Neviete čo to znamená cervikálne skóre?
@lackanicovaa CS cervix skore
@margaretka_ a to je ? Tak lajicky?
@lackanicovaa stav krcka maternice, teda nakolko je otvoreny. CS 0-1 normalny nalez od 3 je to pred porodom bezne, znamena to, ze sa uz otvaras. Pri 10cm ides rodit.
@lackanicovaa uz sa ti krcek pomaly pripravuje na porod. Ja mam v tehu knizke aj nejaku tabulku, kde to je trochu znazornene
@katkakovac ja mám 6 a v pondelok mám ísť sa hlásiť na príjem
mohol ti klesnut a ak to je tak, ze ides do nemocnice, tak chcu tvoj stav pozorovat
@lackanicovaa tak uz to mas za par. Neviem v ktorom si tyzdni. Ak do 34tt, tak treba lezat a oddychovat. Ak uz si za tym, tak uz by to malo byt ako tak v poriadku. Nechaj to na lekaroch, oddychuj, nenamahaj sa a uvidis, dobre to dopadne😉
@katkakovac tak ja mám 38 týždeň a mala by som mať 3 sekciu
@lackanicovaa cervikalne skóre..
prečo si sa neopýtala lekára...
To znamena, ze sa uz pomalicky otvaras 🙂 Nabuduce sa ved ale kludne opytaj doktorky, ona ti musi povedat ked sa pytas
A
@lackanicovaa ja som od Dandara chcela odist pri druhom tehu, no pri tretom som tak urobila a som totalne spokojna ba az prekvapena ako druha lekaka mi vsetko pekne vysvetli. U neho to bolo len nalez fyziologicky krcok uzavrety dalsia poradna vtedy a vtedy... Ked som sa daco pytala ta ho akoby zahacilo ze co vlastne chcem ked mi vsetko povedal.... Sa necudujem.ze tretie tehu ne tusis co bola ta znacka
@1234lubka 😂😂😂 asi tak veľa toho nenahovori 😂😂😂
@lackanicovaa veru ☺️ Teraz mi vsetko doktorka vysvetli, hocikedy aj nejaku príhodu povie. No total iny pristup
@lackanicovaa
@katkakovac pisem to aj pre Teba, kedze si podala uplne mylnu informaciu 🙂
Cervikalne skore sa posudzuje podla viacerych faktorov, nielen podla otvorenosti- posudzuje sa orientacia krcka maternice (ci je dopredu alebo dozadu), tvar krcka maternice (lievikovity alebo splosteny) otvorenie vonkajsej branky, tuhost krcka maternice a dlzka krcka maternice. Kazdy faktor sa hodnoti od 0-2 pricom 0 je nepripraveny a 2 pripraveny faktor hodnotenia k porodu.
Toto hodnotenie je vsak pomerne subjektivne a moderni lekari ho zriedka beru ako smerodatny udaj.
Viac ako na jednotlivom cisle zalezi na tendencii krcku sa menit. Cize ak mas 3 tyzdne po sebe cs 5 tak je to v poriadku. Ak sa Ti z poradne na poradnu zvysuje, tak lekar urcite spozornie. Zalezi samozrejme aj na tt v ktorom sa nachadzas.
@soldi dakujem za informaciu. Stale mam co v tejto oblasti studovat🙂
@katkakovac tak doktorom to trva par rokov, co potom my, chudaci laici? 😀
Ahojte som 36tt cs 8 co myslite kedy to pride? Vsetci ma doma strasia ze este budem prenasat 😂
@veronikanellka171 ahoj prosim ta ked si mala cs 8 zakolko si porodila?lebo ja som bola v stredu na poradni a mam tam napisane ze cs 8
@erika0236 ahoj porodila som o tyzden 11.1. Od 7.1. Mi odchadzala hlienova zatka a bola som na 3cm otvorena

To Ct alebo f?