Vyvolávanie pôrodu
Mozem skusit vyvolavat porod v 37+1?
Skusit? Nie je na to doktor?
ty urcite nie
Ty nevies ze pred 38tt by si mala predcasniatko? To uz nevies vydrzat 2-3 tyzdne ??? Mozes skusit vsetko aj tak budes prenasat pravdepodobne uz len za taketo napady.
@queen16
@miadi no, v ukoncenom 37.tt sa uz babatko povazuje oficialne za donosene. Ale ano, ak by narodilo v termine, vazilo by mozno cca o 0,5 kg viac...Chapem, tieto posledne dni a horucavy daju zabrat, tiez som v 38.tt a mam bolestivych poslickov denne. Podla mna sa ale realne vypyta vtedy, ked bude na to pripravene a Ty to velmi neurychlis, ak mas teda tehotenstvo bez komplikacii. Drzim palce 😊
@queen16 no a ja som rodila v ukoncenom 39 tt. a babatko bolo realne len 37 tt., bolo hranicne donosene. Napriek tomu malo problemy, okrem ineho silnu zltacku, problemy so sanim, 2 tyzdne v kuse spal, musel si asi dospat tie 2 tyzdne. Mozem porovnat s detmi narodenymi v 41 tt., a to bolo uplne ine. Nema az tak vela problemov, nastastie. To, ze kamoska to mala v pohodicke, neznamena, ze budes aj Ty. Moze sa stat aj take, ze napriek vypoctom, mozes byt realne len 35 tt., o 2 tyzdne mladsie, ako sa stalo mne. A potom co? Dietatu v poslednych tyzdnoch dozrieva nervova sustava, mozog, atd....ma to svoj vyznam, aby bolo v brusku. Ja som bohuzial, musela kvoli preeklampsii rodit skor. Nastastie som mala krcok uz makky, otvorena som bola na 3 cm. Vypustili mi vodu, hned som bola na 6 cm a porodila som o 45 minut neskor. Ale svagrina, tej v 38tt odtiekla voda a krcok tuhy, zavreta na 100 zamkov, kym porodila, trapila sa 2 dni. Nadopovana vsetkym moznym. Kym teda telo nie je pripravene, je to risk. Darmo si myslis, ze uz je hotovo...Telo vie, co robi. Kludne to moze byt tak, ze Ti odtecie voda a kontrakcie nikde a vytrapis sa zo 2-3 dni a nakoniec Ti dieta budu tahat zvonom alebo skoncis sekciou. Ja by som bola trpezliva, ak nemas zdravotne komplikacie, kvoli ktorym musis rodit skor. Trosku pokory by som povedala, by bolo namieste.

@queen16 ja som prvého mala vyvolavackou 37tt lebo som mala vysoký tlak a preeklampsia... Druhý pôrod bol 37+5 bez vyvolavacky sa vypýtala na svet