Fitlopta v 35. týždni tehotenstva
Ahojte, dnes som si zaobstarala fitloptu, momentálne som v 35. týždni, je bezpečné jemné poskakovanie alebo robenie osmičiek? Robí mi to dobre na kríže😁mám pocit že som konečne uvoľnená, akurát som čítala že by to mohlo viesť aj k skoršiemu pôrodu tak by som bola rada za nejaké tipy☺️Všetko mám v poriadku akurát malý je o dva týždne väčší

Poskakovanie vynechaj maminka.
Krúžiť osmičky môžeš.
Krúžiť dookola panvou môžeš vľavo, potom vpravo.
Postav sa, predkloň sa, ruky polož na loptu, zadok ťahaj dozadu, nohy vystreté, alebo mierne uvoľnené v kolenách - natiahneš celú chrbticu až po kostrč. Ak ťa bolievajú kríže, naťahovanie a teplo je to, čo potrebujú.
Ak ešte zvládneš - ľahni si na chrbát a jemne pritiahni obidve kolienka ku hrudníku.
Ľahni si na chrbát a jemne pritiahni jedno koleno ku hrudníku, druhá noha vystretá na zemi. Potom vystriedaj. Naťahovanie - počítaj do 10. Sval potrebuje čas ... Všetko robíš pomaly, s citom, nesmieš silovo, nesmieš tlačiť, pri cvikoch sa nenapínaj, naopak - všetko uvoľni...
3x denne môžeš na lopte posedieť 10-15 min. Pretiahneš tým chrbticu, bude ťa menej trápiť.
Veselého Silvestra, šťastný nový rok. A krásne, zdravé dieťatko. 🙂👶