icon

Mám mesiac do pôrodu a vážim 123 kg

28. júl 2021

Ahojte ,ešte mám mesiac do pôrodu cca a moja váha je 123🤷😒za týždeň som pribrala 1kg ..neprejedam sa a v tomto teple mi nechutí,jem tak po troške . Začala som z váhou 106. Neviem či môžem čakať prirodzený pôrod alebo sekciu . S tlakom zázrakom nemám problém . Pri prvom tehu som mala vysoký . A musela byť sekcia ale je to už 10rokov. Sú tu maminy ktoré mali takú vyššiu váhu? Keď sa mám postaviť ráno z postele (to mám vysokú)tak idem ako panáčik ledva chodím

aknamorka22
28. júl 2021

Ahoj, ja som rodila s váhou nejakých 128kg. Prirodzene, bez nejakých komplikacii. Nikto mi nič na tu váhu nepovedal. Počas tehotenstvo som nemala iné zdravotné problemy ako vysoký tlak a pod. Vysledky z krvi som mala vždy ukážkové. Takže pokiaľ nemáš nejaké zdravotné problémy, nevidím dôvod na sekciu. Ale zvrhnúť sa to môže hocikedy. Avšak vysoká váha nie je indikácia na cisársky 🙂

julka828
28. júl 2021

Pri prvom ked som sla rodit som mala 130kg vsetko prirodzene bez problemov pri druhom som mala 120kg takisto prirodzene

cuvienka
28. júl 2021

uvidis co ti povedia odbornici, tazko povedat co za ten mesiac este bude, no pokial mas v poriadku vsetky vysledky a aj tlak, tak by si mohla ist aj prirodzene.

vierocka888
28. júl 2021

Váha nie je dôvod na sekciu. Hlavne keď teraz každá pôrodnica trvá na prirodzených pôrodoch.

autor
28. júl 2021

Ďakujem za odpovede🙂

lopitacko
28. júl 2021

Ahoj,ja som pri všetkých troch pribrala 36kg,tiež som mala/momentálne ešte pri treťom mám tiež takú vysokú váhu. Je to riadny zaberák taká váha,plne ťa chapem s tým vstavanim,ja sa niektoré dni nevládzem udržať na nohách. Pri prvom ma dal doktor predčasne do nemocnice lebo som mala vyšší tlak,veľký nárast váhy a veľké opuchy ale išla som prirodzene. Pri druhom tiež prirodzene,tam doktorka neriešila váhu,lebo tlak som mala ok a neopuchala som. Teraz čakám čo bude,už prenášam ale tiež sme nachystaní prirodzene aj napriek hraničnému tlaku,vysokému nárastu váhy a príšerným opuchom. Prvé dva pôrody boli bez nejakých výrazných komplikácií,tak držím palce nech ti to dobre dopadne

nika_m
28. júl 2021

Rodila som s podobnou vahou a prirodzene

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
luccija
28. júl 2021

@lopitacko 36 kg to sa ako dá?🙂aj napriek vode,opuchom strašne číslo.Ved to musí byť strašná záťaž na srdce, cievy, kĺby ja by som sa bála.
Autorka, keď nemáš okuliare a vysoký tlak váha by nemala byť indispozícia na CS

desore
28. júl 2021

@fidka79 Kazdeho osobna vec, nam neprislucha kritizovat.
Kazdy sme nejaky, nizky, vysoky, jednoduchy, vzdelany, chudobny, bohaty.
Jedine, co si dovolim povedat, viac kil zatazuje klby, srdce, atd. Treba trosku pomoct telu, aby clovek zil kvalitnejsi zivot.

julka828
28. júl 2021

@fidka79 podla coho hned usudzujes ze manzel ma 150kg ???? Moj manzel ma 87 kil a ja pre informaciu mam 75kg. Nemusis hned odcudzovat

tayla
Odpoveď bola odstránená
lopitacko
28. júl 2021

@luccija Verte alebo nie,dá…pri prvom mi v priebehu týždňa odišlo 20kg po pôrode a ostatok som zhodila do pol roka. Každé telo je iné a som dosť sebareflexívna aby som vedela čo je prežierať sa a či som to robila počas všetkých troch 😊 Je to veľká záťaž, to s vami súhlasím. Ja napríklad nerozumiem tomu ako je možné pribrať len nejakých 13kg,úprimne závidím vsetkym mamičkám.

julka828
28. júl 2021

@tayla ano je to pravda samozrejme. Aj ja som sa zacala citit zle nie nejake choroby ale ako po tej estetickej stranke uz som sa sama sebe nepacila tak som sa rozhodla to zmenit a schudla som. Len sa mi nepaci take odcudzovanie

julianka312
10. aug 2024

@julka828
@julka828 dobrý večer a pri akej výške ste mali 130 kg? Lebo ja mam tiež teraz takú váhu a som tehotná a bojím sa

jarka0
10. aug 2024

@luccija ja som pri prvej pribrala 16kg pri druhom 9kg a pri treťom 36 kg a pri štvrtej 17kg tiež som sa čudovala sestre keď pribrala 25kg pri synovi že to sa ako dá? A už viem a oveľa viac ako ona neviem si to sama vysvetliť ale dá sa to a to som ani veľa nejedla 🤷 opuchy boli minimálne a teraz pri poslednej som priam žrala 🤦ale opuchy boli katastrofálne a malá má 2 mesiace a týždeň a už mám necelé kilo a som na pôvodnej váhe čiže to bola len voda viac ako áno mám brucho ovisnuté ale to mi príde že to je všetko po treťom keby som toľko nepribrala ani to brucho by nebolo také a teraz čakám nech malá trochu vyrastie aspoň do pol roka počkám a idem tvrdo makať chcela by som dať dole 20 kg čo mi zostali po treťom tak mám ešte 4 mesiace aby som sa na to pripravila psychicky a najmä fyzicky 😂😂💪

julka828
11. aug 2024