icon

Ako zvládnuť posledné mesiace tehotenstva?

22. aug 2025

Už som zúfalá ako mám zvládnuť posledné štyri mesiace tehotenstvá termín mám v januári a môže sa dieťa narodiť aj v decembri?

Strana
z2
anonym_4cc5f8
22. aug 2025

@anonym_autor čo nevieš vydržať konkrétne? Užívaj si, ver mi, ešte to ticho, môžeš si ľahnúť kedy chceš, môžeš si pozerať telku aj ísť kde chceš...sama.😄

deti95060810
22. aug 2025

však to nemaš ešte ani tretí trimester. Ten čas ubehne rýchlo.
dieťa sa môže narodiť aj v novembri len to by asi nebolo pre bábo dobré.

autor
22. aug 2025
@anonym_4cc5f8

@anonym_autor čo nevieš vydržať konkrétne? Užívaj si, ver mi, ešte to ticho, môžeš si ľahnúť kedy chceš, môžeš si pozerať telku aj ísť kde chceš...sama.😄

@anonym_4cc5f8 už chcem mať konečne dieťa tu a chcem už pôrod prežiť dáko som prvorodička a neviem aká bolesť má čaká 😂a neznesiem brucho a ešte dlhé štyri mesiace snáď sa narodí už v decembri 😂

autor
22. aug 2025
@deti95060810

však to nemaš ešte ani tretí trimester. Ten čas ubehne rýchlo.
dieťa sa môže narodiť aj v novembri len to by asi nebolo pre bábo dobré.

@deti95060810 veď práve som len v piatom 😂

kavasmliekom
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_4cc5f8 už chcem mať konečne dieťa tu a chcem už pôrod prežiť dáko som prvorodička a neviem aká bolesť má čaká 😂a neznesiem brucho a ešte dlhé štyri mesiace snáď sa narodí už v decembri 😂

@anonym_autor dieťa príde na svet vtedy, keď bude pripravene. Nič si neprivolávaj. Každý deň je vzácny.

alison11
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ver mi prešla som tím aj ja keďže na 4rok snaženia sa nám až podaril prvý syn a nevedela som sa ho dočkať a potom som pochopila,ako to mysleli maminky,že je dobré kým je v brušku,potom sa už nedá odložiť,mne obaja plakávali čo mali koliky a únava čo na rukách som ich natriasala alebo kočíkovala,len aby niečo spali a neplakali.

autor
22. aug 2025
@alison11

@anonym_autor Ver mi prešla som tím aj ja keďže na 4rok snaženia sa nám až podaril prvý syn a nevedela som sa ho dočkať a potom som pochopila,ako to mysleli maminky,že je dobré kým je v brušku,potom sa už nedá odložiť,mne obaja plakávali čo mali koliky a únava čo na rukách som ich natriasala alebo kočíkovala,len aby niečo spali a neplakali.

@alison11 tak uvidím čo ma čaká ale radšej predca len by som mala dieťa už tu a hlavne to tučné telo aspoň schudnem 😂

anonym_ac5e61
22. aug 2025
@anonym_autor

@alison11 tak uvidím čo ma čaká ale radšej predca len by som mala dieťa už tu a hlavne to tučné telo aspoň schudnem 😂

@anonym_autor prosim ta, upokoj sa a neprivolavaj si takymito pardon hlupymi recami predcasny porod.
Bez brucha tehotenstvo neexistuje a ty uz riesis schudnutie.
A k tomu tie urehotane smailiky znamenaju akoze co?

autor
22. aug 2025
@anonym_ac5e61

@anonym_autor prosim ta, upokoj sa a neprivolavaj si takymito pardon hlupymi recami predcasny porod.

@anonym_ac5e61 neprivolavam pôrod a bojím sa ho dosť 😂

alison11
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Neber svoje telo ako tučné a určite pôjde všetko dolu neboj sa,väčšina je voda,krv a bábo z placentou.Svoje telo ľúb,veď vyživuje tvoj najväčší dar tvoje dieťatko a preto sa oň treba z láskou starať a nenazývať ho tučným,ale tehotným 🙂 ver že po pôrode Ti aj chýbať bude bruško v ktorom kopká bábo 🙂.

autor
22. aug 2025
@anonym_ac5e61

@anonym_ac5e61 smajlíky nerieš

anonym_4cc5f8
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty asi nebudeš veľmi inteligentná... Ked chceš porodiť aby si schudla...keby si napísala ze sa nevieš dočkať vytúženého dieťatka, pochopím, že sa tešíš.

anonym_ac5e61
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ac5e61 neprivolavam pôrod a bojím sa ho dosť 😂

@anonym_autor tak sa upokoj a oddychuj po praci. Nie je vonku 38 stupnov, ze by sa tehotenstvo nedalo vydrzat. Niektore su tehotne a doma im behaju dalsie deti a nemaju sa nad takymito vecami ani zamyslat.

autor
22. aug 2025
@anonym_4cc5f8

@anonym_autor ty asi nebudeš veľmi inteligentná... Ked chceš porodiť aby si schudla...keby si napísala ze sa nevieš dočkať vytúženého dieťatka, pochopím, že sa tešíš.

@anonym_4cc5f8 veď som písala že chcem aby už bolo babetko tu a áno nevieme sa ho dočkať 🙂

anonym_16fc57
22. aug 2025

@anonym_autor Hlavne sa upokoj, aby si sa nakoniec ešte nemodlila, aby dieta v tom “tučnom bruchu” ostalo ešte aspoň deň/týždeň/mesiac navyše… Lebo aj také predčasné príbehy tu píše život… Riešiš hlúposti.

anonym_4cc5f8
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_4cc5f8 veď som písala že chcem aby už bolo babetko tu a áno nevieme sa ho dočkať 🙂

@anonym_autor napísala si, že už chceš aby dieťa bolo tu a neznasas brucho. To nie je veľká radosť.

anonym_ddce53
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pre tvoje dobro toto rieš s psychologom

autor
22. aug 2025

A termín mám presne 1.1.2026. podľa mňa my ho vyrátali zle lebo som nevedela dátum poslednej menštruácie tak som povedala že v marci

autor
22. aug 2025

Aj rodina vravi že je somarina aby som porodila tak neskoro

anonym_3238ad
22. aug 2025

Nevies kedy si mala priblizne poslednu menstruaciu?

autor
22. aug 2025

Viem že naposledy v marci ale neviem presne kolkateho

lucia13022023
22. aug 2025

To si ty Hatice?

anonym_4cc5f8
22. aug 2025

@anonym_autor si už v 5.mesiaci, doktor podľa merania urobil približný odhad, plus mínus týždeň. To nie je tak, že si mala menzes naposledy v marci ale nespomínaš si presne. Tak ti doktor vypočíta podľa toho. Vek sa určuje podľa veľkosti plodu, merajú sa kosti, hlava, kostrc atď.

diewcatqoo
22. aug 2025
@lucia13022023

To si ty Hatice?

@lucia13022023 jasne, ze je to ona. Od zaciatku mi to bolo jasne. A ked napisala tucne telo, uz niet pochyb.

evcagabi
22. aug 2025

Tak ako to zvladla kazda jedna 😅

ivangeline
22. aug 2025

Haha, lepšie ako mat okolo seba pobehujuce dieťa, dve, tri... :D

anonym_ddce53
22. aug 2025
@anonym_autor

A termín mám presne 1.1.2026. podľa mňa my ho vyrátali zle lebo som nevedela dátum poslednej menštruácie tak som povedala že v marci

@anonym_autor pri určení termínu sa lekar predsa neriadi len termínom poslednej menstruacie

anonym_9e8a89
22. aug 2025

@anonym_autor zúfalstvo ešte len príde šetri si sily... Máš posledné 4 mesiace v živote kedy ste s mužom sami dvaja a bezdetní. Využite ich pre seba😄
Alebo ty sama pre seba.. máš posledné 4 mesiace predtým než na teba desiatky rokov stále bude niekto volať mamiiii a chcieť dačo

nin12345
22. aug 2025
@anonym_autor

Viem že naposledy v marci ale neviem presne kolkateho

@anonym_autor takto sa termín vyrátava len na začiatku podľa MS neskôr už podľa sona a merania plodu, mne termín niekoľkokrát upravili

hederamonstera
22. aug 2025
@anonym_9e8a89

@anonym_autor zúfalstvo ešte len príde šetri si sily... Máš posledné 4 mesiace v živote kedy ste s mužom sami dvaja a bezdetní. Využite ich pre seba😄
Alebo ty sama pre seba.. máš posledné 4 mesiace predtým než na teba desiatky rokov stále bude niekto volať mamiiii a chcieť dačo

@anonym_9e8a89 joj, to sa aj tak neda toto vysvetlit aby to chapali🤣

Strana
z2