icon

Som v 35. týždni a bábo ma tlačí pri chodení

patik114
22. jan 2021

Ahojte chcem sa opýtať som v 35.tt tehotenstva včera som bola u gynekológa povedal že všetko je dobré ale babetko je už úplne dolu aj sama cítim lebo ma dosť tlačí pri chodení mala ste to niektorá a kedy ste rodili a či bol pôrod rýchly ? Ďakujem 🙂

martinka13
22. jan 2021

Mala pri oboch. Pôrody prebehli na konci 39.tt. ja som mala prvý dlhší (17 hodin). Druhý od prvej kontrakcie 3,5 hodiny. Myslím ze sa dĺžka ani bolestivosť podľa tohto určiť nedajú.

ecko80
22. jan 2021

@patik114 Ahoj, mala som to takto pri oboch, hlavicka od toho 35. - 36. tt velmi nizko, rodila som v termine. Prvy porod od prvej kontrakcie 3 hodiny, druhy porod 4 hodiny. Ale pri oboch som mala niekolko tyzdnov aj krcok otvoreny na 1 - 3 cm.

bavlnka92
22. jan 2021

mala som rovnako ale pôrod po termíne, akútna sekcia lebo po 14 hodinách prestávali kontrakcie a už ďalej samotný pôrod nepostupoval.

ivanizna
22. jan 2021

@patik114 Tiež som mala bolesti, že som prešla pár metrov len s veľkou námahou a pomaličky. Pôrod som mala veľmi dlhý a rodila som približne v čase termínu. Neboj nič, pokiaľ je bobinko v poriadku, tak to už len musíš vydržať 🙂

patik114
autor
22. jan 2021

@bavlnka92
@ivanizna
@ecko80 ja sa tak bojím pôrodu lebo asi bude sekcia ale kedby išlo všetko dobré tak možno aj prirodzený ....ale bojím sa aj aj ale tak už by som to chcela mať za sebou 🙂

ecko80
22. jan 2021

@patik114 Chapem, aj ja som sa bala, to asi vacsina zien. Vzdy som sa snazila ukludnit tym, ze vsak zvladli to ine, preco by som to nedala aj ja. A ze nejako bude, ved budem pod dohladom v nemocnici. A ked to prislo, ziaden strach nebol, tie bolesti clovek prezije, pretrpi a bude dobre. Drzim palce😊

ivanizna
22. jan 2021

@patik114 Joooj 🙂 To je prirodzené mať obavy, je to veľká neznáma ten pôrod, ale vieš čo? Maj otvorenú myseľ. Sekcia? Okej. Prirodzený? Okej. Zvrtlo sa to, musia robiť cisársky? Okej! Hlavne, aby bolo bábätko v poriadku. Ty si mamka, si žena, urob všetko, čo môžeš, aby si svoje milované dieťatko priviedla bezpečne na svet, nevzdávaj sa nikdy, MÁŠ V SEBE TÚ ŽENSKÚ A MATERINSKÚ SILU 🥰 A ak ťa bolesť prekvapí (mňa prekvapila, a aj pôrod celkovo), vždy si spomeň, či už to bude hodina, 20 alebo 40, je to len DOČASNÉ! 😊 Mňa táto myšlienka držala pri silách. Všetko dobre dopadne a keď ten uzlíček budeš mať v náručí, ver tomu, že budeš tá najhrdejšia a najšťastnejšia mamka na svete. Prajem vám veľa zdravia! ❤

patik114
autor
23. jan 2021

@ivanizna ďakujem veľmi pekne za tieto slová 🙂 😍aj vám veľa zdravia 🙂