Som v 13. týždni a nebolia ma prsia a ani podbruško
ja viem možno je to hlúposť, no potrebujem upokojiť..... včera som začala druhy trimester a vyše týždňa nemám vôbec ziadne pocity..... nebolia ma prsia, boleli síce na zaciatku chvíľu ..... ináč sa necítim byt vôbec tehotná, sem tam som mala predtým take sťahy podbrusku alebo pocit akoby som mala dostať menštruáciu, teraz vôbec nic.....cítim sa veľmi dobre a neviem ci sa ma tešiť alebo mat obavy..... jedine co ma trápi je ze sa každú noc budim okolo 3 hodine a potom ťažko zaspávam, chodím vela mocit, no aj vela pijem.....najbližšie ma čaká prvotrimestralny screening, som po 3 potratoch a mam strach co tam zase bude.....je to normálne byt az takto v pohode? totálne nic necítiť,hm?
joj si zlata, je viem ze je to hrozne tak sa trýznit, no tak veľmi si prajem aby to konečne vyšlo....... vačšinou som úplne v pohode, no niekedy ma prepadne taká chvíľa ..... naposledy ked som išla na usg, vtedy som vlastne bola na tom skoro rovnako, bez príznakov.....išla som s tým ze nic z toho a ked som videla tú fazuľku s tým bijucim srdiečkom, nechcela som tomu uveriť...... a zase ma prepadajú take pochybnosti, mam strach sa tešiť aby som nebola sklamaná.... hnevám sa na seba za také myšlienky......snáď to patrí k tomu tehotenstvu a nemam moc si tým privolať niečo zlé...
Bud v pohode 🙂, tiez som v 13 tt a mna zatial ziadne bolesti nepresli, akurat troska ustupili..
@nikuska134 no teba neprešli, lenže ja nemam ziadne a to ma trosku trápi..... chcela by som cítiť ze sa tam niečo deje 😉
Bud hlavne v pohode aby bolo aj babatko v pohode 🙂 urcite je vsetko v poriadku a ;)
@leria myslím že pokiaľ nemáš iné problémy ako špinenie a podobne je všetko v poriadku 🙂 Neboj sa malinké si rastie ďalej. Mohla sa aj vyrovnať hladina hormónov. Ja nemám žiadne tehu príznaky od začiatku, dosť som kvôli tomu stresovala, so všetkým som sa v duchu lúčila, tiež mám za sebou jeden potrat. Ale sme v poriadku, úplne zbytočne som sa vynervovala 😉
Baby a kedy máte termin pôrodu? Moja budúca svagrovaa 13. Augusta. A povedala brqchovi že je 6 tyzden...ako moz rátať ako chcem ....mala by byť 13 tyzden.
Chapem tvoje obavy po troch potratoch ☹ Ako tak opisujes priebeh, akoby som o mojom tehotenstve citala, ktore skoncilo v poriadku. Nikdy som nezvracala, pila som hektolitre vody, kym som nevypila naraz 2L vody, ani som sa od vod.kohutika nepohla. Zle som spavala. A citila som sa len ako pri zacinajucej chripke. Presne v 12.tt akoby utalo. Tiez som z toho bola nekludna, kedze odzaciatku som nemala skoro ziadne priznaky okrem vynechania menzesu a po 12.tt uz anilen to. Ked to cele zhrniem, pomaly som ani nevedela, ze som tehotna, keby mi brucho nerastlo.
Zelam vsetko dobre 🙂
@leria nie si jediná kto má pochybnosti, tak ti rozumiem, zažívam niečo podobné. Nikto mi nerozumie ako môžem mať také čierne myšlienky a prečo som taká negatívna. Pred ultrazvukom prežívam vždy hororové scenáre keď sedím v čakárni. Moje malinké som už v mojich myšlienkách niekoľkokrát "odpísala". Potom keď vidím ako bije srdiečko cítim sa hrozne.Všade sa hovorí len o pozitívnom myslení, ale nie vždy mám naň aj silu. Zvlásť keď mám problémy (diagnóza od doktora hroziaci potrat). Ako teda byť pozitívna? Naviac jeden potrat mám už sebou. Prajem Tebe aj sebe aby toto ustráchané obdobie už skončilo 😉
@charlie1980 ani nevies akú nádej si do mna vliala 🙂 to co si mi opísala, akoby to bolo presne o mne.....dakujem 🙂
@zabka79 presne aj mne sa ťažko vysvetľuje, tá moja negatívnost..... sama so sebou zápasím a bije sa vo mne nádej so strachom a bezmocnosťou..... za každým som išla do toho s tým, ze to konečne vyjde a dostala som potom facku.... navyše sa to vsetko udialo v posledných 2 rokoch, takze psychicky tie výkyvy radosti a následnej bolesti neboli jednoduché.....ja veľmi dobre viem ze musím byt silná a vsetko sústrediť na ten rastúci zivot vo mne.....ja mam tiez nie najlepšie diagnózy, prekonaná endometrioza,myomy, zrážanlivost krvy, vysoký vek a partner mal navyše veľmi zlý spermiogram-teratozoospermiu. No verím ze príroda je silná a ze si ten zázrak aj ja zasluzim 🙂
Ja som mala uzasne tehotenstvo ziadne ranne nevolnosti,ziadne naliate nohy,ziadne bolesti,citila som sa ozaj skvelo 🙂
@leria verim ze mas steach...hlavne koli negativny skusenostiam..ja som stresovala tiez ked sa stratili priznaky..teorionovladame kazda ako mysliet pozitivne a nemat strach...skutocnost je vsak ina...je prirodzene ked Ti na niecom tak velmi zalezi..pocitujes steach a stres..drzim palceky.zasluzis si to...dufam ze sa coskoro aj ja pripojim k tehotnym zienkam ;) a uz reraz viem ze stresovat budem bohuzial..
Neuveris, ale od prveho momentu az do konca tehotenstva som mala obavy a vobec som nemyslela pozitivne, ako to kazdy doporucuje, pretoze dietatko som velmi velmi chcela a strasne som sa o neho bala. Najprv to bolo presne to, ze som nemala skoro ziadne typicke priznaky tehotenstva...pred kazdou kontrolou som trpla. najprv, ci bije srdiecko...potom ci neodumrel plod, ci sa vyvija, potom pravdaze po 12.tyzdnoch uplne utalo a mne bolo este horsie. Pokazdom, ked som prisla na kontrolu, prve co som sa opytala, ci babo zije...Potom som zacala citit pohyby...preco ich necitim...stale som sa kontrolovala zo spodu, ci nekrvacam, pretoze v 12.tt som spinila. Vtedy som myslela, ze je po vsetkom...potom som prestala tak vela jest...pytala som sa, preco uz mi chuti len tak normalne, v porovnani s 1.trimestrom. Potom som mala strach z predcasneho porodu. A z toho asi najvacsi. Ja som sa uz tak tesila na porod, ze vsetko skonci ! No proste hroza. A to som ani ziadne diagnozy nemala, preto Ta uplne chapem. Tehotenstvo bolo krasne, ale pre mna plne stresu a napatia. Proste som si nemohla pomoct. A preto viem, ako sa citis. Silno drzim palceky !!!
@charlie1980 no ja ta asi budem nasledovat 🙂 ten strach tam bude asi stale, ci budú príznaky alebo nie ..... asi stale budem niečo zbytočne riešiť...... no jednoducho to nezmením.....no pomaly sa učím chodiť strachu naproti, ked sú tie lepsie chvíle tak si poviem ze vsetko je tak ako ma byt a zbytočne sa trápiť nad niečim co netuším ako sa vyvinie.... ked tá teória je fakt oveľa jednoduchšia ako skutočný zivot.... ale tak to ma byt 🙂
Vobec sa neboj,ja som pri malej bola cele tehotenstvo akoby som ani tehotba nebola,teraz pri chlapcekovi mi byvalo uplbe ibak,aj bolesti v brusku mavam,ale vsetko je ok 🙂 kazde babo je ine! Drzime palce, nech vsetko dobre dopadne ♡
@leria Ahoj, ja som v 13tt a od začiatku tehu som v pohode. Nevoľnosti nemám, žiadne bolesti našťastie. Proste nič, ako keby som nebola tehotná. Nestresuj sa kvôli tomu, buď rada, že si v pohode. 🙂
@leria už si kúšem do jazyka, manželovi moje čierne myšlienky idú na nervy. Mne je z tej úzkosti iba do plaču. Som v tom prakticky sama. Možno je to aj výkyvom hormónov, ale bohužiaľ neviem si s tým dať rady. Vždy keď vidím srdiečko naštartuje ma to, ale za pár dní už som zase neistá. Keby som aspoň nešpinila, nekrvácala možno by som si mohla na chvíľu vydýchnuť. Mám pocit že to nikdy neskončí. Ty si tých faciek dostala viac, vôbec sa nečudujem že s tým zápasíš. Práve tie zlé skúsenosti ten strach umocňujú. Po tom všetkom si to naozaj zaslúžiš. 🙂 a verím že to dotiahneme do zdarného konca a potom sa možno na týchto správach zasmejeme. už nech to je 😀
@zabka79 s tými výkyvmi hormónov mi hovor 😀 no aby sme sa mohli uz teraz pousmiať, tak takú dnešnú situáciu spomeniem..... pozerali sme film o Steve Jobsovi a ked uviedli na trh prvy počítač 1983, tak som sa rozrevala 😀 a môj starý na mna čumel, ze mi dobre prepína 😀 chápeš taká blbosť ma dojala😀 potom nasledoval výbuch smiechu a sme skonštatovali, ze to budú hormóny.....určite to dotiahneme do konca a budeme sa raz smiať a ked príde blbá chvíľa, tak sa môžeme aspoň tu podporit 😉
@leria 😀 tiež cítim ,že toto nie je moje pravé ja. A ešte k tomu vyzerám ako zmoknuté choré kura 😖 Pred tým som mala úplne inú iskru k oku. Je to veľká škoda, myslela som si, že ak otehotniem budem si to užívať a budem šťastná chodiť s bruškom (bruško ešte nemám) a bez starostí. . Najlepšie bude keď budú naše bábätká zdravé a von s bruška, lebo takto keď sú v brušku nevieme až tak pomôcť...
Ahoj, za seba ti nemozem povedat ze by som príznaky nemala ziadne...to ja som skor uplny komplexny suhrn vsetkych priznakov tehotenstva lebo ak je ich niekde napisanych trebars 10 tak vsetkych 10 som aj mala :P , ale za to moja mama ked mna cakala mi hovorila ze od zaciatku az po koniec tehulkovania ( a to ma rodila v 42tt) nemala absolutne ziadne priznaky ,nezvracala,ziadne zmeny nalad,zmeny chuti,atd atd... ze ked by ju nekopem ani nevie ze bola tehotna , dokonca mala take male brusko ze si malokto vsimol ze bola tehotna.. , a nakonci tehotenstva este aj schudla s povodnej vahy svojej , mala to dako opacne vsetko 🙂 , neboj viem aky musis mat pocit ,ked sa mne moj syncek trebars den nejako extra nehybe v brusku a viem ze to je normalne alebo ze spinka alebo co hned stresujem ci je vsetko v poriadku aj ked v podstate nemam preco 🙂 a do 20 tt som sa strasne bala ze mu nieco je alebo ze so mnou nieco je ze neni zdravy, a az tak som sa bala ze som si to navravala do hlavy ale prestala som 🙂 ,neboj ak ta prsia teraz nebolia tak urcite zacnu cochvila , a s tym podbruskom to bud len rada ze ta neboli ked by boli mohlo by byt nieco zle. Drzim palceky 🙂
@henas Ahoj, ja som mala tiez tak na zaciatku, nevedeli v kolkom som tyzdni , furt mi to haprovalo, doktor mi povedal ze som v 5 tt a na dalsi ultrazvuk o 4 tyzdne co som mala byt v 9 tt mi uz povedal ze som v 11 tyzdni, aj teraz pred par tyzdnami som preskocila jeden tyzden, termin sa najpresnejsie urcuje v 12 tt, zalezi to aj od velkosti plodu a kolko to ma gramov na zaciatku .... je sice rozdiel 6 tyzden a 13 tyzden, ale neni nemozne alebo vylucene ze sa jej nieco posunulo 🙂
ja som mala tiez bezproblemove tehotenstvo,ani raz za cely cas mi nebolo nevolno,ani som nezvracala,vsetko mi chutilo co aj dovtedy,ziadny problem,ziadne bolesti, vsetko ok 🙂 a malicky je zdravy... podla mna su take aj take tehotenstva, ja som patrila k tym stastnejsim 🙂
Jasne ja som bola uplne tak isto uplne nazačiatku pocit ako keby som mala dostat a citlivejšie prsia, ale potom cele tehotenstvo uplna pohodička az na to ze som strasne pribrala 🙂 bud rada, bud štastna a uživaj si tehulkovanie a žiadne obavy to maš zakazane 😉

@leria ano je to ok,...ja kebyze nemam menst,tak ani neviem ,ze som v tom,....vobec sa neobavaj a hlavne klud a pohoda,....bud rada,ze ti nic neni,...ty si v pohode aj tehotenstvo prebieha v pohode,....no stress,.... 🙂 🙂 🙂 🙂