icon

Kedy mám ísť do pôrodnice?

Včera o 23:02

Tretí pôrod. Už asi týždeň otvorená na 1cm. 37tt,nižšia hmotnosť bábätka. Odtieklo trochu vody, bolesti minimálne. Kedy ísť do pôrodnice?

anonym_c7f00f
Včera o 23:08

@anonym_autor odtielko trochu vody , 3 dieťa a vy sa pýtate kedy do nemocnice? No hneď.

anonym_98b2ef
Včera o 23:31
@anonym_c7f00f

@anonym_autor odtielko trochu vody , 3 dieťa a vy sa pýtate kedy do nemocnice? No hneď.

@anonym_c7f00f mám za sebou dva pôrody a dodnes si pamätám keď som prvýkrát rodila ako prišli 2 ženy po sebe, jedna mala tretie a druhá piate dieťa. Obe prišli s tým, že im odtiekla plodová voda a sestričky a pôrodné asistentky chodili a na celú chodbu nadávali, že už toľko pôrodov za sebou a nevedia kedy prísť, vraj načo chodia, keď nemajú bolesti.. ja sa tejto otázke vôbec nečudujem po mojej skúsenosti..
Autorka: ja by som asi šla, keď by už boli časté kontrakcie. Samozrejme s ohľadom na vzdialenosť nemocnice. Prvé dieťa mi pôrod vyvolávali, vodu prepichli a odkedy odtiekla tak do pôrodu prešla viac ako hodina. Pri druhom dieťati som mala kontrakcie, ani náznak vody, do pôrodnice som šla,.keď mi aplikácia ukazovala kontrakcie každé 2-3 minúty (ale cesta trvá 5-7minút). Vtedy ma chválili, že konečne niekto, kto vie kedy sa chodí. Len som vyšla na kozu, prepichli vodu a do 5 minút bola mala na svete 🙂. Takže určite by som sa riadila predošlými pôrodmi a bolesťami 🙂 držím palce👍

vkatush
Včera o 23:43
@anonym_98b2ef

@anonym_c7f00f mám za sebou dva pôrody a dodnes si pamätám keď som prvýkrát rodila ako prišli 2 ženy po sebe, jedna mala tretie a druhá piate dieťa. Obe prišli s tým, že im odtiekla plodová voda a sestričky a pôrodné asistentky chodili a na celú chodbu nadávali, že už toľko pôrodov za sebou a nevedia kedy prísť, vraj načo chodia, keď nemajú bolesti.. ja sa tejto otázke vôbec nečudujem po mojej skúsenosti..
Autorka: ja by som asi šla, keď by už boli časté kontrakcie. Samozrejme s ohľadom na vzdialenosť nemocnice. Prvé dieťa mi pôrod vyvolávali, vodu prepichli a odkedy odtiekla tak do pôrodu prešla viac ako hodina. Pri druhom dieťati som mala kontrakcie, ani náznak vody, do pôrodnice som šla,.keď mi aplikácia ukazovala kontrakcie každé 2-3 minúty (ale cesta trvá 5-7minút). Vtedy ma chválili, že konečne niekto, kto vie kedy sa chodí. Len som vyšla na kozu, prepichli vodu a do 5 minút bola mala na svete 🙂. Takže určite by som sa riadila predošlými pôrodmi a bolesťami 🙂 držím palce👍

@anonym_98b2ef ja som teraz druhého pomaly vo výťahu porodila, lebo som si dávala na čas, že nebudem tam zbytočne skoro (pri prvom to trvalo skoro 30 hodín).
A len sa smiali, že si celú sálu manage-ujem sama, lebo som si tam nakráčala ako pani, rovno vynechala vzdycháreň, šla na kozu, zakričala na doktorku, že rodíme a len čakala, kedy niekto ku mne príde a bude ho chytať 😂

Autorka, ja by som skontrolovať šla pre istotu. Prinajhoršom ťa len pošlú domov, že máš prísť o 12-24 hodín kvôli antibiotikám/infúzií alebo keď budú bolesti.

anonym_8de531
Včera o 23:50
@anonym_98b2ef

@anonym_98b2ef ja som rodila tretie a doma mi praskla plodová voda. Prvé dva pôrody mi praskli v nemocnici. Na príprave nám hovorili, že po prasknutí vody, treba ísť do nemocnice, lebo hrozí, že dieťa nebude mať tej vody dosť a môže hroziť udusenie (nepamätám si to už presne). Mne praskla ako v americkom filme, našťastie som stihla dobehnúť so sprchy. Volala som si do pôrodnice a kázali prísť hneď. Tak si teraz vyber...

anonym_8545a0
Dnes o 02:31

keď budeš mať kontr. každých 10 min.

pr85
Dnes o 04:20

@anonym_autor U nás žene najprv odtiekla hlienova zátka, potom začala silno krvacat a utekali sme o polnoci všetci traja (aj naša malá dcéra) do pôrodnice. Tam si ženu už nechali a my (dcéra a ja) sme sa vrátili domov. Žena už bola na 4 cm otvorená, keď sme tam prišli a ešte v to ráno aj porodila.

jaskolka
Dnes o 05:15
@anonym_98b2ef

@anonym_98b2ef toto je veľmi "nevhodná"rada, keďže každý pôrod môže mať iný priebeh a inú rýchlosť. Po odteceni vody treba ísť do pôrodnice hneď,nie čakať na "pravidelne kontrakcie". Nechápem prístup ľudí z uvedenej pôrodnice,že "nevedia,kedy sa chodí" a "konečne niekto vie,kedy sa chodí" Toto je absolútne neprofesionálne,aby sa takto zdravotníci vyjadrili.
Mne pri dcére odišla voda, kontrakcie neboli žiadne, prišli sme do pôrodnice, klasika príjem,ctg monitor,nič sa extra nedialo muža ešte chceli poslať domov,že to potrvá,on však veril mne, ostal. O pár minút začali silné kontrakcie,z 2 cm som bola otvorená na 9 doslova za chvíľu a dcéra bola vonku celkovo ani nie do hodiny po príchode do pôrodnice, vrátane všetkých úkonov pri príjme.
. Keby bol muž poslúchol a šiel domov,ani by možno nevyšiel z parkoviska a keby sme doma čakali,kým budú pravidelne kontrakcie,tak rodím v aute

anonym_c7f00f
Dnes o 05:16
@anonym_98b2ef

@anonym_98b2ef tak asi ma nezaujíma cudzí človek ktorý je lenravy robiť ale v prvom rade moje dieťa. Neviem či si uvedomijete čo sa deje s bábätkom keď odtecie voda a to aj len čiastočne

vkatush
Dnes o 06:16

Autorka, šla si ? Ako to s vami vyzerá? 🙂

titla
Dnes o 06:47
@anonym_98b2ef

@anonym_98b2ef ja mam za sebou len jeden porod, ktory sa zacal tym, ze mi odtekala plodova voda. Zacala cca po obede, po kvapkach, vobec som si nebola ista ci je to vobec voda, kontrakcie ziadne, takze som sa do nemocnice vybrala az pred polnocou, ze asi falosny poplach ale pre istotu. A tam mi dobre vynadali, ze kde som bola doteraz, ze ak praskne voda traba ist do nemocnice. Takze ja mam uplne opacnu skusenost.

jaskolka
Dnes o 06:52
@titla

@anonym_98b2ef ja mam za sebou len jeden porod, ktory sa zacal tym, ze mi odtekala plodova voda. Zacala cca po obede, po kvapkach, vobec som si nebola ista ci je to vobec voda, kontrakcie ziadne, takze som sa do nemocnice vybrala az pred polnocou, ze asi falosny poplach ale pre istotu. A tam mi dobre vynadali, ze kde som bola doteraz, ze ak praskne voda traba ist do nemocnice. Takze ja mam uplne opacnu skusenost.

@titla presne,to aj mne gynekologicka na poradni vždy vravela,že keď začne pôrod tak,že mi odtecie voda, tak treba ísť hneď do pôrodnice,už len kvôli tomu,že je tam riziko infekcie,ak by sa pôrod nerozbehol do určitého času

nevenka
Dnes o 06:57
@anonym_8545a0

keď budeš mať kontr. každých 10 min.

@anonym_8545a0 nie, ked odteka voda, tak hned, hlavne este, ak ma pozitivneho streptokoka, to prizvukujem.
Ja som rodila rychlo, voda neodtiekla, ale nestihli mi podat infuziu s ATB, prisla som a rovno na kozu tlacit a na treti den zacalo mat dieta nizky pulz, tak sup na jisku, odbery a preventivne ATB, lebo mali podozrenie na sepsu!
Ked prasknu obaly, k dietatu sa mozu dostat bakterie z posvy, uz nie je chranene, vody moze odtiect viac nez je zdrave. Tam cakat na kontrakcie je nezmysel. I ked, po odteceni vody sa vacsinou kobtrakcie zacnu do pol hodiny, co mam skusenost tiez s tretim porodom, ale ja som bola v porodnici na vyvolavanie. Prepichli vodu, do 45 minut sa dieta narodilo. Ale kontrakcie nemusia prist, to uz musia poriesit v porodnici, trochu tomu napomoct. Ja by som necakala.

monickach15s01
Dnes o 07:12

@anonym_autor ked zacne odtekat voda treba prist ihned najneskor do 2 hod, nakolko ak neprebehne porod do 18 hod od zaciatku odtoku vody podavaju sa antibiotika, ja som to teraz v 09/2025 tak mala, porodila som po 17,5hod tak antibiotika maly nemal ale kontrolovali ho prave kvoli moznym infekciam, nastastie bol v poriadku, 3 porod. Mne uz na konci napichli antibiotika ale narodil sa skor, tam bol interval 4 hod aby to preslo ku nemu.

maryetta
Dnes o 07:32
@monickach15s01

@anonym_autor ked zacne odtekat voda treba prist ihned najneskor do 2 hod, nakolko ak neprebehne porod do 18 hod od zaciatku odtoku vody podavaju sa antibiotika, ja som to teraz v 09/2025 tak mala, porodila som po 17,5hod tak antibiotika maly nemal ale kontrolovali ho prave kvoli moznym infekciam, nastastie bol v poriadku, 3 porod. Mne uz na konci napichli antibiotika ale narodil sa skor, tam bol interval 4 hod aby to preslo ku nemu.

@monickach15s01 ak praskne plodova voda narazovo. Aspon mne tak povedali pri prvom. Ze do 24 hodin von. Ja som mala akutnu sekciu po 28hodinach.

Dr este povedal ze voda sa dotvara. Ze dieta nie je uplne bez vody.
Kazdopadne pri tretom by som necakala. Hadam aj autorka isla minimalne na kontrolu.

elizabeth175421
Dnes o 08:28

@anonym_8de531
@jaskolka
@anonym_c7f00f
@titla ženy, čítajte s porozumením. Ja som reagovala na to, že chápem túto otázku po mojej skúsenosti toho, čo som počula od sestier a pôrodnych asistentiek. A ďalej reagujem, že by som sa JA riadila svojimi predošlými pôrodmi (logicky autorka svojimi, nie mojimi) a bolesťami. Nikde jej nepíšem o tom, kedy má alebo nemá ísť, píšem, čo by som urobila ja a akú mám skúsenosť. Teraz ma čaká tretí pôrod a keďže som odtečenie vody same od seba nezažila, tak som sa presne na to pýtala a povedali mi, že ak odtečie,.mám prísť keď budem mať pravidelné kontrakcie.. ale ja nikde nepíšem, že to tak musí v zásade byť. Iba moju osobnú skúsenosť.. hlavne si myslím, že matky to majú v sebe a vedia vyhodnotiť, kedy je čas ísť do nemocnice 🙂

ivicatolic
Dnes o 08:43

@anonym_autor keď praskne by som sa brala, neohrozim svoje dieťa 👉👉👉

monickach15s01
Dnes o 09:30
@maryetta

@monickach15s01 ak praskne plodova voda narazovo. Aspon mne tak povedali pri prvom. Ze do 24 hodin von. Ja som mala akutnu sekciu po 28hodinach.

Dr este povedal ze voda sa dotvara. Ze dieta nie je uplne bez vody.
Kazdopadne pri tretom by som necakala. Hadam aj autorka isla minimalne na kontrolu.

@maryetta ano ja uplne suhlasim, ja som len napisala teraz moj posledny porod, rodila som v MT a takto mi to vysvetlili, neslo o nedostatok plodovej vody ani o intenzitu odtoku vody, ale vysvetlili mi, ze plodove obaly uz nechrania babatko a ide o mozne rizika infekcii, a to ja som vsetky stery mala negativne. A ked som prisla, normalne ma vysetrili a dali na izbu a chodili pravidelne kontrolovat a CTG tocit, bolesti prisli az ku veceru a prisla som o 8 rano.

mullerova46
Dnes o 10:04

@anonym_autor keď budú kontrakcie pravidelne. Aspoň každé 3-5 minút. Ja by som šla tak. Pri prvom som šla keď som mala 1-3 a bol to stres. Ale nakoniec som ešte 4 hodiny rodila. Ale bolo to prvé. Som zvedavá ako to bude teraz