icon

Ktoré týždne tehotenstva nie sú už kritické?

10. júl 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať ktoré týždne tehotenstva už nie sú také kritické? Mne sa od pondelka začne 33tt a hrozí mi cisársky kvôli odtekajúcej plodovej vode. Viem je to ešte skoro ale stále lepšie ako pod 30tt. Injekcie na pľúcka sme už dostali dávno. Je to ešte podľa vás veľmi nízky týždeň? Lebo lekár najprv vravel že keď už budeme pri 32 tak je to dobré potom ďalší vraví že to je ešte veľmi nízky týždeň...

anile12
10. júl 2021

Hlavne s kludom a bez stresu. Myslím že už to nieje predčasniatko po 37tt. Ale to je úplne jedno bábätká sa narodili aj skôr ak v 20tych týždňoch a bolo dobre.

lenzas
10. júl 2021

Nad 30 tt to je uz dopre, nad 32 lepsie a 34 tt este lepsie. Ale jasne, ze je to individualne, ale v tvojom tyzde je to velmi vysoko pravdepodobne, ze vsetko bude dobre. Ale 32 tt nie je to velmi nizky tyzden ani nahodou. Este sa berie do uvahy aj vaha, tam je tiez nad 1000 g je uz dobre, nad 1500g je dieta uz menej rizikove napriklad.
Zas sa nestresuj, ty mas uz dost dobry tyzden, a predcasniatok sa rodi dost vela a lekari na specialnych oddelenich maju s tym vela skusenosti, takze casto krat aj odporucaju skorsi porod, lebo o take deti vedia velmi dobre sa postarat, a k tomu v brusku dietaku uz nemusi byt dobre. Teda tak mi to vysvetlovali, a to som rodila v 30tt.

autor
10. júl 2021

@lenzas ďakujem veľmi pekne 😇

lenzas
10. júl 2021

Inac ked chces, tak mozes sa pripojit do skupiny Predcasniatka, tu na MK, je tam vela mamiciek, takze mozes aj tam sa opytat vsetko, co ta trapi, tam mozes ziskat mozno aj viac odpovedi, ako v tejto diskusie. Mne teda ta skupina dost pomohla 🙂

lenja123
10. júl 2021

@anile12 prosím ťa odkiaľ máš info o deťoch narodených pred 20.týždňom 😯 a zvládli to dobre?

anile12
10. júl 2021

@lenja123 nemyslím tak ze mam info. Žeby som sa tým nejako zaoberala chcela som tým len povedať že ak má bábätko prežiť prežije. Ja len pár článkov co som videla že bábätko narodené v 23 týždni prežilo a podobne. Všetko je možné.

anile12
10. júl 2021

@lenja123 aha pardon ja som sa pretukla myslela som skôr ako 30 tt a nie 20tt. Ospravedlňujem sa. Nevšimla som si

lenja123
10. júl 2021

@anile12 v poriadku, ja len aby budúce maminy ktoré toto čítajú nemali falošné nádeje a skreslené predstavy. Lebo aj predčasniatko narodené v 23.týždni prežije naozaj výnimočne a o následkoch ani nehovorím. K téme autorky : dobre bude až po 37. týždni, aj to ti nikto nezaručí. Každý týždeň aj deň sa počíta. Je takmer 100% pravdepodobnosť, že dieťatko už v tomto týždni prežije, veľmi pravdepodobne bez vážnejších následkov....ale ver mi, že nechceš aby sa narodilo už teraz, vidieť ho dlhé dni a týždne len v inkubátore, v horšom prípade na prístrojoch, cvičiť s ním vojtovku, mať problémy s dpjčením, kŕmením.

lenja123
10. júl 2021

Keď to tak po sebe čítam, nechcela som ťa vystrašiť. Len dávaj na seba naďalej pozor, nemaj pocit, že už si "za vodou" a hurá idem žiť 😎

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
lenzas
13. júl 2021

@lenja123
@barb0renka Inac baby, len taka otazka. Vy aj mate predcasniatka? Lebo zas nemyslim si, ze autorka pyta kvoli tomu, aby mohla si povedat, ale uz je dobre a ide zit na plno. To asi kazdy si uvedomuje, ze cim vyssi tyzden, tak je to lepsie. Ale teda mozno sa mylim.

banderaska29
13. júl 2021

ten strach o to dieťa bude navždy. ja milujem materstvo a moje deti, ale ten strach je jediné negatívum 😀 od dvoch paličiek na teste až po teraz - keď ich odprevádzam do školy.

naozaj treba myslieť pozitívne ♥ a všetko bude v poriadku maminka ♥

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
lenzas
Autor odpoveď zmazal
autor
15. júl 2021

Hlásim sa ešte stále 2v1 malá slečna je bojovníčka tak sa drží dnuka a má dobré výsledky o 2 dni ukončujeme 33tt od 34 to snáď už aj keby sa vypýta bude naozaj dobre aj keď lekár mi tvrdil že sa to dá ešte pekne potiahnuť 🙏

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
autor
15. júl 2021

@barb0renka ďakujeme 😇