icon

Kedy ísť do pôrodnice?

bessdonna
2. feb 2023

ja viem baby.uz to tu bolo stokrat.ale pri prvom dom bola doma 5hodin,isla som dnu,dalsich 6hodin a mala som odrodene....no a teraz den po termine,od 4.00 noci kazdych 30min kontrakcie,20...15....ako kedy.je to v pohode.ibaze lezie mi na nervy ako rodina vypisuje ze mam ist dnu....mam pocit ze sa nic nedeje.da sa to predychat.na druhej strane mozmo v nemocnici mi bude lepsie.manzel ke tak nervozny,ze si chcem od neho oddychnut.boze

bessdonna
autor
2. feb 2023

@bessdonna ved vam to mozem aj ukazat

jaskolka
2. feb 2023

"ísť dnu" znamená ísť do pôrodnice? To len na okraj, lebo prvýkrát taky výraz počujem, v tejto súvislosti.
Tak vždy lepšie "plány poplach" a vrátia ta domov, ako rodiť dakde v aute

bessdonna
autor
2. feb 2023

@jaskolka to ano ale rodit s takymito kontrakciami?bieda nie?ano ist dnu som mala na mysli nem

bessdonna
autor
2. feb 2023

nemocnicu

dada13288
2. feb 2023

@bessdonna no kamoska mala 15, 20 min a striedali sa aj s 5 min. Sla do nemocnice, tam jej povedali, ze ked ostane tak do nej budu pichat oxytocin na urychlenie alebo pojde domov a pocka na 5 min pravidelne kontrakcie. Bola uz otvorena na 3 cm. Do nemocnice nasledne az o 3 dni :D a dcerka bola von do 2 hod. Cize ja by som di dala sprchu, sla sa najest poriadne a napila riadne, lebo v nemocnici nedostane clovek nic. A uvidis co bude, na pokoj manzela chodte a uprimne sa porozpravaj s doktorom ako to vidi a sa rozhodnes ci zostanes 🙂

jaskolka
2. feb 2023

Tak hlavne ide o to, že si aj druhorodicka, to sa môže rozbehnúť velmi rýchlo (aj nemusí). Osprchuj sa pripadne, ak sú to fakt pôrodné kontrakcie, tak to tepla voda môže urýchliť. Ja by som ale pre istotu šla,hlavne ak si už po termine.

bessdonna
autor
3. feb 2023

@dada13288 predstav si ze sme isli a tu je zvyk,ze ked prides ze mas bolesti,uz neodides.bez vysetrenia sa rozhodli ze ostavam na rizikovom.trapila som sa od 21.00 h do 02.10.bez oxi sa narodila dcerka.najprv otvorena na 2 prsty,po dalsich hodinach stale 2.zrazu 4,dali klistyr,tak som sa potom sprchovala a zrazu dvojminutovky skoro jak pri oxi.zrazu na 7.pustili vodu,ze mozno do hodinky to bude.zrazu neovladatelne bolesti,tlaky na konecnik.uz ma vysetrovali na koze,ze este 2kontrakcie radsej predychat.1som predychala,druhy som nechtiac zatlacila a mala isla krasne von.

dada13288
4. feb 2023

@bessdonna gratulujem 🙂

bessdonna
autor
7. feb 2023

@dada13288 dakujem