icon

Je potrebná kontrola v 30. týždni tehotenstva?

babi2345
28. okt 2025

Dobrý deň. Mal niekto tak, ze bral omegavan len do 12 TT. Potom už nebolo treba podľa krvných výsledkov. A potom bola na kontrole v 20 TT a všetko bolo ôk. Moja otázka, že mala by som ísť na 30tt na kontrolu, čo ak neidem.? Bol niekto tak, že ste mali ísť, ale už ste nešli? U nás všetko ôk, tak uvažujem či už nieje to zbytočné. 🙄

veselo_neveselo
28. okt 2025

@babi2345 Ti doktori nerobia tie kontroly zo srandy, ci? Myslis, ze ano?

lonsdaleka88
28. okt 2025
@veselo_neveselo

@babi2345 Ti doktori nerobia tie kontroly zo srandy, ci? Myslis, ze ano?

@veselo_neveselo to uz je iny level lenivosti ked sa jej nechce na kontrolu ohladom babatka 🤦🏻‍♀️

andy024
28. okt 2025

mna by zaujimalo, ze ako vies ze je vsetko ok? v tehotenstve sa moze kedykolvek cokolvek zvrtnut

lucibb
28. okt 2025

Ty nechces vidiet svoje babatko na ultrazvuku?ja som sa na sono vzdy tesila,ze ho budem vidiet.a samozrejme dr musi skontrolovat ci je vsetko ok.

mirkam3
28. okt 2025

Čo ta Vedie k tomu myslieť si, že je to zbytočne? 😳

veronikah96
28. okt 2025

Myslíš trimestrálny skríning? Pokiaľ áno, tak pardon, ale spochybňovať či je potrebný veľký skríning mi príde nezodpovedné. To, že si myslíš, že je všetko v poriadku neznamená, že sa niečo nemôže skomplikovať. Kontrolujú tam prietoky, placentu, riziko preeklampsie, vývin plodu, jednoducho to nie je len klasické sono. Nechceš si byť istá, že je to všetko v poriadku?

cyneric
28. okt 2025

Tak, to je najmä na osobnom uvážení. Aspoň u nás na termíny objednávajú na mesiac vopred, vždy im môžeš zavolať a dohodnúť sa. Nikto ťa do čakárne naháňať nebude.

bobabooobiii
29. okt 2025

@babi2345 žasnem nad touto otázkou, normálne som to čítala 3x či dobre rozumiem 😀. Ako môžeš vedieť ty sama, že je všetko ok? A aj keby bolo všetko ok, budeš to mať potvrdené od lekára. Osobne by som si teda neodpustila, ak by som nešla na prehliadku a potom by bolo niečo zlé. Ale argument, ktorý ťa presvedčí ak to nie je o zdraví dieťaťa, tak aby si dostala materskú dokladáš aj záznamy či si chodila do poradne. Snáď za tie peniaze tam hádam pôjdeš

babi2345
autor
29. okt 2025

@babi2345 dievčatá ukludnite sa, toto nie je u gynekológa, ale reprodukčna immunologia Nitra. Mala som preventívne omegavan, veď čítajte o čo ide. Gynekológ nevypise omegavan nikomu. To je na citokiny, a NK bunky. A diskusiu uzatváram a zmažem.

rubi007
14. nov 2025
@andy024

mna by zaujimalo, ze ako vies ze je vsetko ok? v tehotenstve sa moze kedykolvek cokolvek zvrtnut

@andy024 tomsom chcela presne povedat, na kontrole vswtko ok a behom par hodin sa moze vserko zmenit... ja som sa otvorila predcasne a ani som o tom nevedela... nechapem, preco niekto nechce vidiet svoje babatko🥰 a hlavne, ze mu to je jedno 😳😳 divne...