Temešváryho roztok - kde sa dá zohnať? Som v 34tt.

luli222
27. jún 2019

Ahojte tehulky, mamičky 🙂 mám takú záludnú otázku. Kde by som vedela prosím Vás splašiť temešváryho roztok - test na únik plodovej vody. Som v 34 tt a mám nastriedačku od začiatku tehu biele husté výtoky alebo potom úplne vodové, čím bližšie som k termínu ako by ich bolo viac. Stery mám čisté, krčok zavretý - sú to informácie spred týždňa. Viem, že v prípade podozrenia, treba utekať do porodnice, ale utekať tam furt keď sa mi to nezdá? Tak často to ani nejde. Ďakujem krásne každej za typ. Pri prvom tehu som toto mala tiež , plodovka to nikdy nebola, ale vzdy ma to len stresovalo.

slavuska1506
27. jún 2019

@luli222 raz tu bola téma a baby tu písali, že tento roztok sa kúpiť nedá, ale vraj v lekárni majú také vložky, ktoré to rozoznajú.

luli222
autor
27. jún 2019

@slavuska1506
A stretli ste sa prosím niekde s takými vložkami? Lebo v tunajších lekárňach ani nevedia, že niečo také existuje a na internete sa nedajú zohnať, alebo aspoň o tom neviem :(

slavuska1506
27. jún 2019

@luli222 ja osobne zatiaľ nie

pininka1
27. jún 2019

Ja som tiež zháňala pred dvoma rokmi a ani roztok a ani vložky sa zohnať nedali. Jedine pohotovosť.

luli222
autor
27. jún 2019

@pininka1
Skoda, kolko by si lekari mozno usetreli poplasnych sprav a kolko mamiciek by bolo kludnejsich :( no co uz...asi si to proste nevsimat, a verit ze vsetko je proste ok :(

ankare
27. jún 2019

Mne odliala sestrička do skúmavky, keď som ležala na oddelení kvôli hroziacemu predčasnemu pôrodu.

luli222
autor
27. jún 2019

@ankare
Ja som sa na to " odliatie " pytala uz pri prvom, ale ze sa neda...ze lepsie je vzdy radsej prist. Chapem, ako to myslia, len su dni kedy nic a dni kedy clovek nevie na com je :( keby sa to da skontrolovat doma bola by to parada 🙂 pri prvom syncekovi hrozil predcasny, teraz mam lepsie tehotenstvo, no ale aj tak clovek nechce " par tyzdnov " pred terminom cosi zanedbat.

sandra49
9. júl 2019

@luli222 ja to mám tiež takto s tými vytokmi ale nejako sa nestresujem a som už skoro v 38tt.. však keby ide plodova tak by si pravdepodobne mala aj bolesti alebo nejakú zmenenú farbu vytoku nie?

sandra49
9. júl 2019

@luli222 narazila som na niečo takéto k tejto téme.. mne osobne Asi aj pomohlo 😂

luli222
autor
9. júl 2019

@sandra49
No ono je to niekedy tazke rozlisit, lebo obcas je to hlien - nieco ako ta zatka a celkom slusne mnozstvo a obcas jak cira voda....ja dom dostala slusnych poslickov pred tyzdnom tak som bola pre istotu aj na kontrolu v nemocke, maly klesol dolu aj krcok sa skratil a odvtedy lezim ze aspon do 36+0 tak este tyzden ....a odvtedy su tie vytoky este horsie...ale vody mal na sone pozehnane a ani vraj odtoku vody zatial nic nenaznacuje...no tak ja by som si priala pri tomto porode riadny prask vody :D nech som si ista :D lebo ako ho mam dole v kuse bolesti a behat k mojej doktorke kde sa caka cca 3, 4 hodky asi by som tam rovno aj odrodila :D no kazdopadne Ti drzim palceky a stastlivy porod 🙂 hlavne nech nemas taku poslickovu dilemu jak ja 🙂 ale ked lezim je klud, tak si vravim ked to bude ono bolesti neprestanu ani v lahu 🙂

majla87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre