V 20. týždni dieťa meria iba 11 cm
Dobrý večer v stredu som bola u gynekológa a dieťa meria iba 11cm ale gynekológ nič nepovedal že je niečo zle povedal že všetko v poriadku,mne sa to zdá málo.....ale to asi preto že som na začiatku tehotenstva schudla 5kg nakoľko mi bolo zle nič som nemohla zjesť skoro. .. teraz mám +4kg aspoň tak už môžem trošku viac jesť už nezvraciam.

Tiez som bola tento tyzden na ultrazvuku,tiez som v 20 tt.namerali mi 14 cm.takze na tvojom mieste sa vobec nestresujem.ten 20 tyzden je taky hranicny lebo dovtedy sa ta dlzka meria len od hlavicky po zadok a po 20 tyzdni sa uz meria celkovo aj s nozickami.takze si pripocitaj aj tie nozicky,dietatko urcite meria o nieco viac.
Je to normalna dlzka - treba pripocitat aj nohy, ktore od 20tt sa zaratavaju do merania.
@mamina0078 ale dieťa v 15-16. tyzdni meria bez nožičiek tych 10-11 cm, takže to nesedí....podľa mňa, čo si odfotila, tych 10,9mm, nebude dlžka babätka, ale nejaká iná hodnota....hladaj CRL hodnotu.
Ak myslíš tých 10,9 cm, to vôbec nie je veľkosť dieťaťa.
@billyidol ak ti gynekolog nepovedal dĺžku a myslíš 10,9 cm čo je na foto tak to nie je veľkosť bábätka
@billyidol v tehotenskej knižke tam kde máš zaznamenané ultrazvuk mas aj rozmery dietatka. Hlavička zvlášť, telo aj nožičky. Nemusis sa ničoho báť, ak doktor nepovedal že je niečo v neporiadku tak nemáš dôvod na paniku. Ale zas chápem tvoje obavy, tiež vždy študujem všetko čo mi tam napíše😃
@billyidol neboj sa ak by niečo nesedelo, tak ti to doktor povie, a k tým meraniam, oni nie sú presné, sú len orientačné, pred pôrodom ako dcéry, tak aj syna sa poriadne sekli, pri dcére povedali, že má 42cm a 3kg a mala 49cm a 3845g, a pri synovi že má 45cm a 3400g a mal 53,5cm a 3775g a to ho merali deň pred pôrodom, pretože dcéra bola veľká a sa zasekla, tak tomu chceli predísť pri synovi, takže nestresuj sa ako vidis tie merania nie sú 100%
Ja som sa v 21 tt pytala kolko cm ma babo lebo dr mi povedala len vahu 360 g a na to mi povedala ze nevie ze tazko odmerat cele dieta ked sa stale hmyri... ale ze vaha je tabulkova. Tak neviem co meral tvoj dr 😶
@billyidol podľa mňa dôležité je, aby babo rástlo.
A to lekár porovnáva. Tiež sme rôzne telesne konštrukcie. Viem, že v pôrodnici bola jedna mamička, tesne pred pôrodom a mala menšie babo, ale primár skonštatoval, že je v poriadku, len drobnej die (ona bola tiež drobnejsia) a narodilo sa zdravúcke. Tak to asi bude aj tvoj prípad.

Určite je tych 11cm CRL bábätká? Lebo to zodpovedá tak 15-16.týždňu. A veľkosť bábätká určite neovplyvňuje, koľko si schudla alebo pribrala. Ak doktor povedal, že je všetko v poriadku, tak ta hodnota asi znamená niečo iné, a došlo k nedorozumeniu. Nestresuj sa. Tieto nové ultrazvuky už automaticky podľa dĺžky plodu vypočítajú vek plodu, určite by si to všimol aj doktor, že je tam mesiac rozdiel.