icon

Neotvorili ste sa?

gabika9878778
5. feb 2021

Ahojte 3 deň mi vyvolávajú pôrod prestonom😂😂 a absolútne nič ani na prst som sa neotvorila proste stratený prípad. Zajtra to vraj ukončia sekciou. Mali ste podobný problém že ste sa neotvorili a skončili ste pod nozami ? Veľmi sa bojím tej sekcie

Strana
z2
miadi
5. feb 2021

@gabika9878778 preco ti nedaju vaginalny balonik? Ten mi dali v noci dosli sme domov hnet vypadol Rano sme sli do nemocnice a otvorena na 5cm potom dali oxytocin a za 4.5h bol maly na svete 9minut tlacenia. Zalezi na dr. Prvy porod ma trapila midwife s Hamiltonom a otvarala som sa Strasne pomali 37h kontrakcii . Ale aj tak som rodila vaginalne len ku koncu oxytocin a epidural. Vela zalezi aj od pristupu zdravotnikov.

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@miadi no oni sú tu očividne drbnuty pretože ja som pred troma dňami začala 42tt. Dnes mi chceli robiť sekciu ale múdra pani doktorka rozhodla o ďalšej tabletke
Hlavne ze bolesti mám. Spišská nová ves katastrofa neodporúčam nikdy !!!!!

nika82
5. feb 2021

@gabika9878778 ja by som isla do Popradu a rovno si ta tam nechaju

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@nika82 už ležím tretí deň v snv

nika82
5. feb 2021

@gabika9878778 a neda sa ti podpisat reverz, ved to uz myslim ze je pre teba aj pre dieta nebezpecne

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@nika82 no je. Veľmi sa bojím. Komunikácia nula bodov, dva dni som nevedela nacom som absolútne. Maly má vraj dobre ozvy tak čakajú. Mna to čakanie jednak ubíja a jednak unavuje. Aj tie biolesti čo mi prednisonom 2x zasa vyvolali nerobia nič akurát má naťahujú.

miadi
5. feb 2021

@gabika9878778 skus inu nemocnicu mne nikdy nevyvolavali tabletkou. ( teda okrem porodu v 18tt a to trvalo 8h )Oxytocin a ak moc dlho trpis tak aj epidural- da sa aj bez -ked ti ten oxytocin vedia spravne postupne davkovat. Je mi luto ze Ta tak trapia.

botka19
5. feb 2021

@gabika9878778 ja som na porodenie cakala 5 dni v nemocnici. Neotvorila som sa ani po injekciach,ani cipkoch,ani infuziach. Na 5 den bola sekcia. Porodila som 3 den 42.tyzdna. Stale pozerali placentu,ci je ok a cakali. Ked odisla voda,cakali tiez a na druhy den som "porodila". Treba sa pytat a pytat a pytat.

natalala
5. feb 2021

@gabika9878778 ano u mna presne to iste ako pises. Prvu noc mi dali balonik aby aspon mali kam zaviest tu vyvolavaciu tabletku, 3 dni mi vyvolavali na 4 mi praskla voda a bola som otvorena na 1,5cm. To bolo na obed, do vecera a po hektolitroch oxitocynu som bola na 4 a to uz musela byt akutna sekcia. Bola som velmi sklamana zo sekcie, mala som pocit ze som zlyhala a uplne som sa tam zrevala, ked mi to oznamili 🙈 teraz z odstupom casu mi je to stale luto, ale neboj sa vsetko dobre dopadne aj po sekcii vies byt relativne rychlo fit. Ani s kojenim som nemala problem.

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@botka19 určite nedovolím aby mi to ešte dva dni vyvolávali. Zajtra už im nedovolím okrem sekcie somnou robiť nič. Trápia tie ženy ako hovädá. A vyšetrenia zo spodku tak bolia že sa až krčim na posteli keď má 4x denne vyšetrujú 😔😔😔😭

ayaya
5. feb 2021

@gabika9878778 tiež mi vyvolávali pôrod tabletkami, na druhý deň bolo ešte s malým všetko v poriadku a na tretí deň som začala mať aj kontrakcie tak to stále odkladali aj keď som sa vôbec neotvárala a nakoniec mi až podvečer spravili sekciu aj to len preto lebo malý mal už zlé ozvy. Veľmi som bola sklamaná z tej sekcie ale teraz to už vnímam inak. Deň sekcie a noc hrôza ale každý deň to bolo už len lepšie a lepšie. Neboj, zvládneš to 🙂 tiež komunikácia nulová, jedine doktor z nočnej ktorý mi robil cisársky so mnou normálne komunikoval

kittykat22
5. feb 2021

@gabika9878778 ten cisarsky je fajn. ja som ho mala a je to pohoda. Ja som mala blbsie hojenie, ale som jedina. Ostatne baby vysmiate na nohach do troch dni 🙂 znama rodila v Kochu a tiez ju nechali prenasat a tlacili na prirodzeny porod. Tak sa mimco narodilo po termine, voda zakalena, tak matka aj dieta okamzite po porode na ATB. Takze nemaj obavy, ze sa to deje len u vas 🙄

titla
5. feb 2021

@gabika9878778 Mne zacala odtekat plodova voda, ale vobec som sa neotvarala a ani nemala kontrakcie. Nechali si ma v porodnici a dostala som postupne 3 vaginalne tablety. Asi po 40 hodinach a tretej tablete sa dostavili kontrakcie ale rovno silne, jedna za druhou s minimalnymi prestavkami. Ale stale som sa poriadne neotvarala. Synovi zacali klesat ozvy, tak mi odmietli dat epidural a chceli robit cisarsky, potom si to rozmysleli, mala som silne tlaky ale nemohla som tlacit, lebo som sa neotvarala, potom uz bolo na sekciu neskoro a musela som maleho rychlo vytlacit, po porode nedychal... nastastie vsetko dobre dopadlo, ukazalo sa, ze mal kratku pupocnu snuru a nevedel vstupit do porodnych ciest. Ale porodna asistentka tam somrala, ze mali davno spravit sekciu....

anicka182
5. feb 2021

@gabika9878778 u mna rovnako, v sobotu ma prijali ze v nedelu vyvolaju, tak rano prva tableta zospodu myslim prostin ci ako sa to vola, ta neurobila nic, vecer druha tiež nic, v pondelok rano dalsia a nič, uz mi bolo dlho tak som sa pytala domov, poobede ma vsak konecne vysetril primar a zhodnotil ze tudy cesta nevede tak v utorok rano sekcia. Bola som 41+1 ale diagnostikovany kefalopelvicky nepomer tak som rada ze vyvolávacky nezabrali.

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@titla
@anicka182 absolútne žiaden záujem tu. Dokonca som sám dozvedela že žiadnu sekciu mat možno nebudem že všetko zhodnotí druha smena 😔😔

anicka182
5. feb 2021

@gabika9878778 podpisala by som reverz a sla aj do Kosickej Sace.

gabika9878778
autor
5. feb 2021

@anicka182 zajtra som povedala ak mi budú chcieť dať ďalšiu tabletku to urobím a odchádzam.😂😂😂

erickatt
5. feb 2021

@gabika9878778 nie, ku kravam sa spravaju krajsie

adriannasvk
5. feb 2021

Vies co,ja som prveho syna takto rodila...prenasala som,pichli mi infuzku oxitocin na vyvolanie a nic🤣tak mo dva dni davali cipky od spodu a tiez,ze ak to nezacne ze sekcia ale nastastie sa maly umudril....3 den rano odisla hlienova zatka a na obed sa mi spustil porod.

merilyn1234
5. feb 2021

@gabika9878778 známa mi vravela, že tiež jej nezaberali vyvolavacky.. Tak sa rozhodla, že bude v nemocnici chodiť po schodoch... A tak sa jej potom aj pôrod rozbehol... 🙂

lila59
5. feb 2021

Ja som natom bola uplne rovnako...porod mi takto vyvolavali tyzden a neotvorila som sa ani na 1 cm. Chceli v tom pokracovat aj dalej, ale po tyzdni trapenia a ukoncenom 42tt som povedala dost, bud sekcia alebo podpisujem reverz. Nakoniec mi tu sekciu urobili. Dodnes mam z toho traumu, nie zo sekcie, ale z toho vyvolavania porodu, nekonecneho cakania a stresu. Nedaj sa odbit!

miadi
5. feb 2021

@merilyn1234 jo len teraz sa moc poflakovat po nemocnici netreba este covid chyti .

merilyn1234
5. feb 2021

@miadi možno len na medziposchodie by ju pustili.. Napr len 10 schodov dole a potom nas5 hore... Neviem ako su v danej nemocnici riešené oddelenia...

radka662011
5. feb 2021

@gabika9878778 ahoj .mne tak vyvolávali 5 dní .Aj keď to už bolo 9rokov do zadu .Tabletky ,stres ,nervy ,únava ,strach atď .Neotvorila som sa aj tak, a v poslednej chvíli keď už nebolo počuť ozvy ma brali na operačku .Teraz som tehotná zas a už mám depky z toho čo zase bude 😭

gabika9878778
autor
6. feb 2021

@radka662011 mne od 21:00 nastúpili dosť silne kontrakcie ale neotvaram sa stále. Bože nech mi zajtra robia sekciu lebo dá zbláznim

oblecenie99
6. feb 2021

@gabika9878778 ani na milimeter..žiadne kontrakcie.Uz som prenášala.Ale môj malý mal už slabé ozvy..teda,pred prijatím na pôrodnicu mal ozvy ukážkové,ale potom sa to ešte v ten deň zhoršovalo veľmi rýchlo až bola z toho sekcia v hodine dvanástej.

radka662011
6. feb 2021

@gabika9878778 no ja som tiež mala bolesti už som tam plakala ,že chcem umrieť týždeň trápenia a nič sa nedeje ešte ma okričala sestrička ,že čo sa toľko sťažujem 😭 a neotvorila som sa aj tak ani na špičku prsta .keď prišiel primár a povedal ,že ideme na operačku bola som šťastná jak blcha ,ale zase tie bolesti po sekcii boli hrozné .neviem vôbec posúdiť aký pôrod je horší keďže každá ho máme iný .....silno držím prsty nech už to máš za sebou 🙏✊✊✊ .

anicka182
7. feb 2021

@gabika9878778 ako si dopadla?

gabika9878778
autor
7. feb 2021

@anicka182 sekcia

adriannasvk
7. feb 2021

@gabika9878778 dufam,ze ste v poriadku,to je najdolezitejsie

Strana
z2