V ktorom týždni som?
Podľa ms som 31+0 ale podľa veľkosti bábätka som 33+0.
Neviem podľa čoho sa mam riadiť, ci stále podľa ms alebo podľa veľkosti.
Mala je od začiatku podľa všetkých meraní väčšia 🙂
Merania sú orientačné. Môže tam byt rozdiel aj pol kila.
@e1i no píšem že je od začiatku väčšia, tak za to sa pýtam ze ci to brat ako ze som už 34 tt alebo 32 😁
Aj moj bol,dokonca v 34tt mi na sone vyslo podla jedneho parametra ze hlavu mal napr 39+6. A nakoniec sa planovane narodil 38+2 s idealnymi mierami vsetkeho. Ak nie je vacsi o viac ako 2t v tom 12tt tak sa termin porodu neupravuje a berie sa podla MS. Ber to ze si 32tt podla ms,lebo tie merania su velmi skreslene. Moj mal odhad 3545g 2t pred narodenim a realne mal tolko 2 tyzdne po narodeni
Ty si 32tt, babo podla zrelosti kludne moze byt aj viac ale aj ovela menej. Mam dceru kt bola v 29+0 narodena a s 1370g bola vacsia na svoj vek a kamoska ma dceru v 34tt a mala 1350g ,co mala mat nieco cez 2kg ak by zodpovedala svojmu tt narodenia
@e1i ďakujem áno už aj v 12 tt bola väčšia, ved každopádne je termín pôrodu aj tak veľmi orientačný 😁 ale tak beriem to ze 32 teda, vďaka ❤️
Dcera mala v den narodenia odhad 1400g celkom sa trafili,syn som sa bala ze bude velky kedze 2t predtym ten odhad 3500 a mal 3240g
Ak Vam teda v tom 12tom neupravil termin,tak podla MS rata. Nebojte pri kontrolach v nemocnici Vam povedia ci sa to blizi alebo nie
Ber to podľa MS 🙂 resp podľa toho termínu, ktorý ti určil pri prvotrimestrálnom skríningu. Tam sa zvykne upravovať termín, ak je bábätko väčšie. Mne tak upravila o dva dni skôr a aj tak na ďalšom sone bolo bábo zase o týždeň väčšie 😀 záleží to aj od genetiky a tiež treba brať trošku s rezervou tie meracie prístroje.
@54tinka54 podľa ms je tp 16.04 podľa merania na prvomestralnom skríningu 03.04 😁
Ale nechám tak ved je to iba dátum, budem čakať na princeznú 😁😁😊
Fuha tak to je dosť veľký rozdiel 😅 ale presne tak, bábo si aj tak vyberie ten svoj dátum 🙂 ja som mala TP podľa MS 4.8., podľa prvého skríningu 2.8. a narodil sa 9.8.😀
Tp sa berie podla prvého veľkého sona...čiže 3.4 u teba ...

Ak po sone v 12tt neupravovali termin,tak neskor sa uz neupravuje. Pocitala by som podla ms