Význam výsledkov z poradne v 36. týždni + 3 dni
Ahojte, dnes som 36+3 moja prvá poradňa v nemocnici bola dnes, kde mi povedal dr že maličký je veľmi malý a má veľmi nízku váhu že to budeme sledovať a na ďalšej kontrole sa uvidí čo bude. Malý váži 2400g . Kde mi napisal , cervix 1,5cm , bránka pre špic prsta , hlavička balatuje nad vchodom, klenby voľné.
Od stresu som sa zabudla na tieto veci spýtať a tak vie mi niekto lepšie vysvetliť čo to teda znamená?
Bolesti panvy mám extrémne každý pohyb je extrémne bolestivý.
Na pásoch mal slabé ozvy maličký , no poslali ma teda za nejakým dr aby pozrel výsledok kde nakoniec povedal že je to v pohode.
Toto je môj druhý porod no nezažila som nič podobné pri dcérke🙈
Je tá váha ozaj taká hrozná? 🙈
@anonym_autor mne to príde ok, ak sa narodí v termíne, ešte môže dovtedy pribrať aj kilo (nehovoriac o tom, že tie odhady z ultrazvuku sú nepresné, takže kľudne môže už teraz mať viac). A niektoré deti sa rodia v termíne s 2,5 kilami úplne zdravé, len sú drobnejšie…
@anonym_autor váha vôbec nie je hrozna navyše ak ste vy menšia alebo muž / partner. Rodia sa pol kilove deti a sú ok ( v rámci možno viete ako to chcem povedať )
@anonym_fd00c4 ďakujem za odpoveď, dr som hovorila o Tom že aj dcérka sa narodila menšia 🙈 ja som tiež drobnejšia a muž tiež není vysoký , no nejak stále mlel svoje 🙈
@anonym_autor mne pri prvyh 2 detoch vobec nic o vahe nehovorili, ze to je len odhad a v tychto tyzdnoch sa to zle meria. Lebo vaha je len odhad z velkosti plodu.
Prve dieta som rodila v ukoncenom 41.tyzdni a malo 2810g. A bolo to ok. Co myslis, kolko mal v 36.tyzdni 😆. Strasne vedia strasit. Aj sestru vystrasili pri druhom dietati a dieta sa narodilo este vacsie ako prve a celkovo je aj po narodeni taky macek, oproti prvej zizalke.
No a tretie a stvrte dieta, to boli komplikacie s mojim tlakom, tretie vyvolavali v 39 tyzdni, odhad vahy 2700g, narodil sa s 3100, a stvrte dieta, porod v 38 tyzdni a odhad 3200, narodila sa v 2900.
Ja som malicka, manzel je ale vysoky, zdalo sa im po tom prvom, ze je malicky, ale tak co uz...a potom to uz neriesili. Podla mna su uz zvyknuty na vacsie deti, lebo asi sa castejsie rodia dnes take okolo 4 kg, lenze aj svokra, co robila na novorodeneckom v dobach minulych, tak mi povedala, ze to su uplne normalne vahy, ked ma aj necele 3 kila, ved dolezitejsi je vyvin celkovy, ci je ok.

@anonym_autor váha vôbec nie je hrozna navyše ak ste vy menšia alebo muž / partner. Rodia sa pol kilove deti a sú ok ( v rámci možno viete ako to chcem povedať )