icon

Novalgin v 29. týždni tehotenstva

kristina2904
24. júl 2023

Ahojte
Seklo ma neskutočne v krku dr. Na pohotovosto Mi odporučil, že si môžem dat novalgin všade ale čítam. Ze novgin je v 3 trimestri zakázaný. Mate niekto skúsenosť alebo sa mi viete vyjadriť? Moja gynekologicka ma dovolenku a teda nebola som schopná sa úst pozrieť na zastupovanie do zajtra teda musím vydržať a skúsiť si popýtať radu ďakujem

floki1994
24. júl 2023

@kristina2904 mne lekar povedal ze jedine paralen...novalgin je dost silny...ja by som si ho nedavala

kristina2904
autor
24. júl 2023

@floki1994 tiež si myslím ze to je dosť silný liek aj mimo tehotenstvo. Ďakujem

kristella
24. júl 2023

Tu ani nejde o “silu” lieku (novalgin v zásade patrí k liekom na liečbu slabšej až strednej bolesti), ide hlavne o jeho účinky na vývoj plodu. Ak sa ti dá čo len trocha existovať, novalgin si nedávaj. Môžeš 1 gram paracetamolu (paralen, panadol sú obvykle 500 miligramové, takže 2 tabletky naraz), ak máš v poriadku pečeň. Ak sa máš veľmi zle, mohli by ti na pohotovosti spustiť infúziu s Mesokaínom.

kacena4
24. júl 2023

ja som mavala v tehu podobne problemy, nikdy mi nedali novalgin, vzdy mi pomohlobsuche teplo a zakryt seknutu cast proti prefuknutiu. tiez pomozu masaze (robili mi v sede) drzim palceky