Veľkosť bábätka v 3. trimestri
Ahojte, ako to je prosím Vás nenasla som okolo toho nic, ak je babo na utz z 30 t mensie , nasadili fraxik, magnezium, utz znova o 2t kontrola tak to babo moze aj dobehnut alebo stale bude o tolko mensie? Dakujem
@zuzkaa1991 14 dní.
To je nic 🤦♀️ to bolo od 20tt.nepamatam uz.....mne nic nedali ci su aj ine hodnoty zle??
@zuzkaa1991 nie vsetko je oki aj prietoky placenta aj mnozst plodovej vody
Podla ms som mala byt 29+3 podla velkosti jej vyslo 27+1… ale zas hned po prvom utz som mala byt 28+3 ale neviem oreco furt verie do uvahy ten podla ms 😃
Podľa mňa to sledujú preto, či sa neobjaví preeklampsia alebo keď nie, tak či sa bábo dobre vyvíja. V niektorých prípadoch musí von a v inkubátore skôr “dobehne zameškané”
a na minulom sone bolo o kolko mensie? tiez o 14 dni?
@lyci tak od peveho sona je mensie ako podla ma v januari mi zmeskala niekde medzi poradnami dalsi tyzden a odvety sa drzi tempom ako idu dni.
Pardon za chyby , pisem z mobilu :(
tak potom tam nevidim dovod na stres, ked posledne dva mesiace ide tabulkovo a nezaostava viac a viac, ale drzi si to rovnako
@lyci ano presne tiez neviem preco dr riesi a stresuje ma. Mam to presne preratane asi 100x z tehu knizky 😅 uz mi z toho sibe… asi si babanko rastie svojim tempom, niekde zanechalo dva tyzdne ale od janura rastie ako má
Mne teda doktorka ani raz nepovedala velkost... A poradnu som nestihla.
Nase prekvapko malo 2890g a 47cm
Moja od 30tt zaostavala v raste.. v 38+1 som porodila..mala vahu 2300g. Je uplne zdrava. Neboj nic
vola sa to IUGR, intrauterinna rastova retardacia plodu, moze to byt aj dost vazne, preto to trochu viac riesi, aj ked je to na ukor tvojho stresu. no na druhej strane to nemusi byt vobec ziaden problem, len bude proste babatko mensie. Ak len teraz zistila, ze zaostava, tak je fajn, ze je opatrna, uvidie o dva tyzdne a na dalsich poradniach, ak od zaciatku trochu nesedia datumy, co sa stava velmi casto, nemusi to byt vobec take velke zaostavanie, ale radsej viac sledovat, ako zanedbat. Dobehnut to moze aj na konci tehotenstva, vtedy rastie plod najviac, ale zas male babatko ma aj svoje vyhody 🙂 hlavne nech su dobre ostatne hodnoty, prietoky, ozvy, tvoj tlak a ine parametre, drzim palce 🍀
ale inak prikladam link na poradnu prof. Zahumenskeho
https://mamaaja.sk/poradne/archiv-poradne-gynek...

O koľko je menej?mne cca od 20 ci 25tt zacala zaostávat a od 30 ci od 33tt uz 4 týždne...nic mi nedali len v 36tt ma hospitalizovali a sledovali ci rastie...usudili ze genetika sme obaja mensi muz 170 ja 155cm