstranit a menia na biele, prave preto lebo skodia....a vymenit sa mozu len postupne, lebo telo si zvyklo na latky z nich, tak sa musia odstranovat postupne...ja by som nedavala, ani som nevedela,ze sa este vobec pouzivaju....

nikulka1
15. okt 2015

Ja som zubna lekarka... je to komplikovana vec s tymi amalgámami. Vo vseobecnosti osetrujem maminky len medzi 4.a 6.mesiacom ak to nie je akutne - tak nas ucili. Na amalgamy sa robia rozne studie a dopadaju rozne - od toho ze to vôbec neskodi, az po to, ze maju suvis s alzheimerom a parkinsonom (nedavna usa studia).

Kazdy lekar sa k tomu stavia inak, ja citam vela a riesim to takto: Kedze na amalgamy prispieva poistovna, do zubov ich dospelym dam, ak si to vyziadaju. Ale radsej davam biele. Ak uz maju v puse stary amalgam, nutne ho nevymienam - je to uz zatuhnuta zliatina, vylucovanie ortute je minimalne a vzhladom na vylucovanie medi bojuje takyto amalgam proti kazu a zubky sa pod nim nekazia tak ako pod bielou plombou. Ale nerada robim nove plomby z amalgamu, lebo prave pocas prvých dvoch hodin tuhnutia sa uvolni najviac ortute.

A ak je tehotna - radsej jej dam vlozku a nech si tam ten amalgam da, az ked nebude mat v brusku pokladik. Pre klud duse 😉

laskonka80
21. jan 2021

@nikulka1 ahoj, prosím ťa vedela by si mi poradiť zubára ktorý robí výmenu amalgam.blomb pomocou kofferdamu? Ďakujem

teleskop
21. jan 2021

urcite menej ako ryby

tncka
21. jan 2021

@laskonka80 v bb belvedent pouzivaju urcite

laskonka80
21. jan 2021

@tncka Ďakujem