icon

Mala by som užívať kyselinu listovú počas celého tehotenstva?

mitsubishi70
2. nov 2023

Dobry den od zaciatku tehotenstva som brala lejdy vita vitamini no mesiac ored tehotenstvom mi gynekologicka povedala ze uz nemusim brat a na internete som citata ze kyselina listova co je v lejdy vuta by sa mala brat cele tehotenstvo tak neviem ci to mam dokupit extra poradite dakujem

tehotna40
2. nov 2023

Ja napr beriem ogestan, čo obsahuje aj kyselinu listovu a brala som pred, počas tehotenstva aj počas obdobia dojčenia asi 2 mesiace ešte. Potom už nie. Je to len "vitamin". Podľa mňa nemôže nijako ublížiť ale spýtaj sa lekárky prečo povedala ze vysadiť. Veľa zdravia

anavixy
2. nov 2023

mozes a nemusis, staci ti jest listovu zeleninu a pre zbytok vitaminov pestru kvalitnu stravu. Kys listova je velmi dolezita v tehotenstve, ale hlavne v 1. trimestri (samozrejme dlhsie uzivanie je len plus pre organizmus), na samotny porod vplyv nema a este uplne najlepsie je, ked je to aktivna forma, ktora je ale v maloktorom z tehotenskych doplnkov vyzivy. Vysadit vitaminy mozno kazala kvoli velkosti babatka, nazory a skusenosti zien sa roznia, ale gyn vravia, ze z nich deti prilis rastu, hlavne v 3. trimestri…