Cysta u bábätka v tehotenstve
Ahojte baby,som v 32tt.Pred tyzdnom som bola u doktorky,ktora mi povedala,ze v brusnej dutine vydi u malej cystu.Nevidi presne ci to je na vajecniku,alebo na oblickach.Zaujimave je,ze predtym 2tyzdne tam nic nebolo.Nemate s tym niekto skusenosti??Budem rada ak mi napisete ak ste otom poculi,ci uz v poste alebo v diskusii.Dakujem
Ahojte ja som v 9 mesiaci,,už v termíne,no včera som bola u lekára a ten mi zbadal,že ma malicka cystu na vajecniku..
Mate niekto skusenosti s tymto nalezom,,, Bojim sa ako to pokracuje,,,, aky bude pôrod a co bude po nom,,,,
Všetky info a rady mi pomôzu ,,
@tatiana1760 Ahojky, hlavne sa nestresuj ... po porode sa bude babatko sledovat a podla stavu, velkosti a okolnosti sa uvidi, co s tym. (my sme mali nieco podobne) Teraz Ti asi nikto nepovie, co sa bude presne diat ...
@miskax
Hej ,,teraz je to zbytocne nieco riesit,,, až po pôrode bude všetko jasnejšie,,
A Vám to prešlo?
@sandrita08 Ahoj, natrafila som na tuto diskusiu, aj ked bez nejakej rady alebo skusenosti od niekoho, kto by mal takyto problem. Nasmu babatku nasli v 32. tyzdni cystu v brusku (dovtedy to bolo ukazkove babatko). V 34. tyzdni uz bola cysta 2 x vacsia. Na zaciatku dalsieho tyzdna ma caka kontrola (po tyzdni) a ak bude cysta este vacsia, babatko pojde von (momentalne som v 34. tyzdni). Ta cysta bola velka ako tenisova lopticka. Pre mna to je hrozna velkost vzhladom na velkost babatka a jeho bruska. Zatial sa lekar vyjadril, ze by to mohla byt ovarialna cysta, ale to sa bude vediet az po porode. Preto ma zaujima tvoja skusenost s porodom. Aka velka bola cysta u tvojho babatka a ako si rodila? Cisarskym rezom alebo prirodzene? Ja by som preferovala cisarsky, pretoze sa velmi bojim, ze pri prirodzenom porode sa pomliazdi brusko. A ako ste dopadli po porode? Ja sa obavam operacie babatka a dalsieho pobytu na JIS a patologickych novorodencoch (uz som si raz zazila).
Vitam akekolvek skusenosti ohladom takejto diagnozy.
@tatiana1760 , @hajajanka nuz, kazde babatko je ine, ale nam sa teda komplikovalo, co sa mohlo ... Ze ma mala cystu v brusku mi zistili v 40tom tyzdni a bola uz dost velka - ta cysta - 5x6 cm, takze hned druhy den sme sli rodit ... porod zacal normalne (lebo som uz aj v noci dostala kontrakcie), ale potom sa rpzhodli - podl pristrojov - ze bude cisarsky - to uz slo potopm vsetko rychlo ..
Ked sa mi babatko narodilo, tak vraveli, ze je vsetko v poriadku, ze sa nic nedeje, ze len potom ked nas pustia, pojdeme sa ukazat este chirurgom a budu nas sledovat ...
Lenze malinka dostala horucku .. to zmenilo situaciu ... a znamenalo preklad na chirurgiu .... nakoniec mi ju malinku operovali - mala asi 3 tyzdne vtedy, ale zvladala to vsetko ovela lepsie ako ja ... 🙂 dokonca uz vecer po operacii pekne pila mliecko ... akoby ju to ani cele vobec nebolelo ... no sikulka mala!
Nakoniec to bola ovarialna cysta - podla histologie. Sme sledovani, ale inak vsetko v pohode (klop klop) 🙂
Babenky drzte sa, hovorim, nikdy sa dopredu nevie, co bude a ako bude! Moc vam drzim palce a myslim na vas ! Hlavne nestracat nervy ...
@miskax Dakujem Ti velmi pekne za odpoved. Aj u nas je ta cysta velkosti 6 x 5 cm. Babatko ma podla UTZ spred tyzdna 2 700 gr, je o dva tyzdne vacsie, tak aspon to ma utesuje, ze uz to nie je take drobatko. Ja sa tiez obavam takychto komplikacii. Ja len dufam, ze sa rozhodnu pre porod uz na buduci tyzden, aby jej to, nedajboze, netlacilo na nejake organy. Mozem mat na teba este jednu otazku? Mala to brusko nejako zvacsene? Lebo prave obvod bruska nam vychadzal v 33+1 na 36+0, co je uz dost rozdiel.
@hajajanka hm, co ja viem, ono to slo vtedy vsetko tak rychlo ... ale nezda sa mi, ze by mi boli vraveli obvod bruska - navyse nam to zistili az v tom 40tom tyzdni, dovtedy uplne v poho tehotenstvo a mala sa vyvijala pekne bez akychkolvek tazkosti ... a ked sa narodila, tak ho mala take nafuknute, ako vsetky babatka ... len ju viacej trapili vetriky ... poviem to laicky, mne to pripadalo, ako keby tak bolestivo prdkala 😒
Drzte sa s malinkou!
@miskax
Mi ju máme na vaječníku,,
@tatiana1760 A aká je tá vaša cysta veľká? Aj my sme mali na vaječníku, ale kým nebola operácia, tak nám nikto nevedel stopercentne povedať, na čom tá cysta vlastne je ... u maleho babätka sa to ťažko rozlišuje ..
@miskax
Ahoj 4,2x3,7 cm
Ahoj, hm, som zvedava, ako dopadnete, potom daj vediet .. ja som si vtedy k tomu všetko hľadala na nete (ale veľa som toho nenašla) a už si to presne nepamätám, ale viem, že niektoré menšie cysty ostávali iba na sledovaní .. 🙂
Tak sme uz doma vo svojej postielke, kde nam spinka nase male dievcatko. Pred casom som tu pisala o nasom probleme s cystou na vajecniku babatka. Nastastie, dopadli sme zatial viac ako dobre. Mala sa narodila po vyvolanom porode v 35+5 tt s vahou 3200 gramov, samostatne dychala a nemala ziadny problem s adaptaciou. Pred porodom ma vysetrilo x lekarov, kazdy potvrdil nalez mojho gynekologa (o jeho odbornosti nemam pochyb, patri medzi spicku, co v SR je). Cysta pred porodom bola velka 7,5 x 7,4 cm, brusko v 35+1 tt zodpovedalo 40+0 tt, takze o dost vacsie, ako ma byt. Rodila som prirodzene (teda ak vyvolavany porod mozeme takto nazvat) a kvoli brusku malinkej mi bol robeny vacsi nastrih (hoji sa bez problemov a dokonca bez bolesti). Porod bol uzasny a hlavne rychly - stacilo 5 minut a babatko bolo vonku.
Po porode jej prehmatali brusko a zistili, ze je makke a bez nejakych viditelnych vad. Napriek jej nalezu pred porodom a upozorneni lekarov (gynekologov), aky je problem, nebol jej urobeny ziadny ultrazvuk ani ine vysetrenie, ktore by zistilo, v akom stave cysta je. Tak som si vybavila ultrazvuk sama v DFNsP v BA, kde sme boli dnes. Cysta medzitym praskla, zostal po nej maly zvysok, ktory nepredstavuje ziadny problem. Malinka bude sledovana, ako sa ten zvysok cysty sprava, ale v zasade je zdrava.
@tatiana1760 ako to dopadlo ? viem ze to bolo daaaavno
@tereza123123 dobrý deň, píšem Vám spravu
Ahojte, dnes zistili malej velikansku cystu v brusnej dutine. Pravdepodobne ovarialna, uz som 37.t.. Nema niekto cerstvejsie skusenosti, ako sa to riesi/neriesi?
Moja dcéra mala 6 cm cystu, tiež sa objavila asi v 32 t,išla plánovanou sekciou, po pôrode na 3 ultrazvukch už nebolo nič, je v poriadku, má 10 mesiacov a na brušku asi 5 cm mierne tmavú pigmentovu škvrnu, presne nad miestom, kde bola cysta....

Ahoj nam zistili cistycku ladvinku v 24tt u prveho babatka v tedz mi lekar povedal ze to nieje tazka vada lebo oblicka sa da operacne odstranit.Vraj to vznika priskrtenim oblicky a naslednym naplnenim mocom.Skus precitat diskusie o polycistyckych oblickach.Dufam ze som trocha pomohla ak by si nieco este chcela kludne napis...