Vyšetrenie v 20tt - lekár mi nevedel povedať rozmery dieťaťa.
Ahojte, rada by som sa informovala. Čakám druhé dieťatko a včera mi lekár robil prvé "veľké" sono. Pýtala som sa ho na váhu a miery a on mi povedal že mi nato nevie odpovedať lebo už sa to nemerá ako voľakedy od hlavičky po päty aleže sa zrátajú rozmery hlavičky, hrudníka a nožičky a to sa tabuľkuje..a pri váhe to isté. Ako zostala som na neho pozerať ako obarená lebo pred 6 rokmi pri prvom tehu som vždy vedela všetko (to som chodila na sono inde) a teraz akože pôjdem rodiť a ani neviem aké veľké to bábetko bude..? Stretli ste sa s tým už niektorá.?
@veronika4495 to mi je jasné, že je to také orientačné 🙂 ..len je to taká vec ktorá ma zaujíma a on sám od seba nehovorí nič. Keby sa nepýtam je schopný byť celý čas ticho :D ..
@romanka_369 moj mi kazdu poradnu hovoril aj vahu aj rozmer priblizny az do 35 tt a potom uz len v nemocnici mi hovorili kde som lezala 🤔 este aj ked som sla rodit som bola na sono a povedali pribliznu vahu
@romanka_369 tiez mi nikdy nepovedal celkovu dlzku. miery diktoval sestricke a mam ich zapisane v tehot. knizke. kontroluje dlzku a sirku hlavy a este daco pomeral. vaha je z toho asi vypocitana
z toho, co nameria (obvod hlavicky, priemer hlavicky, dlzka stehennej kosti, obvod bruska a dalsie) pocitac vypocita pribliznu hmotnost a urci sa tiez priblizny tyzden tehotenstva. Podla toho babo zodpoveda tyzdnu alebo je popredu/pozadu. Ak mas obrazok zo sona, byvaju tam tieto udaje.
@monro nemam na obrazku zo sona vobec nic napisane. .povedal mi len velkost hlavicky, hrudnika a nozicky co je dokopy 12 cm..som preto prekvapena lebo pri prvom som chodila pravidelne na sono do MC kde mi vzdy pekne vsetko povedali..uz od 12 tt.. A toto bolo prve velke sono z ktoreho nic neviem a dalsie ze bude robit az v 34tt..
@romanka_369 tie váhy sú orientačne. Ja som absolvovala dve poradne v rámci 2 dni(jednu v rakusku) a rozdiel bol 800g. Dcéra mala 3940g pôrodnú hmotnosť.