icon

Nosenie ťažkých vecí v 34. týždni

stanka131012
13. aug 2014

Ahojte, som v 34 tt včera mi došla zásielka kuriérom (kočík), manžel nebol doma ani nikto kto by mi pomohol. Kuriér síce vravel, že mi zásielku odnesie k výťahu, no pre neho samého to bolo ťažké, takže nakoniec som to s ním niesla od auta až k výťahu. Teraz ma pobolieva buško, neviem ci mám s tým ísť k lekárke alebo som sa iba preťažila a stačí iba ležať a oddychovať. Mohla som ubližíť bábatku?

mijunik
13. aug 2014

@stanka131012 Ahoj, ja si myslím, že si bábätku neublížila, pretože kedysi (vraj) ženy fyzicky makali trebárs na poli až do pôrodu. Myslím, že pokiaľ si zdravá, tak to by si musela podať iný výkon, aby si si napríklad spustila pôrod. Podľa mňa Ťa bruško pobolieva skôr ako svalovica. Keď sa Tvoje dieťatko normálne hýbe, nekrvácaš, nemáš pocit, že Ti sťahuje bruško, myslím, že je všetko v poriadku. Ale ja som laik a ako sa poznám, ja by som určite, v každom prípade zbehla k lekárovi, aby som bola kľudná. Pretože každý človek je iný, má iné svalstvo a teda aj Tvoja maternica môže zniesť inú záťaž ako maternica ďalšej ženy. Za to nič nedáš, keď sa pôjdeš popýtať a necháš sa pre istotu vyšetriť, neviem, či k svojmu gynekológovi alebo už do vyhliadnutej pôrodnice, ale aspoň budeš kľudná, že je všetko v poriadku. 🙂

womankc
13. aug 2014

no mohla by si si ublížiť, každá sme nastavená inak, niekto zváža drevo v týždni termínu pôrodu a niekto nemôže ani nákupnú tašku zdvihnúť.
Takto: daj si magnézium - kúpiš v lekárni aj normálne tabletkové a teraz je aj také magnézium + vitamín B6 - je to šumivé maxi mag sa to volá a pekne si ľahni a zo dva tri dni si polež s vyloženými nohami a v kľude . Ak by sa ti ani tak nepolepšilo a stále si mala pocit pobolievania , alebo aj tvrdnutia, tak radšej choď k lekárke . Alebo ak by si teraz v priebehu dňa mala pocit , že to pobolievanie sa zintenzívňuje, tak choď hneď na pohotovosť, nič neriskuj

25daniela
13. aug 2014

@stanka131012 skoda porodit dieta v takom tyzdni pre taku somarinu ako je vynasanie kocika..
Ja ak by ma nieco bolelo v tehotenstve, nevahala by som ani chvilu a "utekala" k doktorom...
Ja som tiez porodila skor, pretoze mi mama odisla si oddychnut na tri dni, lebo sa o mna starala pocas poslednych tyzdnou, ale ja uz som bola v 36 tyzdni, takze to nebolo take tragicke, ale adaptacia dietata narodeneho aj o tolko skor je ovela tazsia ako v 40 tyzdni.
Ja som pocas kazdeho tehu od 30 tyzdna uz nebola schopna urobit nic, vsetko sprevadzalo neskutocne tvrdnutie brucha a hrozba predcasneho porodu bola tu, takze som sa strazila ako sa len dalo... Pocas prveho som si to odlezala v nemocnici na infuziach a dalsie uz doma s prisnym kludovym rezimom.

bajana
13. aug 2014

Ak mas normalne tehotenstvo, nespinila si a nemas nejaky divny vytok, tak nestresuj a oddychuj, skus to magnezium a dnes sa radsej setri. Podla mna ak to uskodilo, uz by sa to prejavilo vyraznejsie a aj rychlejsie...ale zase ja nie som typ, kt. bezi so vsetkym k dr. Tiez ma posledne tyzdne boli brusko rozne, aj tvrdne, aj poslickov citim a vsetko je to v tomto stadiu OK...

saurian
13. aug 2014

@stanka131012 ja ked som bola s mladsim tehotna, mala som dni ked som sa viac "natahovala" (zdvihala, mala na rukach a pod) so starsim, prave tieto dni ma tiez pobolievalo vecer ci v noci brucho. predpokladam ze by to mohlo byt u teba podobne. treba teraz viac oddychovat, lezat. ak mas pocit ze to je nieco vaznejsie, pre istotu by som asi k dr.sla, radsej zbytocne ako nieco zanedbat. drzim palce 😉

katarinamarkova
13. aug 2014

@stanka131012
tehotenstvo nie choroba....ak je vsetko ok, nie je dovod sediet s vylozenymi nohami a nic nerobit....samozrejme ako podaktore dvihat cinky, to uz asi nie 🙂......kazda pozname svoje telo a vieme, co si mozme dovolit dvihat, kazda sme ina, kazda sme boli inak fyzicky aktivna pred tehotenstvom.
sama musis vediet ci to bolo pre teba akurat, alebo az moc tazke.
ak to bolo moc tazke, naco si to dvihala?stacilo zavolat suseda napr. nie?
ak to bolo akurat, nic sa nedeje, ak mas predsalen pochybnosti - lekar.

stanka131012
autor
13. aug 2014

Dakujem za rady. Aj napriek tomu, ze som bola na poradnu objednana az na zajtra, tak som predsa isla k lekarke uz dnes. Vsetko je v poriadku, az na to ze mala zmenila polohu (je sikmo). To, ze som si zvysila magneszium uz od vcerajska lekarka odsuhlasila, mam sa teraz setril, lezat hlavne na pravej strane a piatok pre istotu na kontrolu. Takze z toho vyplyva, ze musim byt viacej asertivna a vediet povedat nie aj ked niekto nalieha (kurier) a mat na blizku aspon suseda, aj ked vcera na potvoru nebol nikto po ruke 🙂

mijunik
13. aug 2014

@stanka131012 Som rada, že je všetko v poriadku, dobre, že si išla k lekárke, naozaj budeš oveľa kľudnejšia a to je to, čo Tvoje bábenko potrebuje. 🙂 Inak, ten kuriér, to bol nejaký blbeček, nie? 😕 Vidí, že si tehotná a nalieha, aby si mu pomohla s ťažkým bremenom???!!!! 😲 Predpokladám, že ešte nemá deti, toto by inak nespravil... Chápem, že Ti bolo blbé odmietnuť mu pomoc, no máš naozaj ponaučenie, že niekedy sa treba prekonať a dokázať povedať "nie". 🙂 Ale hlavné je, že si Ty aj Tvoje bábenko OK. 🙂

veriiii
13. aug 2014

@stanka131012 isla by som k dr,ked uz tak kvoli tomu pobolievaniu..aspon budes mat "klud na dusi"..aha, citam,ze uz si bola🙂

tjaden
26. aug 2014

@stanka131012 ja som dvíhala ťažké veci a skončila som v 32t v nemocnici a sa dá radšej sa tomu vyhni