icon

Neviete čo to znamená cervikálne skóre?

lackanicovaa
28. jún 2018
lackanicovaa
autor
28. jún 2018

To Ct alebo f?

margaretka_
28. jún 2018

@lackanicovaa CS cervix skore

lackanicovaa
autor
28. jún 2018

@margaretka_ a to je ? Tak lajicky?

katkakovac
28. jún 2018

@lackanicovaa stav krcka maternice, teda nakolko je otvoreny. CS 0-1 normalny nalez od 3 je to pred porodom bezne, znamena to, ze sa uz otvaras. Pri 10cm ides rodit.

margaretka_
28. jún 2018

@lackanicovaa uz sa ti krcek pomaly pripravuje na porod. Ja mam v tehu knizke aj nejaku tabulku, kde to je trochu znazornene

lackanicovaa
autor
28. jún 2018

@katkakovac ja mám 6 a v pondelok mám ísť sa hlásiť na príjem

lucpro1
28. jún 2018

mohol ti klesnut a ak to je tak, ze ides do nemocnice, tak chcu tvoj stav pozorovat

katkakovac
28. jún 2018

@lackanicovaa tak uz to mas za par. Neviem v ktorom si tyzdni. Ak do 34tt, tak treba lezat a oddychovat. Ak uz si za tym, tak uz by to malo byt ako tak v poriadku. Nechaj to na lekaroch, oddychuj, nenamahaj sa a uvidis, dobre to dopadne😉

lackanicovaa
autor
28. jún 2018

@katkakovac tak ja mám 38 týždeň a mala by som mať 3 sekciu

ludka44
28. jún 2018

@lackanicovaa cervikalne skóre..

deti95060810
28. jún 2018

prečo si sa neopýtala lekára...

lienoccka85
28. jún 2018

To znamena, ze sa uz pomalicky otvaras 🙂 Nabuduce sa ved ale kludne opytaj doktorky, ona ti musi povedat ked sa pytas

monkop
4. júl 2018

A

1234lubka
4. sep 2018

@lackanicovaa ja som od Dandara chcela odist pri druhom tehu, no pri tretom som tak urobila a som totalne spokojna ba az prekvapena ako druha lekaka mi vsetko pekne vysvetli. U neho to bolo len nalez fyziologicky krcok uzavrety dalsia poradna vtedy a vtedy... Ked som sa daco pytala ta ho akoby zahacilo ze co vlastne chcem ked mi vsetko povedal.... Sa necudujem.ze tretie tehu ne tusis co bola ta znacka

lackanicovaa
autor
16. sep 2018

@1234lubka 😂😂😂 asi tak veľa toho nenahovori 😂😂😂

1234lubka
16. sep 2018

@lackanicovaa veru ☺️ Teraz mi vsetko doktorka vysvetli, hocikedy aj nejaku príhodu povie. No total iny pristup

soldi
16. sep 2018

@lackanicovaa
@katkakovac pisem to aj pre Teba, kedze si podala uplne mylnu informaciu 🙂

Cervikalne skore sa posudzuje podla viacerych faktorov, nielen podla otvorenosti- posudzuje sa orientacia krcka maternice (ci je dopredu alebo dozadu), tvar krcka maternice (lievikovity alebo splosteny) otvorenie vonkajsej branky, tuhost krcka maternice a dlzka krcka maternice. Kazdy faktor sa hodnoti od 0-2 pricom 0 je nepripraveny a 2 pripraveny faktor hodnotenia k porodu.

Toto hodnotenie je vsak pomerne subjektivne a moderni lekari ho zriedka beru ako smerodatny udaj.
Viac ako na jednotlivom cisle zalezi na tendencii krcku sa menit. Cize ak mas 3 tyzdne po sebe cs 5 tak je to v poriadku. Ak sa Ti z poradne na poradnu zvysuje, tak lekar urcite spozornie. Zalezi samozrejme aj na tt v ktorom sa nachadzas.

katkakovac
16. sep 2018

@soldi dakujem za informaciu. Stale mam co v tejto oblasti studovat🙂

soldi
16. sep 2018

@katkakovac tak doktorom to trva par rokov, co potom my, chudaci laici? 😀

veronikanellka171
3. jan 2019

Ahojte som 36tt cs 8 co myslite kedy to pride? Vsetci ma doma strasia ze este budem prenasat 😂

erika0236
1. aug 2019

@veronikanellka171 ahoj prosim ta ked si mala cs 8 zakolko si porodila?lebo ja som bola v stredu na poradni a mam tam napisane ze cs 8

veronikanellka171
2. aug 2019

@erika0236 ahoj porodila som o tyzden 11.1. Od 7.1. Mi odchadzala hlienova zatka a bola som na 3cm otvorena