Sú to kontrakcie alebo obyčajné kŕče?
Ahojte, mám 3týždne do termínu pôrodu. Dnes ráno ma prepadla dáka črevná viróza, pol dňa zvracania a hnačky. Teraz mi je už lepšie ale mám riadne kŕče v podbrušku, častejšie, menej časté, silnejšie, slabšie. Som druhorodička ale toto fakt neviem rozoznať. Mám utekať do pôrodnice?? Nechcem tam byť za "tupelo" že dobrý deň, asi rodím, alebo mám črevné potiaže 🙂. Cez deň som nebola schopná ísť ku gynekologičke nakoľko som ho strávila na záchode, doslova. Ďakujem za "rýchle" odpoveďe 🙂
Ja som malú prenášala a keď som dostala "črevnú virózu", presne ako opisuješ, zobral ma manžel do nemocky. Tam mi na príjme povedali, že niekedy sú črevné problémy symptóm začínajúceho pôrodu a mali pravdu, do pár hodín prišli kontrakcie, ktoré sa už s kŕčmi nedali pomýliť 😀 a následne naša babula (teraz už pubiška 😀) 😉 Takže by som sa tiež radšej šla ukázať.
prave kontrakcie sa daju zistit na tokografii - ja som mala predzvestne kontrakcie, (po 2 sekciach), a tiez som nevedela rozlisit, ci su to prave alebo predzvestne. Urobili tokogram a povedali ze predzvestne...
Ked chces istotu, radsej chod ku gynekologoci alebo rovno do prijimajucej ambulancie porodnice.
Treba ist k dr. tak ci tak. Aj ked je to len crevna viroza, ta moze spustit porod a uz potom tazko rozoznat, co je krc a co kontrakcia...
ja by som sla do nemocky a dufam ze je nastavajuca mamina uz tam. ja ked len mam dostat MS tak ma predtym poriadna popozenia na WC a potom uz pride zarovno aj MS.

Nech je to to alebo ono, ja by som to sla ukazat. Ako crevna viroza par dni do porodu nie je bohvieco, treba to akutne riesit a tie krce mozu byt predzvest porodu a casom sa to rozbehne do tej pravidelnosti - kontrakcii.
Ak by si sa rozhodla este dnes cakat, tak uz manzela poruke, zbalenu tasku a uz odpocivaj - ale zajtra by som to sla uz ukazat urcite.