Som v 36. týždni a krčok maternice sa mi neskracuje
Nevadi ked sa mi krčok este vobec neskracuje ? Som v 36tt zachvilu 37 ..
No ved som zvedava , hadam nebudem prenasat 🙂 a nebudu mi musiet vyvolavat porod
Ja som bola min tyzden u mojej dr a tiez sa mi neskracoval...teraz v piatok idem do poradne do nemocnice tak som zvedava co mi povedia...☺
boooozinku...jedna mrnčí ze sa jej skracuje...druhá ze neskracuje 😀 😀 😀 ...a čomu by to malo vadit ze sa ti krčok neskracuje? Ked pride na lamanie chleba tak sa ti moze skratiť z hodiny na hodinu. Všetko je v poriadku. No je tam toho pichnu ti vodu, daju čipok a šup mas porodene.
@sardinka335 To bude tým internetom a nudou doma - ženy čítajú veľa okolo tehotenstva, pôrodu a podobne. Ja som ani pri jednom tehu vôbec nevedela či a kedy sa mi začal skracovať alebo či sa vôbec skracoval a tu som a aj obe moje deti. 😉 😀 A ani ma to nezaujímalo....
Tak ja som len chcela vediet :D lebo kamosky sa uz pomaly otvaraju a to su o nieco pozadu tak ma to len tak zaujima :D
So mnou rodila mamicka, co hodinu po odteceni vody mala nalez otvorena na 1 prst. Porodila do 4 hodin... Neporovnavaj, neries, dovre to dopadne
Neries. V Holandsku ani taketo veci neriesia az ked sa zacne porod ;)
@bubasica tak asi viac sexuju....prostaglandíny pomahaju aby krčok zmäkol a začal sa otvarat.
@sardinka335 to si jej nemala pisat, teraz bude do porodu nicit manzela😀
@bubasica ,,kamošky sa otvaraju,, - kamošky mozu byt druhorodičky, tretorodičky - porodom moze byt krčok oslabovaný a skor sa otvori, kamoška moze byt po konizacii krčka čim je krčok oslabeny skor sa bude otvarat alebo moze byt po potrate spontánnom, umelom...to moze mat tiež vplyv na krčok maternice. Takze porovnavat sa s kamoškami je proste uplne zbytočne. 🙂

Nevadí, môže sa skrátiť behom par dni. U každej ženy je to individuálne.