icon

Prečo sa bábätko v 37. týždni otočilo?

jaja1989
2. júl 2025

Babätko sa otočilo z polohy dole hlavou naspäť do priečnej polohy v 37 týždni
Prosím vás, máte s tým skúsenosti? Viete, aký by mohol byt dôvod? Doktor povedal, že zatiaľ žiadna panika. Som druhoročka a prvé prebehlo prirodzene, bez problémov.
Nerada by som absolvovala Hamiltonov hmat, alebo cisársky rez. Ďakujem za každú skúsenosť

krasneleto
2. júl 2025

hamiltonov hmat nema nic spolocne s tym ako je babatko otocene... ten sa robi na spustenie porodu
asi si mala na mysli otacanie babatka...
ak sa dietatko neotoci spravne, sekcia bude nutna...

felycity
2. júl 2025

Tých dôvodov môže byť viac, je to živý človiečik, ktorý sa hýbe a pravdepodobne mal ešte dosť miesta na otočenie/pootočenia, takisto možno aj brušné svalstvo je viac ochabnuté...proste mal priestor. Dr povedal, že nemáš panikáriť, je možnosť, že sa otočí opäť, možno nejakými cvikmi vieš tomu pomôcť - avšak toto by som konzultovala výhradne so svojím doktorom. Či budeš rodiť tak alebo onak, dôležité je, aby ste boli obaja zdraví a všetko prebehlo v poriadku. Držím palčeky

jaga18
2. júl 2025

Aj môj sa takto otáčal ešte v 38tt až do 40tt Na každej poradni bol inak 🙈 nakoniec sa rozhodol, že pôjde pekne hlavičkou 😄 inak bolo to o nervy, nevedieť, na čom som až takmer do konca. Po 40tt sa už neotocil KP

anavixy
2. júl 2025

Dovod? Aky by to malo mat dovod? Dieta sa v maternici hybe, urcite sa neotocilo naschval ani ho nic neotocilo, proste sa hybalo a nahodou sa pretocilo… tak isto nahodou sa este moze otocit naspat. Hamiltonov hmat nesluzi na otacanie, otaca sa vonkajsimi obratmi, ak zostane priecne, inu moznost nez vonkajsi obrat alebo sekciu mat nebudes, ale este ma kopec casu sa pretocit naspat.

mogaa
2. júl 2025

prepáč, ale to ako keby si sa spýtala prečo je tráva zelená....sekcia je predieťa v tejto polohe najbezpečnejšia....ak ide von nožičkami prirodzenou cestou, môže sa srať čokolvek...od zlomenia rúčky, nôžky....tam ani neuvažuj nad prirodzeným pôrodom...ale rovnako sa môže stať že sa na poslednú chvílu otočí späť....ak už ale budeš mať plánovaný termín sekcie tak nevymýšlaj a daj sekciu....lekári vedia čo robia

jomarch
2. júl 2025

poradim ti vyhladaj vo svojom okoli dulu, su nejake cvicenia podporujuce otocenie babatka do zelanej polohy - teda hlavickou dole. dula ti s tym poradi. robi aj obrat ktory vykona lekar. viac o tom neviem, moje babo sa nakoniec otocilo asi az mesiac pred porodom